Handla för miljön

tomma färglada shoppingpåsar på rad.jpg

Fintechbolaget Doconomy lanserar ett kreditkort som stoppar dig när du har nått ditt personliga klimatavtryck i enlighet med Parisavtalet.

– Vi behöver alla förlika oss med hur brådskande situationen är och snabbt byta till en mer ansvarsfull konsumtion. Med DO Black finns det inga fler ursäkter. Genom vårt samarbete med FN:s Klimatkonvention och Mastercard, kommer DO möjliggöra för människor att bidra till att nå utsläppsmålen 2030 och framåt, säger Doconomy CEO Nathalie Green.

Kreditkortet sätter automatiskt gränser för hur mycket du kan handla. Via en app får du ett meddelande att du har nått ditt personliga tak för just din konsumtion under en månad.

– Medan länder arbetar för att minska klimatförändringar genom Parisavtalet är det tydligt att vi behöver mycket mer ambitiösa klimatåtgärder, och vi behöver dem nu. Men regeringar kan inte ensamma lösa klimatförändringen”, säger UN Climate Change Executive Secretary Patricia Espinosa.

Lanseras hösten 2019

Appen har funnits sedan oktober år 2018 för att koppla till ditt kreditkort, men nu tar alltså bolaget nästa steg och lanserar ett eget kreditkort.

– Många företag tar redan steg för att sänka sina utsläpp och skapa en mer hållbar framtid. Människor tänker också på klimatet i deras dagliga liv, inklusive att fatta mer informerade beslut om vad de köper. Därför är vi glada att välkomna det här initiativet av Doconomy, säger Patricia Espinosa.

Kortet är planerat att lanseras i Sverige under hösten år 2019.

Källa: Doconomy

3 maj 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng