Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Veritas och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Veritas skapar säkra moln

Veritas SaaS Backup skyddar din data i molnet från malware och oavsiktliga dataförluster. Verktyget passar Office 365, G-Suite och Salesforce. Implementeringen tar bara några minuter och ingen hårdvara behövs. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Mostphotos 10 juni 2019 säkerhet

 Om ditt företag blir utsatt för en hackerattack, en medarbetare slutar eller om någon får ett deaktiverat konto så kan informationen försvinna. När datan väl är borta så går den inte att få tillbaka. Därför behöver man ett tredjepartsverktyg där man kan bestämma själv hur länge informationen ska finnas, säger Jonas Holmgren, Solutions Engineer, Veritas.

När man investerar i en molnlösning är det lätt att tro att backupen man önskar följer med på köpet, men det är inte helt sant. Medan SaaS-leverantörer tar ansvar för infrastrukturen är det kundens eget ansvar att ta hand om informationen. Lösningen för detta är Veritas SaaS Backup. Med verktyget får du en backup på din data så länge du önskar och det fungerar lika bra på plattformarna Office 365, G-Suite och Salesforce.

Allt backas i molnet

I lösningen kan man själv välja hur många personer som ska ha den obegränsade molnbackupen. Implementera går på några minuter, ingen hårdvara behövs och allt backas i molnet, vilket även minskar utgifterna. Administratören loggar in på portalen, bestämmer vad som ska skyddas och sparas och sedan är man klar. Därefter sker en automatisk backup sex gånger per dygn där informationen skickas till Veritas moln.

– Vi har ett separat moln där information sparas på två ställen och som i sin tur replikeras till två ytterligare ställen. Det är ett väldigt gott skydd mot dataförluster. Vi sparar inte datan i exempelvis Azure eller AWS. Inte för att sannolikheten att någon av dessa tjänster ska försvinna är speciellt stor men det känns ändå tryggt att ha sekundärdatan sparad på ett helt annat ställe.

Med Veritas SaaS Backup kan man på nolltid återställa exempelvis hela mejlkorgar eller fullständig information från Teams och Sharepoint. Och när Veritas gör återställningen kan användaren välja från när i tiden man ska återställa.

 Marknaden svänger mot SaaS-lösningar. Alla företag använder idag molnet i någon form. Många har bland annat börjat lägga ut mejlen i Office 365. Detta måste självklart backas upp, säger Jonas Holmgren.

När en person som har varit föräldraledig, kommer tillbaka till jobbet kan det innebära att mejl, dokument och filer är borta.

Retentionstiden 93 dagar

Målgrupp för lösningen är alla som har någon data som de inte vill ska gå förlorad. Retentionstiden på vissa delar av Office 365 är 93 dagar, vilket gör att en backup är lämplig. Det menar Emma Zakrisson, informationssäkerhetskonsult på Atea. 

 Lösningen säkerhetskopierar även användardatan. När en person som har varit föräldraledig kommer tillbaka till jobbet kan det, utan den här lösningen, innebära att mejl, dokument och filer är borta. Den informationen måste kunna gå att få tillbaka och då passar en backuplösning där man kan själv definiera sina lagringstider väldigt bra.

– Ibland tar det längre tid än 93 dagar innan man upptäcker en dataförlust och då går det inte att återställa informationen. Här gäller det att prioritera hur värdefull datan är och vad ett eventuellt driftstopp kan kosta.

Rekommenderad läsning

gdpr-25-maj-folk-people.jpg
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Så säkrar du O365

5 mar 2018 säkerhet

Över 90 procent av alla ransomwareattacker sker via mejl. Office 365 har ett inbyggt skydd men för att säkra sig ytterligare behöver det skyddet kompletteras. Nu finns det möjlighet att via Cloud App Security for Office 365 testa om det finns skadlig kod i mejlen.

Godis Veritas Data
video
Ett samarbete mellan Veritas och Voister

Säker data med Veritas

26 jun 2020 säkerhet

Allt färre företag klassificerar sin data, det finns en ökad oro för kostnader i molnet och kritisk nertid för it ökar. Det visar en ny undersökning från Veritas. För att komma åt problemen krävs mer kontroll av information och ett ökat fokus på säkerhet.

Gmail Sår Plåster

Såren i gmail

25 aug 2020 säkerhet

En sårbarhet i gmail gjorde det möjligt att skicka mejl som såg att ut att komma från en annan avsändare. Nu har Google hanterat problemet, men det tog 137 dagar. 

skyltdocka.jpg

MS stoppar lösen

4 sep 2019 säkerhet

Byte av lösenord ökar inte säkerheten. Istället rekommenderar Microsoft den så kallade Fido-standarden, tvåfaktorsautentisering och att förbjuda alltför enkla lösenord.

Lyftkran Mot Gul Molnbakgrund
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Full koll på arbetsmängden

4 jun 2020 säkerhet

Trend Micros Cloud Conformity ger dig full överblick och säker kontroll över koden i dina arbetsmängder. Oavsett i vilket moln de befinner sig och är oberonde av molnleverantör.

Trend Micro Xdr Smitta
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Smittspårning för it

22 sep 2020 säkerhet

Nu kan ett enda verktyg skydda din organisation mot attacker. Med hjälp av AI överblickar och skyddar Trend Micro XDR servrar, klienter, moln, mejl och nätverk. 

klientskydd-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan F-Secure och Voister

Autoskydd mot skadlig kod

6 sep 2019 säkerhet

Hela 80 procent av all skadlig kod hittar sig in genom ouppdaterade program. Med patchhantering och Software Updater så uppdateras dina enheter automatiskt. Klient- och serverskydd som tjänst har inga långa avtalstider och du betalar bara för det du använder. 

Björkskog
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Hållbar it med HPE

9 okt 2020 digit

Mjukvara som tjänst som drivs av hållbar energi och cirkulär hårdvara är grundbulten för hållbar it. Det säger Chris Wellise, globalt ansvarig för hållbarhet på HPE. 

Massa Människor Sedda Ovanifrån
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Säker hantering i Härryda

2 nov 2020 säkerhet

Engagerade medarbetare var en nyckelfaktor när Härryda kommun införde Microsoft Identity Manager, mitt i coronapandemin. Resultatet är säkrare, smartare och effektivare identitetshantering.