Fler svenska hubbar

eu-vinnova-regeringen.jpg

Regeringen har gett Vinnova uppdraget att genomföra en förstudie om möjligheterna att etablera digitala innovationshubbar. Arbetet ska stärka Sveriges konkurrenskraft och är ett resultat av EU-kommissionen föreslagna program för ett digitalt Europa.

– Näringslivet och samhället står mitt i en utveckling där digitaliseringen kommer underlätta och förändra. Det här uppdraget kommer ge oss möjlighet att bättre ta tillvara på digitaliseringens positiva effekter, säger Ibrahim Baylan, näringsminister.

MSB och DIGG

Förutom att kartlägga vilka aktörer som skulle kunna utgöra de digitala hubbarna ska Vinnova analysera näringslivet och den offentliga sektorns behov av dem. Vinnova ska också beskriva hur hubbarna bör implementeras.

– Satsningar på innovation och digitalisering stärker vår konkurrenskraft. Uppdraget till Vinnova förbättrar våra möjligheter att dra nytta av de satsningar som görs på europeisk nivå, säger energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.

Vinnova kommer att samverka med Tillväxtverket samt föra en nära dialog med en rad aktörer och myndigheter, bland annat de regionalt utvecklingsansvariga aktörerna, Vetenskapsrådet, MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, samt DIGG, Myndigheten för digital förvaltning.

Uppdraget ska redovisas den 16 december 2019.

Källa: Regeringen

17 juni 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng