Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan trend micro och voister

En smartare it-nyhetssajt

Serverns virtuella vägg

Inget företag klarar idag att på egen hand ligga steget före världens alla cyberkriminella. Med virtuell patchning och Zero Day Initiative blir säkerhetsläget helt annorlunda för små och stora företag.

Text anne hammarskjöld Foto adobestock, trend micro 29 november 2019 säkerhet

– Vi har gjort undersökningar bland företag om patchade system, och efter 90 dagar hade bara 46 procent av företagen hunnit klart. Ur ett sårbarhetsperspektiv är det inget annat än en katastrof. Samtidigt är det helt begripligt givet vilket komplext och resurskrävande arbete det här är för de allra flesta organisationer, säger Johnny Krogsboll, it-säkerhetsexpert på Trend Micro.

– Schemalagda uppdateringar av säkerhetsluckor i olika system, som Patch Tuesday, är en ren inbjudan till hackare att skicka in exploitvirus, som skapar zombieservrar eller -datorer som de sedan kan aktivera vid valfri tid hos olika organisationer.

Zero Day Initiative

Med Zero Day Initiative har Trend Micro i samarbete med flera andra aktörer velat bidra till ökad säkerhet hos små och stora organisationer i hela världen. Ett resultat av samarbetet är tjänsten Trend Micro Deep Security som bland annat omfattar proaktiv virtuell patchning av alla typer av system, klientskydd och servrar, från virtuella till containers.

För system som inte kan uppdateras, till exempel för att supporten upphört, finns möjligheten till konstant virtuell patchning.

– Mycket förenklat innebär virtuell patchning att ställa upp en vägg mellan systemet och alla externa cyberhot. Det är ett effektivt skydd som gör det möjligt för organisationen att göra nödvändiga säkerhetsuppdateringar enligt de förutsättningar man har och utan risk för angrepp under tiden.

– Den här väggen ger fullgott skydd tills alla svagheter är patchade, och stämmer regelbundet av med systemet hur arbetet fortlöper. För system som inte kan uppdateras, till exempel för att supporten upphört, finns möjligheten till konstant virtuell patchning.

Johnny Krogsbøll 1_2.jpg

Johnny Krogsboll är it-säkerhetsexpert på Trend Micro.

Säkerhet steget före

Deep Security gör det möjligt för alla organisationer att arbeta proaktivt med sina säkerhetsuppdateringar och serverskydd på alla plattformar.

– Dels kan organisationen få så regelbundna rapporter som man vill om vilka befintliga system som behöver patchas. Dels omfattar tjänsten en blockering av farlig kod som erbjuder ett fullgott skydd direkt efter att vi har upptäckt en risk för kommande cyberangrepp. Hackare är smarta och försöker att få maximalt utbyte med så liten arbetsinsats som möjligt. Det är en nyckel till våra kunders trygghet med Deep Security, säger Johnny Krogsboll.

Vinnande kombo

Möjligheterna med virtuell patchning och Deep Security är en vinnande kombination för alla parter.

– Det hjälper oss med den kanske svåraste utmaningen inom säkerhet idag, att arbeta mer proaktivt och införa skyddsåtgärder innan det drabbar den egna organisationen. Det nyttjar också en av de starkaste fördelarna som säkerhetsbranschen har att erbjuda, och det är förmågan att dra nytta av intelligens från varandra, avslutar Gustav Rydmark, säkerhetsarkitekt på Atea.

Rekommenderad läsning

trendmicro-native.jpg
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Virtuell patchning räddare i nöden

7 jan 2019 säkerhet

Det är en utmaning att hinna patcha om för att täppa till sårbarheter och säkerhetshål. Virtuell patchning från Trend Micro läker såren temporärt, så att företag och organisationer följer sina säkerhetspolicys och samtidigt sparar pengar.

ot-robot-enhet.jpg
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

5G och OT-hotet

7 feb 2020 säkerhet

Med 5G kommer nya möjligheter men även nya hot. Med fler bärare av skadlig kod blir industrins datorsystem allt mer utsatta och även införandet av eSIM-kort skapar nya attackytor. Som skydd finns nu Trend Micros TXOne- och Portable Security-enheter.

Lyftkran Mot Gul Molnbakgrund
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Full koll på arbetsmängden

4 jun 2020 säkerhet

Trend Micros Cloud Conformity ger dig full överblick och säker kontroll över koden i dina arbetsmängder. Oavsett i vilket moln de befinner sig och är oberonde av molnleverantör.

Trend Micro Xdr Smitta
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Smittspårning för it

22 sep 2020 säkerhet

Nu kan ett enda verktyg skydda din organisation mot attacker. Med hjälp av AI överblickar och skyddar Trend Micro XDR servrar, klienter, moln, mejl och nätverk. 

Man Med Laptop I Handen Bakom Genomskinligt Skynke

Lurad hemma

31 aug 2020 säkerhet

Nästan alla attacker kommer via mejl. Det konstaterar Trend Micro efter en genomgång av bolagets stoppade angrepp under första halvåret.

svetsare med rör bredvid sig.jpg

Industrin säkras

14 nov 2019 säkerhet

När industrin blir beroende av smarta tekniska lösningar vill det till att säkerheten inte sätts på undantag. Därför lanserar säkerhetsföretaget Trend Micro två nya lösningar som riktar sig mot industrin.

piller-sjukhus.jpg

Ransomware växer

28 feb 2020 säkerhet

Ransomwareattacker är fortsatt det vanligaste cyberhotet och attackerna sker i stor utsträckning mot vård, myndigheter och kommunal verksamhet. Samtidigt ökar nätfiske via Office 365 med 100 procent. Det visar en ny undersökning från Trend Micro.

kille-telefon-5g.jpg

Brist i 5G-säkerhet

30 sep 2019 säkerhet

De flesta svenska it-chefer ser positivt på 5G-utvecklingen, men bara 17 procent av dem planerar för att möta 5G-utrullningens nya säkerhetskrav. Det visar en ny undersökning från Trend Micro.

klientskydd-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan F-Secure och Voister

Autoskydd mot skadlig kod

6 sep 2019 säkerhet

Hela 80 procent av all skadlig kod hittar sig in genom ouppdaterade program. Med patchhantering och Software Updater så uppdateras dina enheter automatiskt. Klient- och serverskydd som tjänst har inga långa avtalstider och du betalar bara för det du använder.