Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Netflix rekord

Coronavirus, karantän och hemmasittande har inneburit nya rekord för Netflix. Under det första kvartalet har hela 16 miljoner nya prenumeranter tillkommit, vilket är den största ökningen någonsin för bolaget.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 6 maj 2020 digit

streaming-hemma-karantän.jpg

– Vi är väl medvetna om att vi har turen att ha en service som nu är ännu mer betydelsefull för människor som är bundna till sina hem, skriver Netflix i ett brev till sina aktieägare.

Nu har Netflix 183 miljoner prenumeranter globalt, en ökning med 23 procent jämfört med för ett år sedan. Företagets vinst uppgick till 709 miljoner dollar under årets första kvartal, vilket är mer än en fördubbling jämfört med samma period förra året.

Netflix aktie har sedan årsskiftet stigit med 31 procent, vilket står i stark kontrast till övriga marknaden. Och företaget tror inte på en avvikande utveckling framöver, trots en växande konkurrens från liknande streamingtjänster.

– Eftersom vi har ett bibliotek med tusentals titlar och väldigt starka rekommendationer, kan vår kundnöjdhet komma att bli mindre påverkad än hos våra konkurrenter, skriver Netflix.

Källa: BBC, CBS

Senaste nytt

Äkta mat med blockkedja

3 juli 2020

Mat till ett värde av 300 miljarder dollar kan spåras med hjälp av blockkedja och IoT, vilket skulle innebär att livsmedelsindustrin kan spara drygt 100 miljarder dollar om året. Det visar en ny rapport.

KTH mot alzheimer

3 juli 2020

Med hjälp av molekylär AI och machine learning kan mysterierna kring alzheimer och andra hjärnsjukdomar komma närmare en lösning. Metoden ska ge en bättre bild av hjärnan än vad mikroskop ger. Det menar forskare på KTH och Karolinska Institutet.

Fejkappar på Google

2 juli 2020

Google har tagit bort 25 appar med skadlig kod som kapade inloggningsuppgifter till bland annat Facebook. Apparna har över 2,3 miljoner nedladdningar.

Coop kör obemannat

2 juli 2020

Coop testar en egenutvecklad ny tjänst för självscanning och betalning med mobilen. I höst kommer matkedjan även öppna sina första obemannade butiker.

Säkra sommartips

1 juli 2020

Dela inte dina semesterbilder med alla, skippa öppna trådlösa nätverk och säkerhetskopiera och uppdatera dina enheter. Det är Internetstiftelsens tips för en säkrare sommar.

2 miljoner mobiler

1 juli 2020

Två miljoner relativt nya och fungerande mobiltelefoner finns i svenska hushåll, men används inte. Det visar en ny undersökning från Halebop.