Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Ett nytt Twitter

Twitter provar nya konversationsinställningar. Med den nya testversionen kan användare välja ifall de vill att alla personer, endast taggade personer eller konton de följer kan svara på tweets. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 4 juni 2020 digit

Twitter Troll

Standard på Twitter är som bekant att alla kan svara på ens skrivna tweets, vilket ibland kan innebära twitterstormar och svårigheter att hitta svaren från personer man faktiskt känner. Nu ska möjligheterna till avskildhet öka. 

Funktionen gör att du kan ha intima samtal, intervjuer eller andra konversationer där bara en viss grupp personer får delta. Exempelvis kan du bjuda in till paneldebatt med ett antal utvalda personer. Alla kan följa debatten men ingen kan störa den. 

Personer som twittrar ska också kunna få mer kontroll över konversationerna de startar. Samtidigt lär det bli enklare för ständigt konfronterade användare att få twittra ifred.

Testversionen kommer inledningsvis bara vara tillgänglig för en begränsad grupp. 

Källa: Twitter

Senaste nytt

Oklar visselblåsning

1 december 2020

Trots lagkrav har många bolag och kommuner ännu inte förberett funktioner för visselblåsning. Den nya lagen träder i kraft om ett år och enligt en ny undersökning vill drygt hälften av de tillfrågade att anmälningar inte hanteras av arbetsgivaren utan av en tredje part, till exempel en advokatbyrå.

Lantmäteriets rapport

1 december 2020

Digitaliserad fastighetsbildning kommer att ge positiva effekter när det gäller både kvalitet, kostnad och tid. Det framgår i en slutrapport som Lantmäteriet nu överlämnar till regeringen.

Hinder för AI-Sverige

30 november 2020

Fortfarande är AI framförallt en teknik för större svenska bolag. Under förra året stod tio svenska bolag för 65 procent av utveckling och forskning inom AI. Det visar en ny rapport från SCB.

Hyreshus i 3D-print

30 november 2020

Just nu byggs världens första 3D-printade lägenhetshus i tre våningar och även ett enfamiljshus med en liknande teknik. Båda husen byggs för att användas som bostäder.

Hållbar i molnet

27 november 2020

Att byta från traditionell it-infrastruktur till molnet kan minska världens totala it-utsläpp med 5,9 procent. Det motsvarar runt 60 miljoner ton koldioxid per år, eller utsläppen från 22 miljoner bilar. Det visar en ny rapport.

Robot dödar virus

26 november 2020

En robot utrustad med UVC-strålning kan bli en god hjälp för att förhindra spridning av till exempel corona på sjukhus. Roboten är utvecklad av forskare vid Örebro universitet och bygger på öppen källkod och 3D-printat material.