Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Ett nytt Twitter

Twitter Troll

Twitter provar nya konversationsinställningar. Med den nya testversionen kan användare välja ifall de vill att alla personer, endast taggade personer eller konton de följer kan svara på tweets. 

Standard på Twitter är som bekant att alla kan svara på ens skrivna tweets, vilket ibland kan innebära twitterstormar och svårigheter att hitta svaren från personer man faktiskt känner. Nu ska möjligheterna till avskildhet öka. 

Funktionen gör att du kan ha intima samtal, intervjuer eller andra konversationer där bara en viss grupp personer får delta. Exempelvis kan du bjuda in till paneldebatt med ett antal utvalda personer. Alla kan följa debatten men ingen kan störa den. 

Personer som twittrar ska också kunna få mer kontroll över konversationerna de startar. Samtidigt lär det bli enklare för ständigt konfronterade användare att få twittra ifred.

Testversionen kommer inledningsvis bara vara tillgänglig för en begränsad grupp. 

Källa: Twitter

4 juni 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Facebook lär av bebis

8 mars 2021

Facebook har tagit fram en AI som lär sig på ett liknande sätt som små barn. Enligt bolaget ska lösningen användas för att moderera innehåll på plattformen och ska främja opartiskhet.

Brottsutredning för vaccinhack

8 mars 2021

Ryska hackar tog sig in i European Medicines Agency, EMA, under hösten 2020. I över en månad kunde de följa diskussioner om köpvillkor och destinationer för coronavaccin från Pfizer and BioNTech.

Cyberattacker som service

5 mars 2021

Två av tre ransomware-attacker utförs av cyberkriminella som inte har utvecklat den skadliga koden själva, utan har köpt tjänsten via till exempel dark web. Det visar en rapport som går igenom cyberattacker 2020.

Färre kakor i Chrome

5 mars 2021

Google fasar nu ut tredjepartskakorna i Chrome som ett steg i att bli mer måna om användarnas personliga integritet. Samtidigt är det oklart vad det kommer innebära för alla som gör reklam via Google Ads.  

Livetracka Postnord

4 mars 2021

Nu går det i 37 svenska städer att följa sina e-handlade paket på karta i realtid. Funktionen finns både på postnord.se och i deras app, och ska snart täcka in nästan hela landet. 

Covidpass med blockkedja

4 mars 2021

Delstaten New York har börjat testa en app baserad på blockkedjeteknik som påvisar ifall personer har tagit vaccin mot covid-19 eller mottagit ett negativt provresultat. Appen ska snabba på öppnandet av samhället.