Ett samarbete mellan HPE och Voister

Säker, smart, Primera

Med Primera vill HPE förändra sättet hur vi hanterar data. Genom en hög skalbarhet, en integrerad AI och en 100-procentig tillgänglighetsgaranti så kan du fokusera på verksamheten och Primera sköter resten.

– HPE Primera har en arkitektur som alltid är aktiv och som jobbar parallellt för acceleration av applikationer och databaser. Det gör att vi till exempel har 122 procent bättre prestanda med Primera gentemot Oracles databas, vilket många kunder har. Det går helt enkelt snabbare att bearbeta data och komma till en slutsats och kunden kan göra mer på kortare tid, säger Hans Larsson, Senior Solutions Architect, HPE.

I Primera har HPE tagit smartheten från Infosight, en plattform för AI och machine learning, och sammankopplat den med enkelheten från Nimble och funktionaliteten och skalbarheten från 3PAR, som är HPE:s två andra lagringsplattformar.

– Det här ska skapa en oöverträffad enkelhet för kunden. Vi har också en 100-procentig tillgänglighetsgaranti som gäller alla kunder och alla tänkbara Primera-konfigureringar, säger Hans Larsson.

Tier-0 lagringsplattformen Primera ska bara ta 20 minuter att installera och kan utföras av kunden. Behöver kunden göra en uppdatering, till exempel vid en kritisk patch för att förebygga ett problem, så kommer Infosight med rekommendationer på vad som ska göras och sedan är det bara att utföra uppdateringen.

– I och med enkelheten och proaktiviteten får du en stabil miljö där du lägger mindre tid på administration och infrastruktur. Istället kan du fokusera på det som är viktigt i din verksamhet. Samtidigt går din time-to-market ned, så att du kan dra nytta av dina investerade pengar snabbare.

Infosight gör att vi kan garantera fullständig tillgänglighet.

Med AI-plattformen Infosight menar HPE att kunden får en virtuell medarbetare som övervakar alla lösningar varje dag, 24 timmar om dygnet.

– Infosight gör att vi kan extrahera värde till all insamlad data. Genom att samla in all information kommer vi närmare kundens datacenter och kan förutse och förhindra att de råkar ut för problem och det gäller över hela stacken från virtuell maskin till lagring. Om vi ser något fel med prestandan så kan vi genom AI och machine learning via Infosight direkt se vad det beror på, vilket skapar en stabilare infrastruktur. Det är Infosight som gör att vi kan garantera fullständig tillgänglighet.

Vilka är nackdelarna?

– Jag vet inte om det nödvändigtvis är en nackdel, men Primera är inte en armékniv som fixar allt. Lösningen passar inte alla utan det beror mycket på vad du har för krav. För vissa passar vår hyperkonvergerade lösning Simplivity bättre, för andra kanske Nimble är mer lämpligt. Men sammantaget har vi en portfölj av produkter som förhoppningsvis ska täcka de flesta kunders behov. Vi och våra partners hjälper till att vägleda kunderna kring vilken lösning som passar bäst baserat på krav och behov.

Hur kommer Primera att utvecklas framöver?

– Primera är under konstant utveckling. I och med att AI:n i Infosight hela tiden blir mer sofistikerad så blir produkten konstant bättre. Sedan har vi också en framtidssäkring, som innebär att den viktigaste infrastrukturen till Primera uppgraderas var tredje år. Det innebär att befintliga kunder kan växa i den lösning de redan investerat i. 

18 oktober 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng