Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Första robotredaktionen

Kanske är framtidens nyhetsredaktion helt bemannad av robotar. Det återstår att se, men klart är i alla fall att Vinnova stödjer utvecklingen av en helautomatisk nyhetsredaktion.

Text anne hammarskjöld Foto adobestock 23 april 2020 digit

skrivmaskin-960640.jpg

– Med Adogios teknik vill vi ge medier möjlighet att prenumerera på korta nyhetstexter och därmed frigöra tid för journalister att gräva djupare, analysera och skriva krönikor. Dessutom kan privatpersoner hitta lokala nyheter om just sin ort som de inte kan ta del av i det lokala nyhetsflödet, säger Ola Nilsson, vd på content automation-företaget Lingmill.

Adogio.com bygger på Lingmills egenutvecklade textrobotar som tar fram journalistiska nyheter från olika datakällor och inom sport, nöje, klimat, ekonomi, blåljus, väljarbarometer, arbetsmarknad, och coronapandemin.

Den helautomatiska nyhetsredaktionen ska även kunna leverera ett målgruppsanpassat och sökordsoptimerat innehåll direkt till en sajt.

Adogio.com är utvecklad med stöd av Vinnova.

Källa: Lingmill

Senaste nytt

Äkta mat med blockkedja

3 juli 2020

Mat till ett värde av 300 miljarder dollar kan spåras med hjälp av blockkedja och IoT, vilket skulle innebär att livsmedelsindustrin kan spara drygt 100 miljarder dollar om året. Det visar en ny rapport.

KTH mot alzheimer

3 juli 2020

Med hjälp av molekylär AI och machine learning kan mysterierna kring alzheimer och andra hjärnsjukdomar komma närmare en lösning. Metoden ska ge en bättre bild av hjärnan än vad mikroskop ger. Det menar forskare på KTH och Karolinska Institutet.

Fejkappar på Google

2 juli 2020

Google har tagit bort 25 appar med skadlig kod som kapade inloggningsuppgifter till bland annat Facebook. Apparna har över 2,3 miljoner nedladdningar.

Coop kör obemannat

2 juli 2020

Coop testar en egenutvecklad ny tjänst för självscanning och betalning med mobilen. I höst kommer matkedjan även öppna sina första obemannade butiker.

Säkra sommartips

1 juli 2020

Dela inte dina semesterbilder med alla, skippa öppna trådlösa nätverk och säkerhetskopiera och uppdatera dina enheter. Det är Internetstiftelsens tips för en säkrare sommar.

2 miljoner mobiler

1 juli 2020

Två miljoner relativt nya och fungerande mobiltelefoner finns i svenska hushåll, men används inte. Det visar en ny undersökning från Halebop.