Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Full koll på arbetsmängden

Trend Micros Cloud Conformity ger dig full överblick och säker kontroll över koden i dina arbetsmängder. Oavsett i vilket moln de befinner sig och är oberonde av molnleverantör.

– Vår lösning riktar sig till dem som på ett smidigt och framförallt säkert sätt vill få kontroll på alla delar som ligger i molnet, säger Johnny Krogsboll, it-säkerhetsexpert på Trend Micro.

Arbetsmängderna i molnet

Cloud Conformity är en tjänst för att ge verksamheter bättre kontroll på sina så kallade workloads, eller arbetsmängder. En workload kan vara en uppsättning beräkningar och kod som ligger bakom en tjänst på en webbplats eller i en app.

Till exempel kan sidan där du fyller i dina adressuppgifter vid e-handling vara uppbyggd av en eller flera arbetsmängder.

Cloud Conformity håller koll på i stort sett allt.

Nuförtiden är det vanligt att verksamheter har en del av sina arbetsmängder i sina egna datacenter, medan andra ligger i molnet, där de i molnet framförallt ligger där eftersom det är lätt att skala upp om e-bokhandeln i exemplet har rea och det blir högtryck på beställningarna. Detta upplägg kallas för datacenterelasticitet just eftersom hela lösningen blir mer elastiskt.

Kruxet med arbetsmängder

Det finns dock ett krux med arbetsmängder i form av att när de väl är uppladdade i en molntjänst kan de vara svåra att kontrollera och bevaka och även flytta till andra platser i samma eller andra moln.

Det finns dessutom en säkerhetsrisk eftersom det sällan är någon som granskar den kod som har hämtas ifrån kodbibliotek på internet, till exempel Github och om koden visar sig ha buggar i sig kan det vara svårt att uppdatera den.

– Cloud Conformity håller koll på i stort sett allt, det vill säga när arbetsmängden exekveras, hur ofta, av vem, vem som ändrar i koden. Allt bäddas in i ett enkelt ramverk som är lätt för de som sitter och hanterar arbetsmängderna.

Det kallas för CSPM, Cloud Security Posture Managament och handlar om hur man på ett säkert sätt hanterar sina arbetsmängder. Cloud Conformity fungerar som en överblick, med vilken du kan få koll på dina molntjänster och få information om exempelvis belastningen av arbetsmängder.

– Vi använder oss av AI för att automatisera både upptäckten och åtgärderna, som behövs när en belastning äger rum.

Krogsboll Proffe

Johnny Krogsboll, it-säkerhetsexpert på Trend Micro.

En annan fördel handlar om de juridiska aspekterna av att ha koll på den data som hanteras i arbetsmängderna.

– Här har vi en rapporteringsmotor inbyggd i lösningen, så att det går att få ut exakt data på det man vill titta på.

Varför ingår inte den här lösningen i molntjänster?

– Det finns liknande tjänster, men de är uppbundna hos respektive molnleverantör. Mycket av framtidens apputveckling och managering bygger på den hybrida molnmiljön och där är Cloud Conformity unikt vad det gäller att effektivt och flexibelt kunna hantera arbetsmängder i flera olika moln samtidigt.  

4 juni 2020 Uppdaterad 18 augusti 2020 Reporter Tim Leffler säkerhet Foto adobestock, trend micro

Rekommenderad läsning

Säker Data, Eu, Microsoft, Människor Går Omkring I Ett Köpcentrum

Microsofts data stannar inom EU

6 maj 2021 säkerhet

Microsoft kommer att erbjuda kunder möjligheten att lagra sin data inom EU. Daniel Akenine, teknikchef Microsoft Sverige, menar att det kommer att förenkla datahanteringen för svenska verksamheter. Förhoppningen är att lösningen ska vara på plats i slutet av 2022. 

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Träd Sedda I Marken Ur En 360Vy

Träddata bättre i molnet

21 apr 2021 digit

Haglöf Sweden utvecklar mätverktyg för vård och avverkning av skog och har kunder över hela världen. I appen Haglöf Link kan kunder ladda upp och ta del av analyser och övervakning av sin skog och framöver finns planer hur AI kan förbättra verktyget.  

Lenovo Biometri Thinkshield
video
Ett samarbete med Lenovo

Säker hemma med Lenovo

19 mar 2021 säkerhet

Med säkerhetsportföljen Thinkshield vill Lenovo säkra hemmakontoret inom både hård- och mjukvara. Det innefattar alltifrån fingeravtrycksläsare och kryptering av hårddiskar till molnverktyg och maskininlärning.

Adobestock 199083282
video
Ett samarbete med Netapp

Netapp säkrar molndatan

5 mar 2021 digit

Cloud Volumes Ontap gör molnresan enklare och säkrare. Med Netapps lösning går det att köra samma dataplattform som du gör lokalt, du kan skanna av din molndata efter GDPR-klassad information och genom bland annat komprimering kan kostnaderna för lagring i molnet minska. 

Ms Ignite 21

Molnfokus under Ignite

3 mar 2021 digit

Molnet förändrar världen på fem fundamentala sätt och stärker datahantering, AI och samarbeten världen över. Det menar Microsofts CEO Satya Nadella, som under sin keynote dessutom presenterade årets stora nyhet Microsofts Mesh, en helt ny plattform för MR, mixed reality.

Klocka 960640

126 000 hot/minut

25 feb 2021 säkerhet

Under 2020 skedde 62,6 miljarder cyberhot, det vill säga 126 000 hot per minut. Det är en ökning med 20 procent jämfört med 2019 som bland annat beror på att många har arbetat hemifrån och att hemmanätverken inte håller tillräcklig säkerhetsnivå.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Fyra Personer På Skärm I Möte
video
ett samarbete med vmware

Molnkoll på vForum

15 jan 2021 digit

Molnbyten, utveckling och säkerhet i hela it-kedjan är två av ämnena på VMwares digitala event Vforum i februari. Nytt för i år är att Vforum kommer att arrangeras vid tre tillfällen.