Netflix rekord

streaming-hemma-karantän.jpg

Coronavirus, karantän och hemmasittande har inneburit nya rekord för Netflix. Under det första kvartalet har hela 16 miljoner nya prenumeranter tillkommit, vilket är den största ökningen någonsin för bolaget.

– Vi är väl medvetna om att vi har turen att ha en service som nu är ännu mer betydelsefull för människor som är bundna till sina hem, skriver Netflix i ett brev till sina aktieägare.

Nu har Netflix 183 miljoner prenumeranter globalt, en ökning med 23 procent jämfört med för ett år sedan. Företagets vinst uppgick till 709 miljoner dollar under årets första kvartal, vilket är mer än en fördubbling jämfört med samma period förra året.

Netflix aktie har sedan årsskiftet stigit med 31 procent, vilket står i stark kontrast till övriga marknaden. Och företaget tror inte på en avvikande utveckling framöver, trots en växande konkurrens från liknande streamingtjänster.

– Eftersom vi har ett bibliotek med tusentals titlar och väldigt starka rekommendationer, kan vår kundnöjdhet komma att bli mindre påverkad än hos våra konkurrenter, skriver Netflix.

Källa: BBC, CBS

6 maj 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng