Avsnoppat på twitter

aubergines-på-ett-bord.jpg

Är tiden för oönskade dick pics på väg mot sitt slut? En ny twitter-plugin kan med hjälp av AI blocka och radera dessa bilder, bland användares privata meddelanden.

Utvecklaren Kelsey Bressler fick idén när hon tröttnade på att ta emot ovälkomna nakenbilder från främlingar på nätet. Bressler använde en AI-lösning för att bygga plugin-programmet och tränade algoritmen genom ett öppet forum dit personer fick skicka in sina dick pics. Intelligensen fick en hel del data att jobba med, när över 4 000 foton togs emot.

Än så länge fungerar Kelsey Bresslers plugin endast på Twitters direktmeddelanden, men hon hoppas på att kunna rulla ut funktionen även till andra sociala medieplattformar.

Kelsey Bressler har meddelat att pluginen träffar till 99 procent, men den har också visat sig blockera bilder på andra föremål, till exempel en blå dildo, ett misstänkt läppstift och en penisliknande växt.

Twitter är långt ifrån den enda plattformen där oväntad nakenhet är ett vanligt fenomen. En undersökning gjord av Yougov 2018 visade att 46 procent av alla kvinnor födda mellan 1980 och 1999 har fått en oönskad dick pic.

Källa: BBC, Business Insider

18 februari 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng