Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Netflix rekord

streaming-hemma-karantän.jpg

Coronavirus, karantän och hemmasittande har inneburit nya rekord för Netflix. Under det första kvartalet har hela 16 miljoner nya prenumeranter tillkommit, vilket är den största ökningen någonsin för bolaget.

– Vi är väl medvetna om att vi har turen att ha en service som nu är ännu mer betydelsefull för människor som är bundna till sina hem, skriver Netflix i ett brev till sina aktieägare.

Nu har Netflix 183 miljoner prenumeranter globalt, en ökning med 23 procent jämfört med för ett år sedan. Företagets vinst uppgick till 709 miljoner dollar under årets första kvartal, vilket är mer än en fördubbling jämfört med samma period förra året.

Netflix aktie har sedan årsskiftet stigit med 31 procent, vilket står i stark kontrast till övriga marknaden. Och företaget tror inte på en avvikande utveckling framöver, trots en växande konkurrens från liknande streamingtjänster.

– Eftersom vi har ett bibliotek med tusentals titlar och väldigt starka rekommendationer, kan vår kundnöjdhet komma att bli mindre påverkad än hos våra konkurrenter, skriver Netflix.

Källa: BBC, CBS

6 maj 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Cyberattacker som service

5 mars 2021

Två av tre ransomware-attacker utförs av cyberkriminella som inte har utvecklat den skadliga koden själva, utan har köpt tjänsten via till exempel dark web. Det visar en rapport som går igenom cyberattacker 2020.

Färre kakor i Chrome

5 mars 2021

Google fasar nu ut tredjepartskakorna i Chrome som ett steg i att bli mer måna om användarnas personliga integritet. Samtidigt är det oklart vad det kommer innebära för alla som gör reklam via Google Ads.  

Livetracka Postnord

4 mars 2021

Nu går det i 37 svenska städer att följa sina e-handlade paket på karta i realtid. Funktionen finns både på postnord.se och i deras app, och ska snart täcka in nästan hela landet. 

Covidpass med blockkedja

4 mars 2021

Delstaten New York har börjat testa en app baserad på blockkedjeteknik som påvisar ifall personer har tagit vaccin mot covid-19 eller mottagit ett negativt provresultat. Appen ska snabba på öppnandet av samhället. 

Ny look i Outlook

4 mars 2021

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

Nya språk för Webex

3 mars 2021

Cisco inför ett utökat språkstöd i Webex. Det innebär översättning i realtid för drygt 100 språk, bland annat svenska och övriga nordiska språk.