Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan trend micro och voister

En smartare it-nyhetssajt

Serverns virtuella vägg

Inget företag klarar idag att på egen hand ligga steget före världens alla cyberkriminella. Med virtuell patchning och Zero Day Initiative blir säkerhetsläget helt annorlunda för små och stora företag.

– Vi har gjort undersökningar bland företag om patchade system, och efter 90 dagar hade bara 46 procent av företagen hunnit klart. Ur ett sårbarhetsperspektiv är det inget annat än en katastrof. Samtidigt är det helt begripligt givet vilket komplext och resurskrävande arbete det här är för de allra flesta organisationer, säger Johnny Krogsboll, it-säkerhetsexpert på Trend Micro.

– Schemalagda uppdateringar av säkerhetsluckor i olika system, som Patch Tuesday, är en ren inbjudan till hackare att skicka in exploitvirus, som skapar zombieservrar eller -datorer som de sedan kan aktivera vid valfri tid hos olika organisationer.

Zero Day Initiative

Med Zero Day Initiative har Trend Micro i samarbete med flera andra aktörer velat bidra till ökad säkerhet hos små och stora organisationer i hela världen. Ett resultat av samarbetet är tjänsten Trend Micro Deep Security som bland annat omfattar proaktiv virtuell patchning av alla typer av system, klientskydd och servrar, från virtuella till containers.

För system som inte kan uppdateras, till exempel för att supporten upphört, finns möjligheten till konstant virtuell patchning.

– Mycket förenklat innebär virtuell patchning att ställa upp en vägg mellan systemet och alla externa cyberhot. Det är ett effektivt skydd som gör det möjligt för organisationen att göra nödvändiga säkerhetsuppdateringar enligt de förutsättningar man har och utan risk för angrepp under tiden.

– Den här väggen ger fullgott skydd tills alla svagheter är patchade, och stämmer regelbundet av med systemet hur arbetet fortlöper. För system som inte kan uppdateras, till exempel för att supporten upphört, finns möjligheten till konstant virtuell patchning.

Johnny Krogsbøll 1_2.jpg

Johnny Krogsboll är it-säkerhetsexpert på Trend Micro.

Säkerhet steget före

Deep Security gör det möjligt för alla organisationer att arbeta proaktivt med sina säkerhetsuppdateringar och serverskydd på alla plattformar.

– Dels kan organisationen få så regelbundna rapporter som man vill om vilka befintliga system som behöver patchas. Dels omfattar tjänsten en blockering av farlig kod som erbjuder ett fullgott skydd direkt efter att vi har upptäckt en risk för kommande cyberangrepp. Hackare är smarta och försöker att få maximalt utbyte med så liten arbetsinsats som möjligt. Det är en nyckel till våra kunders trygghet med Deep Security, säger Johnny Krogsboll.

Vinnande kombo

Möjligheterna med virtuell patchning och Deep Security är en vinnande kombination för alla parter.

– Det hjälper oss med den kanske svåraste utmaningen inom säkerhet idag, att arbeta mer proaktivt och införa skyddsåtgärder innan det drabbar den egna organisationen. Det nyttjar också en av de starkaste fördelarna som säkerhetsbranschen har att erbjuda, och det är förmågan att dra nytta av intelligens från varandra, avslutar Gustav Rydmark, säkerhetsarkitekt på Atea.

29 november 2019 Uppdaterad 9 december 2019 Reporter anne hammarskjöld säkerhet Foto adobestock, trend micro

Rekommenderad läsning

Klocka 960640

126 000 hot/minut

25 feb 2021 säkerhet

Under 2020 skedde 62,6 miljarder cyberhot, det vill säga 126 000 hot per minut. Det är en ökning med 20 procent jämfört med 2019 som bland annat beror på att många har arbetat hemifrån och att hemmanätverken inte håller tillräcklig säkerhetsnivå.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Flera Små Rosa Skåp Med Lås
video
Ett samarbete med F-Secure

Så säkrar Lomma O365

8 jan 2021 digit

Bland fyra miljoner mejl upptäckte Lomma 51 osäkra objekt och 104 osäkra webbadresser. Tack vare F-Secure Cloud Protection för Office 365 har kommunen nu ett avancerat skydd mot virus, trojaner, ransomware och annan avancerad kod.

Industrirobot Trendmicro
video
ett samarbete med trend micro

Så säkras OT

11 dec 2020 säkerhet

Industrins produktion blir allt smartare med OT-enheter, som till exempel fabriksrobotar, som kopplas ihop med traditionell it-infrastruktur. Det skapar nya attackmöjligheter för cyberkriminella, men Trend Micros lösning TxOne säkrar den uppkopplade industrin.

Ansikten På Rad

Angripen av AI

26 nov 2020 säkerhet

Cyberkriminella tar hjälp av AI för att begå brott, bland annat används AI för social manipulering, ransomwareattacker och för att skapa deep fakes. Det visar en ny rapport från Europol.

Massa Människor Sedda Ovanifrån
video
Ett samarbete med Microsoft

Säker hantering i Härryda

2 nov 2020 säkerhet

Engagerade medarbetare var en nyckelfaktor när Härryda kommun införde Microsoft Identity Manager, mitt i coronapandemin. Resultatet är säkrare, smartare och effektivare identitetshantering.

En Tecknad Hand Som Klickar Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Klicka säkert med HP

27 okt 2020 säkerhet

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.

Trend Micro Xdr Smitta
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Smittspårning för it

22 sep 2020 säkerhet

Nu kan ett enda verktyg skydda din organisation mot attacker. Med hjälp av AI överblickar och skyddar Trend Micro XDR servrar, klienter, moln, mejl och nätverk. 

Server Kabel Attack

Nya serverhot

7 sep 2020 säkerhet

Servrar, både egna och molnbaserade, attackeras, utnyttjas och hyrs ut på den svarta marknaden. Dessutom bör säkerhetsteam vara extra uppmärksamma efter tecken på utvinning av kryptovaluta. Det menar Trend Micro i en ny rapport.