Blippa med tröjan

färglada tshirtar på hög.jpg

Återbruk och ny teknik får en ny dimension när eleverna på Recycle Design-programmet på Eskilstuna folkhögskola skapar mode med betalchip.

– Hållbart mode och teknik är en perfekt matchning, en kombination av två typer av nytänkande, och inte minst något vi kommer att se mer av framöver, säger Hanna Olsson, Consumer Marketing Manager på Fidesmo.

Projektet heter Recycled fashion meets tech och tanken är att genom material från ReTuna Återbruksgalleria och små NFC-chip skapa hållbara modeprylar som du även kan betala med.

Chippet är kopplat till Fidesmo Pay som gör att du kan ansluta ett betalkort till prylen. NFC är en förkortning för Near Field Communication, vilket är tekniken som ligger bakom vårt så kallade blippande när vi handlar med betalkort.

– I kursen kombineras återbrukshantverk och design med kunskap kring materialflöden och produktionsförhållanden. Att genom detta samarbete med Fidesmo även addera en teknikaspekt ska bli väldigt roligt, säger Anna-Maria Hilborn, kursansvarig Recycle Design-programmet på Eskilstuna folkhögskola.

Källa: Fidesmo

21 april 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng