Först med 5G-roaming

Folksamling960640
Nu lanserar Tele2 5G-roaming, vilket innebär att bolagets svenska kunder kan surfa med den nya radiotekniken i Sverige och internationellt. 

– Vi vill tillgodose våra kunders ständigt ökade behov av uppkoppling och ge dem en förstklassig mobilupplevelse även när de reser utomlands. Lanseringen av Sveriges första avtal för 5G-roaming är en viktig milstolpe för expansionen av 5G, och nu kommer vi fortsätta att aktivt bygga ut 5G-täckningen och vår kapacitet för roaming, säger Thomas Helbo, nätchef på Tele2.

Nyligen slog Tre och Tele2 på stora trumman när de meddelade att de satt igång sina 5G-nät. Det följdes av en kontring från Telia som meddelade att deras nät varit igång i flera veckor.

Nu lanserar Tele2 en ny sak man är först med: 5G-roaming. Det ska göra att Tele2:s svenska kunder kan surfa med nya radiotekniken även internationellt. Än så länge gäller det endast i Lettland men fler länder kommer att lanseras framöver. 

Bolaget säger sig även vara enda svenska operatör som erbjuder hastigheter på över 1Gbit/sekund.

– Så snart som de nuvarande reserestriktionerna hävs så ser vi på Tele2 fram emot att erbjuda våra kunder riktigt snabb uppkoppling även utanför Sveriges gränser, säger Thomas Helbo.

Källa: Tele2

3 juni 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng