Vårdens coronaportal

Portal Vard

Nu lanseras Utbudsplatsen, en databas fylld med digitala lösningar och medicintekniska hjälpmedel, där kommunal vård, omsorg och socialtjänst kan se vad marknaden erbjuder under coronakrisen.

 Det känns bra att kunna erbjuda ett gemensamt verktyg som underlättar i en extrem vardag. Vi vill att Utbudsplatsen ska vara en snabb väg till att hitta befintliga lösningar, men det kan även hjälpa medarbetarna att hitta nya arbetssätt och metoder, säger Anna Lefevre Skjöldebrand, vd för branschorganisationen Swedish Medtech.

Inom vård och omsorg finns nu stora behov av att hitta nya kommunikationsvägar, arbetssätt och lösningar. Användningsområden kan vara att bland annat minska smittspridning, skydda och effektivisera vårdpersonalen samt behandla och rehabilitera smittade patienter.

En öppen portal

Därför har Swedish Medtech tillsammans med IT&Telekomföretagen och innovationsprogrammet Medtech4Health skapat Utbudsplatsen. Det är en öppen portal som erbjuder produkter eller lösningar riktade mot kommunal vård, omsorg och socialtjänst, vilket exempelvis kan vara digitala hjälpmedel, anhörigstöd, läkemedelshantering och trygghetsskapande teknik.

Företag kan löpande fylla på med produkter och tjänster i portalen och ansvarar själva för registreringen. All information i databasen är öppen för allmänheten.

Utbudsplatsen är en del av digitalvardochomsorg.se, en webbplats som drivs av Rise och som under coronapandemin samlar in kunskap och innehåll från olika organisationer och myndigheter.

Källa: IT&Telekomföretagen

19 maj 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng