Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Nyheter från Red Hat Summit

kvinna står nere vid havet i röd jacka och mössa.jpg

Openshift virtualization innebär en ännu mer öppen och hybridvänlig it-hantering. Det framhöll Paul Cormier, CEO Red Hat, under Red Hat Summit, som i år lockade 80 000 deltagare. 

– Red Hats vision är Open hybrid cloud, vilket driver våra produkter och hela vår portfölj och det kommer att fortsätta att vara så, säger Paul Cormier, CEO, Red Hat när han via videolänk från sitt hus i Boston öppnar årets Red Hat Summit, som i år är ett digitalt event på grund av rådande pandemi.

Open hybrid cloud

Paul Cormier har närmare 20 år i bolaget och som CEO en knapp månad. Under sin keynote berättar han historien om open, hybrid och cloud, och hur viktiga dessa tre beståndsdelar är för en värld i digital förändring.

Open slog igenom på bred front tack vare det öppna operativsystemet Linux och handlar om att möjligheten till ett globalt samarbete alltid kommer vara det bästa sättet att föra ny teknik framåt.

Hybrid innebär om att Red Hats lösningar ska fungera oavsett vilken it-miljö ett bolag har valt och cloud handlar om revolutionen av att kunna ha sin data och applikationer var som helst och skala upp vid behov, utan att det påverkar slutanvändaren.

Sprider ut nyheter

På grund av coronapandemin har Red Hat valt att inte släppa alla nyheter om lösningar samtidigt utan har istället valt att sprida ut dem över kommande månader för att alla ska ha tid och möjlighet att kunna ta del av dem. Men några stora förkunnanden gjorde bolaget.

– Om ett par av våra nyheter idag handlar om evolution av våra befintliga tjänster är Openshift virtualization snarare än revolution, säger Matt Hicks, executive vice president för Product and Technologies på Red Hat, under den efterföljande presskonferensen.

Openshift för alla

Idag är Openshift den plattform som containrar och orkestrationsvertkyget Kubernetes ligger på. Openshift virtualization innebär att även de som har virtuella maskiner kan inkorporera dessa i Openshift-lösningen, och får möjlighet att arbeta som om hela deras miljö är containeriserad, även om det inte är så.

– Det innebär kostnadsfördelar och gör att fler företag får möjligheten att kunna lägga sin miljö i en modern kontext för att snabbare kunna leverera värde i sin utveckling. Jag tror vi är unika med att kunna erbjuda det, säger Johnny Westerlund, senior solution architect, Red Hat Sverige.

Automatiserade operators

En annan nyhet handlar om så kallade operators. Ett exempel kan vara en databas-operator som gör att verksamheter får möjlighet att automatisera driften av sin databashantering, på samma sätt som den är automatiserad hos molnleverantörer.

cormier proffe.jpg

Paul Cormier, CEO för Red Hat.

– Molnleverantörernas lösning är proprietära för just deras tjänst. Operators är en sorts kodningsritning, som går att köra i vilken kubernetesmiljö som helst. Personen som tidigare hanterade det var tvungen att ha koll på alltifrån olika programmeringsspråk till applikationsarkitekturer.

– Operators innebär att vem som helst kan skapa samma automationsgrad av tjänster, som de publika molnleverantörerna och kan köra tjänsterna på vilken kubernetesplattform som helst, till exempel Openshift.

Är det något annat du tar med dig från Red Hat Summit?

– Jag skulle vilja lyfta samarbete företag emellan. Jag har varit i it-branschen länge och jag har aldrig varit med om den mängd av samarbeten som nu sker mellan aktörer, som till exempel Red Hat och Microsoft, där Microsoft ser vinsterna med Red Hats förhållningssätt till öppenhet och vi kan ta hjälp av deras expertis och erfarenhet på andra. Det tycker jag är fantastiskt roligt, säger Johnny Westerlund.

4 maj 2020 Uppdaterad 5 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock, Red Hat

Rekommenderad läsning

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Träd Sedda I Marken Ur En 360Vy

Träddata bättre i molnet

21 apr 2021 digit

Haglöf Sweden utvecklar mätverktyg för vård och avverkning av skog och har kunder över hela världen. I appen Haglöf Link kan kunder ladda upp och ta del av analyser och övervakning av sin skog och framöver finns planer hur AI kan förbättra verktyget.  

Ms Ignite 21

Molnfokus under Ignite

3 mar 2021 digit

Molnet förändrar världen på fem fundamentala sätt och stärker datahantering, AI och samarbeten världen över. Det menar Microsofts CEO Satya Nadella, som under sin keynote dessutom presenterade årets stora nyhet Microsofts Mesh, en helt ny plattform för MR, mixed reality.

Fyra Personer På Skärm I Möte
video
ett samarbete med vmware

Molnkoll på vForum

15 jan 2021 digit

Molnbyten, utveckling och säkerhet i hela it-kedjan är två av ämnena på VMwares digitala event Vforum i februari. Nytt för i år är att Vforum kommer att arrangeras vid tre tillfällen. 

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

En Stor Snäcka På En Strand

AI-kapten korsar Atlanten

29 okt 2020 digit

År 1620 seglade fartyget Mayflower från Plymoth i England till Cape Cod i nuvarande Massachusetts. Nu är det dags igen, men den här gången finns varken en mänkslig kapten eller besättning ombord. Allt sköts av en AI.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Full fart på IBM Think

1 okt 2020 digit

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells väloljade hybrid

11 sep 2020 digit

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea.