24 timmars twitter

faglar-pa-gren.jpg

Twitter tar efter Snapchat, Facebook och Instagram Stories med nya funktionen Fleets. Det innebär att användare kan publicera inlägg som automatiskt försvinner efter 24 timmar.

Den nya funktionen kan innehålla upp till 280 tecken och det går att addera foton, filmer och GIF:s. Däremot går det inte att gilla, retweeta eller svara på inläggen publikt.

– Tidigt i vår research hörde vi från användare att de känner sig mer villiga att dela med sig av avslappnade, vardagliga tankar när de vet att inläggen automatiskt försvinner. Därför hoppas vi på att personer som inte vanligtvis känner sig bekväma med att twittra nu kan börja i och med Fleets, säger Mo Aladham, group product manager på Twitter i Brasilien.

Från början var twitter tänkt som en plats att dela flyktiga, inte nödvändigtvis helt genomtänkta, tankar. Men med tiden och allt fler användare har Twitter sedan utvecklats.

Tweets som åldrats dåligt och som var ämnade för en begränsad publik kan slå hårt på personer flera år senare, vilket har lett till bland annat uppsägningar och förlorade vänskaper.

Användare har därför länge letat efter verktyg att ta bort föråldrade tweets. Det går att göra manuellt men kan vara väldigt tidskrävande. Nu kan en mellanväg istället vara Fleets.

– Vi vill göra det möjligt för användare att ha konversationer på nya sätt med mindre press och mer kontroll, utöver vanliga tweets och direktmeddelanden, säger Mo Aladham.

Funktionen ska först testas i Brasilien och om den faller väl ut kommer den att införas i fler länder.

Källa: Wired

6 mars 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng