Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Netflix rekord

Coronavirus, karantän och hemmasittande har inneburit nya rekord för Netflix. Under det första kvartalet har hela 16 miljoner nya prenumeranter tillkommit, vilket är den största ökningen någonsin för bolaget.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 6 maj 2020 digit

streaming-hemma-karantän.jpg

– Vi är väl medvetna om att vi har turen att ha en service som nu är ännu mer betydelsefull för människor som är bundna till sina hem, skriver Netflix i ett brev till sina aktieägare.

Nu har Netflix 183 miljoner prenumeranter globalt, en ökning med 23 procent jämfört med för ett år sedan. Företagets vinst uppgick till 709 miljoner dollar under årets första kvartal, vilket är mer än en fördubbling jämfört med samma period förra året.

Netflix aktie har sedan årsskiftet stigit med 31 procent, vilket står i stark kontrast till övriga marknaden. Och företaget tror inte på en avvikande utveckling framöver, trots en växande konkurrens från liknande streamingtjänster.

– Eftersom vi har ett bibliotek med tusentals titlar och väldigt starka rekommendationer, kan vår kundnöjdhet komma att bli mindre påverkad än hos våra konkurrenter, skriver Netflix.

Källa: BBC, CBS

Senaste nytt

Drönare granskar bron

18 september 2020

Nu granskas pelare, pyloner och annan betong på Öresundsbron av drönare. Tidigare genomfördes motsvarande kontroll manuellt

MS AI-tips

18 september 2020

Att utbilda medarbetarna inom AI är minst lika viktigt som att ha rätt teknik på plats. Det visar en ny undersökning från Microsoft.

Miljarder till bredband

17 september 2020

Regeringen satsar ytterligare 2,2 miljarder på utbyggnaden av bredband. Satsningen görs för att stärka Sveriges digitalisering och kommer att fördelas under de kommande fem åren.

Självkörande utan skuld

17 september 2020

Säkerhetsföraren för en självkörande Uber åtalas nu för en dödsolycka i USA. Amerikanska polisen menar att det var mänskliga fel som orsakade olyckan, och inte det självkörande fordonet. 

Mindre ensam med robot

16 september 2020

Äldre personer med demenssjukdomar mår betydligt bättre när de umgås med en robot. Det visar ny forskning från i Storbritannien och Japan.

Sensorer sopsorterar

16 september 2020

Om industrins sopor sorteras med hjälp av sensorer och robotteknik kan avfallet återvinnas i större utsträckning. Det hoppas ett antal aktörer i Skåne, som har gått samman och startat en testbädd.