Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Första robotredaktionen

Kanske är framtidens nyhetsredaktion helt bemannad av robotar. Det återstår att se, men klart är i alla fall att Vinnova stödjer utvecklingen av en helautomatisk nyhetsredaktion.

Text anne hammarskjöld Foto adobestock 23 april 2020 digit

skrivmaskin-960640.jpg

– Med Adogios teknik vill vi ge medier möjlighet att prenumerera på korta nyhetstexter och därmed frigöra tid för journalister att gräva djupare, analysera och skriva krönikor. Dessutom kan privatpersoner hitta lokala nyheter om just sin ort som de inte kan ta del av i det lokala nyhetsflödet, säger Ola Nilsson, vd på content automation-företaget Lingmill.

Adogio.com bygger på Lingmills egenutvecklade textrobotar som tar fram journalistiska nyheter från olika datakällor och inom sport, nöje, klimat, ekonomi, blåljus, väljarbarometer, arbetsmarknad, och coronapandemin.

Den helautomatiska nyhetsredaktionen ska även kunna leverera ett målgruppsanpassat och sökordsoptimerat innehåll direkt till en sajt.

Adogio.com är utvecklad med stöd av Vinnova.

Källa: Lingmill

Senaste nytt

Drönare granskar bron

18 september 2020

Nu granskas pelare, pyloner och annan betong på Öresundsbron av drönare. Tidigare genomfördes motsvarande kontroll manuellt

MS AI-tips

18 september 2020

Att utbilda medarbetarna inom AI är minst lika viktigt som att ha rätt teknik på plats. Det visar en ny undersökning från Microsoft.

Miljarder till bredband

17 september 2020

Regeringen satsar ytterligare 2,2 miljarder på utbyggnaden av bredband. Satsningen görs för att stärka Sveriges digitalisering och kommer att fördelas under de kommande fem åren.

Självkörande utan skuld

17 september 2020

Säkerhetsföraren för en självkörande Uber åtalas nu för en dödsolycka i USA. Amerikanska polisen menar att det var mänskliga fel som orsakade olyckan, och inte det självkörande fordonet. 

Mindre ensam med robot

16 september 2020

Äldre personer med demenssjukdomar mår betydligt bättre när de umgås med en robot. Det visar ny forskning från i Storbritannien och Japan.

Sensorer sopsorterar

16 september 2020

Om industrins sopor sorteras med hjälp av sensorer och robotteknik kan avfallet återvinnas i större utsträckning. Det hoppas ett antal aktörer i Skåne, som har gått samman och startat en testbädd.