Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete med hpe

En smartare it-nyhetssajt

Nimble lagrar smartare

smart-lagring-med-nimble.jpg

Ett av it-avdelningens svåraste beslut är att välja en lagringsplattform som matchar förändrade behov av tillgänglighet och prestanda. Nimble har den flexibiliteten och når numera upp till 99,99999 procent tillgänglighet tack vare en robust arkitektur samt AI-plattformen InfoSight.  

Läs mer om lagring från HPE Nimble. Ladda ned Voister Paper och läs hur du tar nästa steg.

– Nimble är en lagringsplattform med många fördelar som också passar många typer av organisationer. Nimble har alltid varit en lagringsplattform för kunder som uppskattar enkelhet. Det har gjort Nimble allt mer efterfrågad i såväl kommuner som inom den privata sektorn, säger Jonas Emilsson, konceptchef, datacenter, Atea.

Med nyckeltalet 85 har HPE:s lagringslösning Nimble branschens högsta NPS, net promotor score. Nimbles höga kundnöjdhetsindex kan förklaras med egenskaper som enkelhet och tillgänglighet i kombination med funktioner som AI-plattformen InfoSight.

Enklare val

I en snabbföränderlig värld är det en utmaning att välja lagringslösning som håller över tid. Det finns några saker att tänka på som kan göra valet lättare.

HPE har dels serverbaserad, hyperkonvergerad, lagring som kanske i första hand passar mindre datacenter där man har möjlighet att byta ut hela sin infrastruktur vid ett tillfälle. Det andra alternativet, central lagring som Nimble, baseras mycket på enkelhet men med bibehållen flexibilitet och möjligheten att hantera fysiska miljöer som ligger utanför den virtuella världen.

– Nimble är en modern typ av lagring som är självoptimerande och kräver väldigt lite kunskap hos sin användare. Samtidigt skapar den en robust plattform med de enterprisefunktioner som de flesta organisationer behöver, säger Anna Winberg, Category Manager på HPE.

AI-plattform

Nimble är en självoptimerande plattform där användaren slipper en rad val kring vad lagringen ska användas till. Arkitekturen med separerade förhållanden mellan disktyp, diskantal och prestanda gör det möjligt att när som helt mångdubbla prestandan utan att addera en enda disk. Om det enbart behövs mer utrymme går det enkelt och kostnadseffektivt att addera vid ett tillfälle.

InfoSight är en fristående AI-plattform som länge förknippats med Nimble. Idag analyserar InfoSight allt från virtuella maskiner och nätverk ner till den fysiska disken.

Med InfoSight kan 85-86 procent av de supportärenden som öppnas stänga sig själva.

– InfoSight tar cirka 40 000 Nimble arrayer runt om i världen, samlar in data från var och en och samkör all den här informationen. Till exempel om vilken version av WMware man har, vilket system och vilken konfiguration. All den här informationen samkörs och resutatet blir en proaktiv felsökning och problemlösning för hela infrastrukten, inte bara lagringen. Med hjälp av InfoSight kan 86 procent av de supportärenden som öppnas stänga sig själva, säger Anna Winberg, och fortsätter:

– Vi brukar säga att det är som att ha en virtuell medarbetare som jobbar dygnet runt, aldrig är sjuk och samarbetar med 1 000-tals likasinnade världen över för att proaktivt lösa problem och hitta förbättringsåtgärder. Vem vill inte ha en sån resurs i sitt team?

Proaktiv support

Allt som behövs är ett supportavtal för utrustningen. Sammanfattningsvis innebär det att supporten ligger steget före möjliga problem och ringer upp användaren för att informera om det, samt verifierar adressen för att skicka eventuella reservdelar.

– Idag behövs det mer långsiktiga strategier för teknologi och lagringslösningar. HPE Nimble har redan tagit det steget. Det är en bra plattform som kan användas med kort startsträcka, avslutar Jonas Emilsson.

14 juni 2019 Uppdaterad 22 januari 2021 Reporter anne hammarskjöld digit Foto adobestock

Rekommenderad läsning

Stormigt Hav

MS moln i havet

15 sep 2020 digit

Microsoft har plockat sin cylinder med servrar som legat i havet under ett två år långt pilotprojekt. Syftet har varit att utnyttja vattnet som nedkylningsresurs och resultaten är positiva.

tre söta robotar städar mot gul bakgrund.jpg
video
ett samarbete med ibm

Botten som lyfter kundtjänst

17 feb 2020 digit

Arbetet i kundernas CRM-system blev snabbt allt mer tidskrävande för Fastighetssnabben. IBM:s molnbaserade RPA-lösning ger mer tid till medarbetarna att ägna sig åt kunder och att genomföra förbättringar.

valross-svalbard.jpg

Här lagras kod

22 nov 2019 digit

Microsoft planerar att lagra alla öppen källkod-projekt från Github i en nedlagd kolgruva på Svalbard. Där ska de kunna förvaras i över 1 000 år.

verktyg-primera-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Säker, smart, Primera

18 okt 2019 digit

Med Primera vill HPE förändra sättet hur vi hanterar data. Genom en hög skalbarhet, en integrerad AI och en 100-procentig tillgänglighetsgaranti så kan du fokusera på verksamheten och Primera sköter resten.

ul-bussar.jpg
video
ett samarbete med vmware

Region Uppsala väljer VxRack

27 sep 2019 digit

Med ett mjukvarudefinierat datacenter fick Region Uppsala en framtidssäkrad miljö som överträffar kraven på säkerhet och snabba leveranser. Med VxRack och Cloud Foundation är Uppsala redo för smarta containerlösningar.

cool-tjej-i-rosa.jpg
ett samarbete med ibm

Så jobbar chattbotten Sally

22 feb 2019 digit

Helsingborgs kommun ligger långt fram när det gäller digitalisering och AI var ett naturligt nästa steg. Men när chattbotten Sally svarar på frågor om vuxenutbildning är det resultatet av en utvecklingsresa olika alla andra. 

glad-tjej-med-hatt-och-kaffe.jpg
ett samarbete med ibm

Löfbergs kaffe med bot

29 jan 2019 digit

På sin resa mot framtidens konsumenter tar Löfbergs hjälp av en digital assistent för att bygga starka relationer med en viktig grupp. Målet är att utveckla alla kontaktytor med gruppen unga kaffedrickare.

balkong-960640.jpg

Automation för Balco

27 dec 2018 digit

Det småländska bolaget Balco är störst i Europa på inglasade balkonger. För att fortsätta utvecklas och vara mobila satsar de på videomöten, automation och ett hyperkonvergerat datacenter. 

fokus-pa-3d-skrivare.jpg
video
Ett samarbete mellan Infinidat och Voister

Chalmers laddar med lagring

3 dec 2018 digit

När en av Sveriges mest teknikintensiva högskolor skulle upphandla nytt lagringssystem var målet en lösning som matchar organisationens höga krav och en dubblering av data var tredje år. Med valet av Infinidat fick Chalmers en ny generation funktionalitet för sin petabyte data.