Ökat tryck på bitcoin

trump-960640.jpg

Den amerikanska centralbanken, Federal Reserve, sänkte återigen styrräntan och i kombination med ett allmänt instabilt politiskt läge, teknikutvecklingen och en allt större kunskap om kryptovalutor, förväntas nu bitcoins värde att stiga på sikt. 

– Det beror på att en räntesänkning minskar incitamentet att hålla fiatvalutan. Dessutom leder räntesänkningar vanligtvis till högre inflation, vilket minskar köpkraften för traditionella valutor. På så vis blir bitcoin och andra decentraliserade kryptovalutor mer attraktiva och priset kommer att justeras uppåt, säger Nigel Green, grundare och vd på deVere Group, ett finanskonsultföretag som lanserade deVere Crypto under 2018.

15 000 dollar

Europas centralbank sänkte för en tid sedan sin styrränta och nu gör USA:s motsvarighet, Fed, detsamma. Nigel Green menar att bitcoinkursen lär vara uppe på 15 000 dollar inom en snar framtid och det finns även ett antal andra anledningar till detta.

Den första är det allmänna politiska läget, som USA:s och Kinas handelskrig samt brexit, vilket på sikt kommer att öka intresset för icke suveräna valutor utanför den traditionella marknaden.

Anledning två är de tekniska nätverksförbättringarna som ger utökad prestanda.

En tredje förklaring till utvecklingen är att allmänhetens medvetenhet växer konstant. Kryptovalutor blir ett allt vanligare inslag i samhället, inte bara i finanssektorn utan även inom teknik- och detaljhandel.

– Vi kan förvänta oss att kryptovalutor, nu allmänt betraktade som pengarnas framtid, kommer att klara sig när den globala ekonomin bromsar och centralbankerna underlättar penningpolitiken som svar på detta, säger Nigel Green. 

Källa: CCN, Valuewalk

19 september 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Mostphotos

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng