Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Först med 5G-roaming

Nu lanserar Tele2 5G-roaming, vilket innebär att bolagets svenska kunder kan surfa med den nya radiotekniken i Sverige och internationellt. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 3 juni 2020 digit

Folksamling960640

– Vi vill tillgodose våra kunders ständigt ökade behov av uppkoppling och ge dem en förstklassig mobilupplevelse även när de reser utomlands. Lanseringen av Sveriges första avtal för 5G-roaming är en viktig milstolpe för expansionen av 5G, och nu kommer vi fortsätta att aktivt bygga ut 5G-täckningen och vår kapacitet för roaming, säger Thomas Helbo, nätchef på Tele2.

Nyligen slog Tre och Tele2 på stora trumman när de meddelade att de satt igång sina 5G-nät. Det följdes av en kontring från Telia som meddelade att deras nät varit igång i flera veckor.

Nu lanserar Tele2 en ny sak man är först med: 5G-roaming. Det ska göra att Tele2:s svenska kunder kan surfa med nya radiotekniken även internationellt. Än så länge gäller det endast i Lettland men fler länder kommer att lanseras framöver. 

Bolaget säger sig även vara enda svenska operatör som erbjuder hastigheter på över 1Gbit/sekund.

– Så snart som de nuvarande reserestriktionerna hävs så ser vi på Tele2 fram emot att erbjuda våra kunder riktigt snabb uppkoppling även utanför Sveriges gränser, säger Thomas Helbo.

Källa: Tele2

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Äkta mat med blockkedja

3 juli 2020

Mat till ett värde av 300 miljarder dollar kan spåras med hjälp av blockkedja och IoT, vilket skulle innebär att livsmedelsindustrin kan spara drygt 100 miljarder dollar om året. Det visar en ny rapport.

KTH mot alzheimer

3 juli 2020

Med hjälp av molekylär AI och machine learning kan mysterierna kring alzheimer och andra hjärnsjukdomar komma närmare en lösning. Metoden ska ge en bättre bild av hjärnan än vad mikroskop ger. Det menar forskare på KTH och Karolinska Institutet.

Fejkappar på Google

2 juli 2020

Google har tagit bort 25 appar med skadlig kod som kapade inloggningsuppgifter till bland annat Facebook. Apparna har över 2,3 miljoner nedladdningar.

Coop kör obemannat

2 juli 2020

Coop testar en egenutvecklad ny tjänst för självscanning och betalning med mobilen. I höst kommer matkedjan även öppna sina första obemannade butiker.

Säkra sommartips

1 juli 2020

Dela inte dina semesterbilder med alla, skippa öppna trådlösa nätverk och säkerhetskopiera och uppdatera dina enheter. Det är Internetstiftelsens tips för en säkrare sommar.

2 miljoner mobiler

1 juli 2020

Två miljoner relativt nya och fungerande mobiltelefoner finns i svenska hushåll, men används inte. Det visar en ny undersökning från Halebop.