Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Ett nytt Twitter

Twitter provar nya konversationsinställningar. Med den nya testversionen kan användare välja ifall de vill att alla personer, endast taggade personer eller konton de följer kan svara på tweets. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 4 juni 2020 digit

Twitter Troll

Standard på Twitter är som bekant att alla kan svara på ens skrivna tweets, vilket ibland kan innebära twitterstormar och svårigheter att hitta svaren från personer man faktiskt känner. Nu ska möjligheterna till avskildhet öka. 

Funktionen gör att du kan ha intima samtal, intervjuer eller andra konversationer där bara en viss grupp personer får delta. Exempelvis kan du bjuda in till paneldebatt med ett antal utvalda personer. Alla kan följa debatten men ingen kan störa den. 

Personer som twittrar ska också kunna få mer kontroll över konversationerna de startar. Samtidigt lär det bli enklare för ständigt konfronterade användare att få twittra ifred.

Testversionen kommer inledningsvis bara vara tillgänglig för en begränsad grupp. 

Källa: Twitter

Senaste nytt

Drönare granskar bron

18 september 2020

Nu granskas pelare, pyloner och annan betong på Öresundsbron av drönare. Tidigare genomfördes motsvarande kontroll manuellt

MS AI-tips

18 september 2020

Att utbilda medarbetarna inom AI är minst lika viktigt som att ha rätt teknik på plats. Det visar en ny undersökning från Microsoft.

Miljarder till bredband

17 september 2020

Regeringen satsar ytterligare 2,2 miljarder på utbyggnaden av bredband. Satsningen görs för att stärka Sveriges digitalisering och kommer att fördelas under de kommande fem åren.

Självkörande utan skuld

17 september 2020

Säkerhetsföraren för en självkörande Uber åtalas nu för en dödsolycka i USA. Amerikanska polisen menar att det var mänskliga fel som orsakade olyckan, och inte det självkörande fordonet. 

Mindre ensam med robot

16 september 2020

Äldre personer med demenssjukdomar mår betydligt bättre när de umgås med en robot. Det visar ny forskning från i Storbritannien och Japan.

Sensorer sopsorterar

16 september 2020

Om industrins sopor sorteras med hjälp av sensorer och robotteknik kan avfallet återvinnas i större utsträckning. Det hoppas ett antal aktörer i Skåne, som har gått samman och startat en testbädd.