Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

voister paper nimble

En smartare it-nyhetssajt

Nimble lagrar smartare

Ett av it-avdelningens svåraste beslut är att välja en lagringsplattform som matchar förändrade behov av tillgänglighet och prestanda. Nimble har den flexibiliteten och når numera upp till 99,99999 procent tillgänglighet tack vare en robust arkitektur samt AI-plattformen InfoSight.  

Text anne hammarskjöld Foto adobestock 14 juni 2019 digit

smart-lagring-med-nimble.jpg

Läs mer om lagring från HPE Nimble. Ladda ned Voister Paper och läs hur du tar nästa steg.

– Nimble är en lagringsplattform med många fördelar som också passar många typer av organisationer. Nimble har alltid varit en lagringsplattform för kunder som uppskattar enkelhet. Det har gjort Nimble allt mer efterfrågad i såväl kommuner som inom den privata sektorn, säger Jonas Emilsson, konceptchef, datacenter, Atea.

Med nyckeltalet 85 har HPE:s lagringslösning Nimble branschens högsta NPS, net promotor score. Nimbles höga kundnöjdhetsindex kan förklaras med egenskaper som enkelhet och tillgänglighet i kombination med funktioner som AI-plattformen InfoSight.

Enklare val

I en snabbföränderlig värld är det en utmaning att välja lagringslösning som håller över tid. Det finns några saker att tänka på som kan göra valet lättare.

HPE har dels serverbaserad, hyperkonvergerad, lagring som kanske i första hand passar mindre datacenter där man har möjlighet att byta ut hela sin infrastruktur vid ett tillfälle. Det andra alternativet, central lagring som Nimble, baseras mycket på enkelhet men med bibehållen flexibilitet och möjligheten att hantera fysiska miljöer som ligger utanför den virtuella världen.

– Nimble är en modern typ av lagring som är självoptimerande och kräver väldigt lite kunskap hos sin användare. Samtidigt skapar den en robust plattform med de enterprisefunktioner som de flesta organisationer behöver, säger Anna Winberg, Category Manager på HPE.

AI-plattform

Nimble är en självoptimerande plattform där användaren slipper en rad val kring vad lagringen ska användas till. Arkitekturen med separerade förhållanden mellan disktyp, diskantal och prestanda gör det möjligt att när som helt mångdubbla prestandan utan att addera en enda disk. Om det enbart behövs mer utrymme går det enkelt och kostnadseffektivt att addera vid ett tillfälle.

InfoSight är en fristående AI-plattform som länge förknippats med Nimble. Idag analyserar InfoSight allt från virtuella maskiner och nätverk ner till den fysiska disken.

Med InfoSight kan 85-86 procent av de supportärenden som öppnas stänga sig själva.

– InfoSight tar cirka 40 000 Nimble arrayer runt om i världen, samlar in data från var och en och samkör all den här informationen. Till exempel om vilken version av WMware man har, vilket system och vilken konfiguration. All den här informationen samkörs och resutatet blir en proaktiv felsökning och problemlösning för hela infrastrukten, inte bara lagringen. Med hjälp av InfoSight kan 86 procent av de supportärenden som öppnas stänga sig själva, säger Anna Winberg, och fortsätter:

– Vi brukar säga att det är som att ha en virtuell medarbetare som jobbar dygnet runt, aldrig är sjuk och samarbetar med 1 000-tals likasinnade världen över för att proaktivt lösa problem och hitta förbättringsåtgärder. Vem vill inte ha en sån resurs i sitt team?

Proaktiv support

Allt som behövs är ett supportavtal för utrustningen. Sammanfattningsvis innebär det att supporten ligger steget före möjliga problem och ringer upp användaren för att informera om det, samt verifierar adressen för att skicka eventuella reservdelar.

– Idag behövs det mer långsiktiga strategier för teknologi och lagringslösningar. HPE Nimble har redan tagit det steget. Det är en bra plattform som kan användas med kort startsträcka, avslutar Jonas Emilsson.

Rekommenderad läsning

balkong-960640.jpg

Automation för Balco

27 dec 2018 digit

Det småländska bolaget Balco är störst i Europa på inglasade balkonger. För att fortsätta utvecklas och vara mobila satsar de på videomöten, automation och ett hyperkonvergerat datacenter. 

fokus-pa-3d-skrivare.jpg
video
Ett samarbete mellan Infinidat och Voister

Chalmers laddar med lagring

3 dec 2018 digit

När en av Sveriges mest teknikintensiva högskolor skulle upphandla nytt lagringssystem var målet en lösning som matchar organisationens höga krav och en dubblering av data var tredje år. Med valet av Infinidat fick Chalmers en ny generation funktionalitet för sin petabyte data.

cool-tjej-i-rosa.jpg
voister paper digitala assistenter

Så jobbar chattbotten Sally

22 feb 2019 digit

Helsingborgs kommun ligger långt fram när det gäller digitalisering och AI var ett naturligt nästa steg. Men när chattbotten Sally svarar på frågor om vuxenutbildning är det resultatet av en utvecklingsresa olika alla andra. 

Knip-DellEMC.JPG

Så drar alla nytta av all-flash-lagring

16 sep 2016 digit

All-Flash-lagring har gått från att vara en lösning för stora företag till något som alla har nytta av. Björn Knip, lagringsspecialist på Dell EMC och Jonas Emilsson, affärsutvecklare datacenter på Atea, förklarar nyttan.

forskning research.jpg

Dell EMC storsatsar på forskning

5 dec 2017 digit

Dell EMC toppar listan när Gartner rankar de mest innovativa företagen inom server och lagring. Nu arbetar och investerar företaget för att förbättra positionen på toppen genom bland annat ett bedömningsverktyg och en tre års kundnöjdhetsgaranti. 

folk går över ett övergångställe i en liten fixad cool bild.jpg
video

Första vågen av autonom lagring

23 maj 2018 digit

I takt med att behovet av AI, IoT och ML ökar så kommer även kraven på lagring att växa. Därför lanserar Dell EMC Powermax, som är en plattform som klarar att självläka och självoptimera och är den första nivån av autonom lagring. Det menar Jeff Boudreau, president storage på Dell EMC.

glad-tjej-med-hatt-och-kaffe.jpg
voister paper digitala assistenter

Löfbergs kaffe med bot

29 jan 2019 digit

På sin resa mot framtidens konsumenter tar Löfbergs hjälp av en digital assistent för att bygga starka relationer med en viktig grupp. Målet är att utveckla alla kontaktytor med gruppen unga kaffedrickare.

blandade-bokstaver-i-svart-och-vitt.jpg

Nyorden 2018

27 dec 2018 digit

Årets nyordslista beskriver vår tids fenomen på gott och ont. E-begreppen dominerar listan, där techlash och spårpixel säger en del om vilka frågor som i stort och smått påverkar vårt dagliga liv. Frågor som definitivt lär vara minst lika aktuella under året som kommer.

roda-mattan-med-paparazzi.jpg

Digital superstockholmare

28 dec 2018 digit

Stockholms Handelskammare har utsett 2018 års 55 bästa stockholmare som är kända utomlands. Idrottsstjärnorna, näringslivsikonerna, skådespelarna och kungligheterna på listan får se sig besegrade av Anne-Marie Eklund Löwinder, en av endast sju personer som har nyckeln till internets säkerhet.