Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Veritas och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Veritas skapar säkra moln

Veritas SaaS Backup skyddar din data i molnet från malware och oavsiktliga dataförluster. Verktyget passar Office 365, G-Suite och Salesforce. Implementeringen tar bara några minuter och ingen hårdvara behövs. 

 Om ditt företag blir utsatt för en hackerattack, en medarbetare slutar eller om någon får ett deaktiverat konto så kan informationen försvinna. När datan väl är borta så går den inte att få tillbaka. Därför behöver man ett tredjepartsverktyg där man kan bestämma själv hur länge informationen ska finnas, säger Jonas Holmgren, Solutions Engineer, Veritas.

När man investerar i en molnlösning är det lätt att tro att backupen man önskar följer med på köpet, men det är inte helt sant. Medan SaaS-leverantörer tar ansvar för infrastrukturen är det kundens eget ansvar att ta hand om informationen. Lösningen för detta är Veritas SaaS Backup. Med verktyget får du en backup på din data så länge du önskar och det fungerar lika bra på plattformarna Office 365, G-Suite och Salesforce.

Allt backas i molnet

I lösningen kan man själv välja hur många personer som ska ha den obegränsade molnbackupen. Implementera går på några minuter, ingen hårdvara behövs och allt backas i molnet, vilket även minskar utgifterna. Administratören loggar in på portalen, bestämmer vad som ska skyddas och sparas och sedan är man klar. Därefter sker en automatisk backup sex gånger per dygn där informationen skickas till Veritas moln.

– Vi har ett separat moln där information sparas på två ställen och som i sin tur replikeras till två ytterligare ställen. Det är ett väldigt gott skydd mot dataförluster. Vi sparar inte datan i exempelvis Azure eller AWS. Inte för att sannolikheten att någon av dessa tjänster ska försvinna är speciellt stor men det känns ändå tryggt att ha sekundärdatan sparad på ett helt annat ställe.

Med Veritas SaaS Backup kan man på nolltid återställa exempelvis hela mejlkorgar eller fullständig information från Teams och Sharepoint. Och när Veritas gör återställningen kan användaren välja från när i tiden man ska återställa.

 Marknaden svänger mot SaaS-lösningar. Alla företag använder idag molnet i någon form. Många har bland annat börjat lägga ut mejlen i Office 365. Detta måste självklart backas upp, säger Jonas Holmgren.

När en person som har varit föräldraledig, kommer tillbaka till jobbet kan det innebära att mejl, dokument och filer är borta.

Retentionstiden 93 dagar

Målgrupp för lösningen är alla som har någon data som de inte vill ska gå förlorad. Retentionstiden på vissa delar av Office 365 är 93 dagar, vilket gör att en backup är lämplig. Det menar Emma Zakrisson, informationssäkerhetskonsult på Atea. 

 Lösningen säkerhetskopierar även användardatan. När en person som har varit föräldraledig kommer tillbaka till jobbet kan det, utan den här lösningen, innebära att mejl, dokument och filer är borta. Den informationen måste kunna gå att få tillbaka och då passar en backuplösning där man kan själv definiera sina lagringstider väldigt bra.

– Ibland tar det längre tid än 93 dagar innan man upptäcker en dataförlust och då går det inte att återställa informationen. Här gäller det att prioritera hur värdefull datan är och vad ett eventuellt driftstopp kan kosta.

10 juni 2019 Uppdaterad 26 juni 2019 Reporter Fredrik Adolfsson säkerhet Foto Mostphotos

Rekommenderad läsning

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Flera Små Rosa Skåp Med Lås
video
Ett samarbete med F-Secure

Så säkrar Lomma O365

8 jan 2021 digit

Bland fyra miljoner mejl upptäckte Lomma 51 osäkra objekt och 104 osäkra webbadresser. Tack vare F-Secure Cloud Protection för Office 365 har kommunen nu ett avancerat skydd mot virus, trojaner, ransomware och annan avancerad kod.

Massa Människor Sedda Ovanifrån
video
Ett samarbete med Microsoft

Säker hantering i Härryda

2 nov 2020 säkerhet

Engagerade medarbetare var en nyckelfaktor när Härryda kommun införde Microsoft Identity Manager, mitt i coronapandemin. Resultatet är säkrare, smartare och effektivare identitetshantering.

En Tecknad Hand Som Klickar Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Klicka säkert med HP

27 okt 2020 säkerhet

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.

Björkskog
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Hållbar it med HPE

9 okt 2020 digit

Mjukvara som tjänst som drivs av hållbar energi och cirkulär hårdvara är grundbulten för hållbar it. Det säger Chris Wellise, globalt ansvarig för hållbarhet på HPE. 

Trend Micro Xdr Smitta
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Smittspårning för it

22 sep 2020 säkerhet

Nu kan ett enda verktyg skydda din organisation mot attacker. Med hjälp av AI överblickar och skyddar Trend Micro XDR servrar, klienter, moln, mejl och nätverk. 

Gmail Sår Plåster

Såren i gmail

25 aug 2020 säkerhet

En sårbarhet i gmail gjorde det möjligt att skicka mejl som såg att ut att komma från en annan avsändare. Nu har Google hanterat problemet, men det tog 137 dagar. 

Godis Veritas Data
video
Ett samarbete mellan Veritas och Voister

Säker data med Veritas

26 jun 2020 säkerhet

Allt färre företag klassificerar sin data, det finns en ökad oro för kostnader i molnet och kritisk nertid för it ökar. Det visar en ny undersökning från Veritas. För att komma åt problemen krävs mer kontroll av information och ett ökat fokus på säkerhet.

Lyftkran Mot Gul Molnbakgrund
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Full koll på arbetsmängden

4 jun 2020 säkerhet

Trend Micros Cloud Conformity ger dig full överblick och säker kontroll över koden i dina arbetsmängder. Oavsett i vilket moln de befinner sig och är oberonde av molnleverantör.