Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Skalbarhet i Region Kronoberg

It-stöd som underlättar och skapar mer tid för verksamheten är drömmen för många regioner. Under Microsoft Ignite var Mikael Ahlgrimm på plats för att titta på nyheter som kan driva utvecklingen enkelt och säkert i Region Kronoberg. 

– Det är ett hårt tryck på verksamheten att frigöra tid för personalen för att de ska kunna göra mer med den tid de har. Det är svårt att tillsätta mer tid i form av personal eller resurser om vi tar vården som exempel. Fokus från oss på it-sidan är att kunna ge metoder eller stöd för personalen i det arbetet, säger Mikael Ahlgrimm, chef för infrastruktur, Region Kronoberg.

– Vi arbetar ju även med andra verksamheter som trafik och regional utveckling och de har andra behov än vad vården har, men gemensamt är att alla vill ha ett bra digitalt stöd.

Hur kan it hjälpa till med det?

– Det som mitt gäng på infrastruktursidan kan göra är att bygga en bra plattform som är skalbar där det ska vara lätt och effektivt att sätta upp nya lösningar och testa för att hitta vad som är bra. Med traditionell it tar det lång tid och det kan också vara väldigt kostsamt. Om vi istället kan hitta nya metoder för att snabbt komma till avslut, utan att vi behöver lägga ner massor av timmar på det, vinner vi mycket.

Vad har inspirerat dig under Ignite?

– Microsoft har en väldigt tydlig väg till molnet och vill ta över de marknadsandelar som deras konkurrenter har. En sak som Microsoft fokuserar mycket på och som jag gillar är att man kan väva ihop en väldigt avancerad lösning som ger stor nytta till slutanvändaren, utan att ha alldeles för stora tekniska kunskaper. Enkelt uttryckt så behöver man inte vara programmerare för att kunna programmera och det är ju fantastiskt om man kan få till det riktigt effektivt.

Har du något konkret i åtanke?

– Jag ser metoder hur vi kan skapa en bättre och starkare autentisering för att underlätta för användaren att komma åt sina tjänster. Om användaren loggar in på sitt O365-konto kommer hon eller han åt rätt resurser på ett sätt som det går att känna igen sig i. Det skulle jag rent konkret säga att de här lösningarna börjar bli riktigt mogna och färdiga för och det är klart imponerande.

10 december 2019 Reporter Elisabeth Nore digit Foto Voister, Adobestock

Rekommenderad läsning

Tre Mute Ikoner

Hindra mute i Teams

12 nov 2020 digit

Motverka mute, ny offline-funktion och nya Teams-mallar. Microsoft Teams får ständigt nya uppdateringar i takt med att fler och fler användare ansluter sig till tjänsten.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

En Meditationshand

Jobba smart i Teams

29 sep 2020 digit

Under pandemin har Microsoft Teams varit en bidragande orsak till att många har kunnat arbeta och ha möten hemma. Nu presenterar Microsoft nya integrationer i Teams, både för smartare möten och för att försöka ge medarbetaren bättre förutsättningar att hantera sin vardag i det nya arbetslivet.

Massa Mogen Frukt

MS AI-tips

18 sep 2020 digit

Att utbilda medarbetarna inom AI är minst lika viktigt som att ha rätt teknik på plats. Det visar en ny undersökning från Microsoft.

Stormigt Hav

MS moln i havet

15 sep 2020 digit

Microsoft har plockat sin cylinder med servrar som legat i havet under ett två år långt pilotprojekt. Syftet har varit att utnyttja vattnet som nedkylningsresurs och resultaten är positiva.

Dator Kaffe Och Telefon Mot Orange Bakgrund

Samsung i Windows 10

26 aug 2020 digit

I nya Windows 10 kommer de som har en Samsungtelefon att kunna öppna sina appar på datorn. Det är ett steg mot att kunna spegla appar på datorn, något som Microsoft vill arbeta för.

Kölapp 960640

Smarta coronaköer

27 maj 2020 digit

Appen Kölapp gör det möjligt för butiker och restauranger att utan risk för smittspridning hjälpa sina kunder i tur och ordning. En QR-kod är allt som behövs för att köa i molnet.

Uppsalahem Katt

MS hos Uppsalahem

11 maj 2020 digit

När Uppsalahem går in i Office 365-plattformen är prio att fokusera på behov och att involvera ledningen. Allt för att öka tryggheten och säkra att Microsoft-produkterna verkligen används.

gem och häftstift i glada färger.jpg
video
ett samarbete mellan Microsoft och Voister

AJ:s agila arbete

27 apr 2020 digit

Med Power BI får AJ Produkter bättre koll på lönsamhet, nyckeltal och affärer. Det menar Johan Petersson, CIO på AJ Produkter.