Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Full koll på arbetsmängden

Trend Micros Cloud Conformity ger dig full överblick och säker kontroll över koden i dina arbetsmängder. Oavsett i vilket moln de befinner sig och är oberonde av molnleverantör.

– Vår lösning riktar sig till dem som på ett smidigt och framförallt säkert sätt vill få kontroll på alla delar som ligger i molnet, säger Johnny Krogsboll, it-säkerhetsexpert på Trend Micro.

Arbetsmängderna i molnet

Cloud Conformity är en tjänst för att ge verksamheter bättre kontroll på sina så kallade workloads, eller arbetsmängder. En workload kan vara en uppsättning beräkningar och kod som ligger bakom en tjänst på en webbplats eller i en app.

Till exempel kan sidan där du fyller i dina adressuppgifter vid e-handling vara uppbyggd av en eller flera arbetsmängder.

Cloud Conformity håller koll på i stort sett allt.

Nuförtiden är det vanligt att verksamheter har en del av sina arbetsmängder i sina egna datacenter, medan andra ligger i molnet, där de i molnet framförallt ligger där eftersom det är lätt att skala upp om e-bokhandeln i exemplet har rea och det blir högtryck på beställningarna. Detta upplägg kallas för datacenterelasticitet just eftersom hela lösningen blir mer elastiskt.

Kruxet med arbetsmängder

Det finns dock ett krux med arbetsmängder i form av att när de väl är uppladdade i en molntjänst kan de vara svåra att kontrollera och bevaka och även flytta till andra platser i samma eller andra moln.

Det finns dessutom en säkerhetsrisk eftersom det sällan är någon som granskar den kod som har hämtas ifrån kodbibliotek på internet, till exempel Github och om koden visar sig ha buggar i sig kan det vara svårt att uppdatera den.

– Cloud Conformity håller koll på i stort sett allt, det vill säga när arbetsmängden exekveras, hur ofta, av vem, vem som ändrar i koden. Allt bäddas in i ett enkelt ramverk som är lätt för de som sitter och hanterar arbetsmängderna.

Det kallas för CSPM, Cloud Security Posture Managament och handlar om hur man på ett säkert sätt hanterar sina arbetsmängder. Cloud Conformity fungerar som en överblick, med vilken du kan få koll på dina molntjänster och få information om exempelvis belastningen av arbetsmängder.

– Vi använder oss av AI för att automatisera både upptäckten och åtgärderna, som behövs när en belastning äger rum.

Krogsboll Proffe

Johnny Krogsboll, it-säkerhetsexpert på Trend Micro.

En annan fördel handlar om de juridiska aspekterna av att ha koll på den data som hanteras i arbetsmängderna.

– Här har vi en rapporteringsmotor inbyggd i lösningen, så att det går att få ut exakt data på det man vill titta på.

Varför ingår inte den här lösningen i molntjänster?

– Det finns liknande tjänster, men de är uppbundna hos respektive molnleverantör. Mycket av framtidens apputveckling och managering bygger på den hybrida molnmiljön och där är Cloud Conformity unikt vad det gäller att effektivt och flexibelt kunna hantera arbetsmängder i flera olika moln samtidigt.  

4 juni 2020 Uppdaterad 18 augusti 2020 Reporter Tim Leffler säkerhet Foto adobestock, trend micro

Rekommenderad läsning

Klocka 960640

126 000 hot/minut

25 feb 2021 säkerhet

Under 2020 skedde 62,6 miljarder cyberhot, det vill säga 126 000 hot per minut. Det är en ökning med 20 procent jämfört med 2019 som bland annat beror på att många har arbetat hemifrån och att hemmanätverken inte håller tillräcklig säkerhetsnivå.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Fyra Personer På Skärm I Möte
video
ett samarbete med vmware

Molnkoll på vForum

15 jan 2021 digit

Molnbyten, utveckling och säkerhet i hela it-kedjan är två av ämnena på VMwares digitala event Vforum i februari. Nytt för i år är att Vforum kommer att arrangeras vid tre tillfällen. 

Flera Små Rosa Skåp Med Lås
video
Ett samarbete med F-Secure

Så säkrar Lomma O365

8 jan 2021 digit

Bland fyra miljoner mejl upptäckte Lomma 51 osäkra objekt och 104 osäkra webbadresser. Tack vare F-Secure Cloud Protection för Office 365 har kommunen nu ett avancerat skydd mot virus, trojaner, ransomware och annan avancerad kod.

Industrirobot Trendmicro
video
ett samarbete med trend micro

Så säkras OT

11 dec 2020 säkerhet

Industrins produktion blir allt smartare med OT-enheter, som till exempel fabriksrobotar, som kopplas ihop med traditionell it-infrastruktur. Det skapar nya attackmöjligheter för cyberkriminella, men Trend Micros lösning TxOne säkrar den uppkopplade industrin.

Kretskort Leab 960640
video
Ett samarbete med Microsoft

Leab kretsar kring Azure

4 dec 2020 digit

Leab går från att drifta sin it lokalt till att nu lägga det mesta i Microsoft Azure. Det ska förenkla det dagliga arbetet och ge ökad säkerhet och flexibilitet.

Ansikten På Rad

Angripen av AI

26 nov 2020 säkerhet

Cyberkriminella tar hjälp av AI för att begå brott, bland annat används AI för social manipulering, ransomwareattacker och för att skapa deep fakes. Det visar en ny rapport från Europol.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

Massa Människor Sedda Ovanifrån
video
Ett samarbete med Microsoft

Säker hantering i Härryda

2 nov 2020 säkerhet

Engagerade medarbetare var en nyckelfaktor när Härryda kommun införde Microsoft Identity Manager, mitt i coronapandemin. Resultatet är säkrare, smartare och effektivare identitetshantering.