Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Först med 5G-roaming

Nu lanserar Tele2 5G-roaming, vilket innebär att bolagets svenska kunder kan surfa med den nya radiotekniken i Sverige och internationellt. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 3 juni 2020 digit

Folksamling960640

– Vi vill tillgodose våra kunders ständigt ökade behov av uppkoppling och ge dem en förstklassig mobilupplevelse även när de reser utomlands. Lanseringen av Sveriges första avtal för 5G-roaming är en viktig milstolpe för expansionen av 5G, och nu kommer vi fortsätta att aktivt bygga ut 5G-täckningen och vår kapacitet för roaming, säger Thomas Helbo, nätchef på Tele2.

Nyligen slog Tre och Tele2 på stora trumman när de meddelade att de satt igång sina 5G-nät. Det följdes av en kontring från Telia som meddelade att deras nät varit igång i flera veckor.

Nu lanserar Tele2 en ny sak man är först med: 5G-roaming. Det ska göra att Tele2:s svenska kunder kan surfa med nya radiotekniken även internationellt. Än så länge gäller det endast i Lettland men fler länder kommer att lanseras framöver. 

Bolaget säger sig även vara enda svenska operatör som erbjuder hastigheter på över 1Gbit/sekund.

– Så snart som de nuvarande reserestriktionerna hävs så ser vi på Tele2 fram emot att erbjuda våra kunder riktigt snabb uppkoppling även utanför Sveriges gränser, säger Thomas Helbo.

Källa: Tele2

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Drönare granskar bron

18 september 2020

Nu granskas pelare, pyloner och annan betong på Öresundsbron av drönare. Tidigare genomfördes motsvarande kontroll manuellt

MS AI-tips

18 september 2020

Att utbilda medarbetarna inom AI är minst lika viktigt som att ha rätt teknik på plats. Det visar en ny undersökning från Microsoft.

Miljarder till bredband

17 september 2020

Regeringen satsar ytterligare 2,2 miljarder på utbyggnaden av bredband. Satsningen görs för att stärka Sveriges digitalisering och kommer att fördelas under de kommande fem åren.

Självkörande utan skuld

17 september 2020

Säkerhetsföraren för en självkörande Uber åtalas nu för en dödsolycka i USA. Amerikanska polisen menar att det var mänskliga fel som orsakade olyckan, och inte det självkörande fordonet. 

Mindre ensam med robot

16 september 2020

Äldre personer med demenssjukdomar mår betydligt bättre när de umgås med en robot. Det visar ny forskning från i Storbritannien och Japan.

Sensorer sopsorterar

16 september 2020

Om industrins sopor sorteras med hjälp av sensorer och robotteknik kan avfallet återvinnas i större utsträckning. Det hoppas ett antal aktörer i Skåne, som har gått samman och startat en testbädd.