AI på Sveriges to-do

en ljus gränd i visby en sommardag.jpg

Data som resurs och en kartläggning av AI-användningen är två av en handfull nya regeringsuppdrag som presenteras i ljuset av OECD:s genomlysning av Sveriges digitaliseringspolitik.

Regeringen har bland annat gett Statistiska Centralbyrån, SCB, i uppdrag att kartlägga användningen av AI inom näringslivet och inom offentlig sektor i Sverige. Dessutom får Tillväxtverket i uppdrag att undersöka och främja små och medelstora företags förmåga att hantera och dra nytta av data som en strategisk resurs.

Tillväxtverket ska även tillsammans med Universitetskanslersämbetet, UKÄ, föreslå kompetensförsörjningsåtgärder för att digital spetskompetens ska utvecklas så bra som möjligt på kort och lång sikt på den svenska arbetsmarknaden.  

Dessutom sätts Digitaliseringsrådets och regeringens arbete kring digitalisering under lupp och ska utvärderas av Statskontoret.

Uppdragen kommer i ljuset av den analysen som OECD fick i uppdrag av Sveriges regering att utföra kring hur väl Sverige är rustat för att ta vara på digitaliserings möjligheter.

Källa: Regeringskansliet

13 september 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng