Säkra dina lösenord

ordmoln960640.jpg

Två av tre personer använder samma lösenord till flera olika onlinekonton. Samtidigt så tror majoriteten att de är bättre än snittet på att säkra sina konton från cyberhot. 

I en ny undersökning har Google frågat 3 000 respondenter om deras säkerhetstänk kring lösenord. Och resultaten är varierade. Två av tre personer använder samma lösenord till flera olika onlinekonton. 51 procent medger att de har ett favoritlösenord som de använder till de allra flesta av sina konton.

Nästan en tredjedel, 31 procent, säger att de antingen inte vet om ifall de nyttjar tvåfaktorsautenticering, eller så har de aktivt valt att inte använda sig av det.

Samtidigt så ger 69 procent av deltagarna i undersökningen sig själva A eller B i betyg över sin förmåga att skydda sina inloggningsuppgifter. 59 procent tror även att de är bättre än den genomsnittliga personen vad gäller att säkra sina konton från cyberhot.

Uppdatera mjukvara

En nyckel i säkerhetsarbetet är att uppdatera sina säkerhetsprogram. Det menar 79 procent att de förstår, men bara 67 procent säger att de regelbundet uppdaterar.

I en bloggpost rörande undersökningen skriver Google:

“Skapa ett unikt lösenord för varje konto för att eliminera risker. Se till att varje lösenord är svårt att gissa och ännu bättre, åtminstone åtta tecken långt. Vi rekommenderar också att använda er av tvåfaktorsautenticering, ifall ni inte redan gör det.”

Källa: Infosecurity Magazine 

28 februari 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonsäkerhetFoto Mostphotos

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng