Trump hotar Twitter

Donald Trump960640

Donald Trump hotar att stänga sociala medier-plattformar, eftersom han hävdar att de tystar konservativa röster. Uttalandet kommer efter att Twitter för första gången taggade presidentens tweets med en faktakollmärkning

Republikaner känner att sociala medier vill tysta konservativa röster. Vi kommer att reglera eller stänga dem innan det kan hända. Vi såg vad de försökte göra och misslyckades med 2016. Vi kan inte låta en mer sofistikerad version av det hända igen, twittrar Donald Trump. 

Ursprungstweeten som Twitter flaggade för handlade om poströstning, vilket presidenten menar kommer leda till ett riggat val med omfattande valfusk, varpå Twitter länkade till artiklar där det påståendet avvisas. 

Trump Tweet

Donald Trumps två tweets om poströstning och Twitters flaggning.

Efter att tweeten blivit flaggad gick presidenten ut på plattformen igen. 

Twitter blandar sig i presidentvalet och kväver det fria ordet, och som president kommer jag inte låta det hända, skriver han. 

Twitters talesperson Katie Rosborough menar att Trumps tweets innehåller potentiellt vilseledande uppgifter. Plattformen har sedan tidigare blivit kritiserat för sitt behandlande av Trump. Då har klagomålen handlat om att man för lättvindigt tillåtit presidenten att sprida konspirationsteorier och smutskasta politiska motståndare. 

Källa: Business Insider

27 maj 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Wikimedia commons, twitter

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng