Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Cisco och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Säker, smidig och hyperflex

Valfrihet att lagra både publikt och privat, vilket många svenska kommuner uppskattar, ger en fördel för Hyperflex. Dessutom finns det ekonomiska vinster. Det menar Greger Jerlehagen, datacenterchef på Cisco Sverige. 

Text Fredrik Adolfsson Foto adobestock 23 januari 2019 digit

Vill du veta mer om hur och varför Cisco Hyperflex kan hjälpa dig i din verksamhet? 

– Kunder vill allt oftare nyttja publika moln samtidigt som de vill lagra viktig data i sitt eget datacenter. För vissa aktörer handlar det om lagar och förordningar där de måste ha viss information lokalt. För andra finns rent ekonomiska skäl. Men infrastrukturen måste ändå vara lika snabb och flexibel som ute i det publika molnet, det får inte ta dagar eller veckor att få igång en app i det egna datacentret längre, säger Greger Jerlehagen, datacenterchef på Cisco Sverige. 

Det leder till att Hyperflex har en väldigt bred målgrupp. Handlar det om större aktörer så kan lösningen användas till specifika projekt, till exempel vid utveckling av en ny applikation. När det gäller mindre företag och organisationer så kan Hyperflex användas för hela den befintliga infrastrukturen. 

– För mindre kommuner, skolor och så vidare så är enkelheten viktig. Ingen behöver ha expertis på området utan det räcker att kunna lite om virtualisering så går det att hantera allt. Digitaliseringsprojekten finns runt om i hela landet och är ofta en utmaning då budgeten i många fall inte direkt växer utan man får nyttja det som finns i organisationen. Här kan Hyperflex frigöra resurser till projekt och utveckling istället för att bara hålla lyset igång.

Fördel att inte vara först

Det var drygt två år sedan som Cisco lanserade sin första version av det hyperkonvergerade datacentret Hyperflex. Att lanseringen skedde relativt sent jämfört med konkurrenterna ger företaget vissa fördelar, menar Greger Jerlehagen. De har från pole position kunnat se hur första generationens hyperkonvergerade system fungerar och hur de kan utvecklas. Till exempel så är nätverket integrerat i Hyperflex, så är inte fallet hos alla konkurrenter. 

– Med Cisco får man allt i ett vilket är en unik fördel. När du drar igång Hyperflex sätts allt upp, inklusive nätverk, i en enkel operation. Konkurrenterna säger självklart att deras installationer går fort men det förutsätter ju att man har nätverket på plats. Med Hyperflex är mallen klar redan. 

– En annan fördel är att Hyperflex går att integrera med den befintliga infrastrukturen. Är man intresserad av att investera i hyperkonvergerat så kan det lätt falla på att man inte vill kasta bort sin tidigare investering med en avtalstid på några år. Men vi ger dig istället möjligheten till en smidig övergång så att du kan smyga in i hyperkonvergerat och växa i det allt eftersom. 

Cisco Hyperflex

Vill du veta mer om hur Hyperflex kan passa i din verksamhet? 

En av de stora utmaningarna med Hyperflex är det inbyggda motståndet mot förändring. Personerna som hanterar nät, servrar eller lagring är inte nödvändigtvis alltid så pigga på nya produkter som utmanar deras roller, menar Greger Jerlehagen. 

– Det som tar tid med att föra in ny teknik är inte tekniken i sig utan kulturen runtomkring. Att få personer att tänka i nya banor och få till en förändring i hur företag hanterar sin infrastruktur är inte alltid det lättaste.

Kommer ni att lyckas med det?

– Absolut. Så fort vi på Cisco går in på en ny marknad så har vi som mål att bli nummer ett eller nummer två på den - än så länge är vi trea här. Och Hyperflex är en jätteviktig satsning för oss, så vi ska absolut lyckas. 

Varför Hyperflex?

1. Hyperflex passar om du vill modernisera ditt datacenter, få upp en större flexibilitet och samtidigt kunna nyttja det du redan har. 

2. Det blir lättare att hantera och förbereda för molnet. Använder man som kund till exempel AWS så kan man med Hyperflex skapa ett hybridmoln via Kubernetes mot Amazon. Det är en stor fördel. 

3. Det finns hos många ett ökat behov att ha sin datorkraft i edge, alltså nära verksamheten. Det kan handla om IoT som samlar in data från olika källor och då vill man inte transportera allt det till datacentret, eftersom det tar tid. Istället vill man kunna analysera informationen närmre källan och här hjälper vi på Cisco kunderna att hantera hela den nya multicloud-miljön. 

Rekommenderad läsning

cool-dansare-som-ar-flexibel.jpg
video

Snabb och flexibel med Cisco

20 sep 2018 digit

För Cisco är hybrid it-drift det som gäller, eftersom det tillämpar både en hög säkerhet och snabbhet. Men det finns också utmaningar, en av dem största är själva införandet, menar Greger Jerlehagen, datacenterchef på Cisco Sverige.

komatsuforest960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Cisco säkrar skogen

14 nov 2018 digit

Skogsmaskinsföretaget Komatsu Forest har investerat i två hyperkonvergerade datacenter från Cisco. Valet föll på Hyperflex 3.0 med stöd för stretchat kluster och därmed ska säkerheten, skalbarheten och prestandan bli bättre.

tennis-bastad-960640.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Simplivity lätt val för Båstad

18 sep 2018 digit

Sedan Båstad kommun investerade i den hyperkonvergerade datacenter-lösningen Simplivity har de upplevt mindre komplexitet, bra prestanda och en hög driftsäkerhet. Kommunen har också tjänat in stora summor pengar på köpet. 

david goeckeler.png

Cisco Live: Datacenter utan center

30 jan 2019 digit

Cisco ska finnas där datan finns. Det är huvudbudskapet när chefen för nätverk och säkerhet, David Goeckeler, inleder Cisco Live i Barcelona. För att det ska bli möjligt presenterar bolaget en ny ACI och en ny Hyperflex.

riddarholmen-fran-luften.jpg
video

Ciscos smarta lokala lösningar

31 jan 2019 digit

Cisco finns där datan är. Det behövs för att snabbare kunna analysera all data som samlas in av IoT, så att it-avdelningen lättare kan stödja verksamheten. Det menar Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco.

två personer går och tittar i sina mobiler och möts på vägen.jpg
video
ett samarbete mellan Cisco och Voister

Apparnas bästa nätverk

17 maj 2019 digit

En mjukvara som gör att alla delar av verksamheten kan arbeta lika snabbt och säkert, och inte behöver tänka på var och hur applikationerna lagras. SD-WAN är Ciscos senaste satsning inom nätverk.

två byggarbetare sitter uppe på en stålställning.jpg
video
ett samarbete mellan nutanix och voister

SSAB bygger med Nutanix

15 mar 2019 digit

Enkelt mjukvarugränssnitt och smidiga skalbarsmöjligheter är några av anledningarna till att hela SSAB:s globala it-infrastruktur nu ligger i Nutanix hyperkonvergerade lösningar. På sju stora produktionsorter och drygt 130 säljkontor rapporteras det om förbättringar.

Oatly oat drink + shoes.jpg
podcast
ett samarbete mellan nutanix och voister

En hyperkonvergerad havredryck

29 maj 2019 digit

Svenska Oatly har som mål att producera 100 miljoner liter om året på sin anläggning i Landskrona samtidigt som man är på gång att öppna nya verksamheter i Nederländerna och USA. För att expansionen ska gå så smidigt som möjligt har man valt hyperkonvergerade datacenter från Nutanix.

panoramic-aerial-view-of-malmo-sweden.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Ciscos nya nätsatsning

5 apr 2019 digit

Med ett mjukvarubaserat nätverk kan du lättare hantera och anpassa trafiken och samtidigt minska dina kostnader. Lösningen SD-WAN är Ciscos senaste nätverkssatsning och speciellt anpassat för verksamheter med kontor och filialer på flera platser.