Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Först med 5G-roaming

Nu lanserar Tele2 5G-roaming, vilket innebär att bolagets svenska kunder kan surfa med den nya radiotekniken i Sverige och internationellt. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 3 juni 2020 digit

Folksamling960640

– Vi vill tillgodose våra kunders ständigt ökade behov av uppkoppling och ge dem en förstklassig mobilupplevelse även när de reser utomlands. Lanseringen av Sveriges första avtal för 5G-roaming är en viktig milstolpe för expansionen av 5G, och nu kommer vi fortsätta att aktivt bygga ut 5G-täckningen och vår kapacitet för roaming, säger Thomas Helbo, nätchef på Tele2.

Nyligen slog Tre och Tele2 på stora trumman när de meddelade att de satt igång sina 5G-nät. Det följdes av en kontring från Telia som meddelade att deras nät varit igång i flera veckor.

Nu lanserar Tele2 en ny sak man är först med: 5G-roaming. Det ska göra att Tele2:s svenska kunder kan surfa med nya radiotekniken även internationellt. Än så länge gäller det endast i Lettland men fler länder kommer att lanseras framöver. 

Bolaget säger sig även vara enda svenska operatör som erbjuder hastigheter på över 1Gbit/sekund.

– Så snart som de nuvarande reserestriktionerna hävs så ser vi på Tele2 fram emot att erbjuda våra kunder riktigt snabb uppkoppling även utanför Sveriges gränser, säger Thomas Helbo.

Källa: Tele2

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Oklar visselblåsning

1 december 2020

Trots lagkrav har många bolag och kommuner ännu inte förberett funktioner för visselblåsning. Den nya lagen träder i kraft om ett år och enligt en ny undersökning vill drygt hälften av de tillfrågade att anmälningar inte hanteras av arbetsgivaren utan av en tredje part, till exempel en advokatbyrå.

Lantmäteriets rapport

1 december 2020

Digitaliserad fastighetsbildning kommer att ge positiva effekter när det gäller både kvalitet, kostnad och tid. Det framgår i en slutrapport som Lantmäteriet nu överlämnar till regeringen.

Hinder för AI-Sverige

30 november 2020

Fortfarande är AI framförallt en teknik för större svenska bolag. Under förra året stod tio svenska bolag för 65 procent av utveckling och forskning inom AI. Det visar en ny rapport från SCB.

Hyreshus i 3D-print

30 november 2020

Just nu byggs världens första 3D-printade lägenhetshus i tre våningar och även ett enfamiljshus med en liknande teknik. Båda husen byggs för att användas som bostäder.

Hållbar i molnet

27 november 2020

Att byta från traditionell it-infrastruktur till molnet kan minska världens totala it-utsläpp med 5,9 procent. Det motsvarar runt 60 miljoner ton koldioxid per år, eller utsläppen från 22 miljoner bilar. Det visar en ny rapport.

Robot dödar virus

26 november 2020

En robot utrustad med UVC-strålning kan bli en god hjälp för att förhindra spridning av till exempel corona på sjukhus. Roboten är utvecklad av forskare vid Örebro universitet och bygger på öppen källkod och 3D-printat material.