Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Cisco och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Cisco säkrar skogen

Skogsmaskinsföretaget Komatsu Forest har investerat i två hyperkonvergerade datacenter från Cisco. Valet föll på Hyperflex 3.0 med stöd för stretchat kluster och därmed ska säkerheten, skalbarheten och prestandan bli bättre.

Text Fredrik Adolfsson Foto Komatsu Forest 14 november 2018 digit

Vill du veta mer om hur och varför Cisco Hyperflex kan hjälpa dig i din verksamhet?

 Först tittade vi på outsourcingalternativ men vi bedömde att vi har för stor verksamhet med många servrar för att köra i någon annans regi. Av de olika hyperkonvergerade alternativen som finns så upplevde vi att vi fick mest för pengarna med Hyperflex. Vi får en bättre skalbarhet i och med att vi kan bygga ut disk och minne hur vi vill. Med andra leverantörer hade vi behövt köpa noder till en styckkostnad, säger Andreas Hedström, data center systems specialist på Komatsu Forest.

Under hösten 2017 så började Komatsu Forest titta på att förnya deras befintliga datacenterinfrastruktur. Då hade de ett traditionellt center med sju Cisco-servrar kopplat till en Fiberchannel lagringslösning från Dell EMC. Sedan undersökte de möjligheten att med hyperkonvergerat skala bort ett skikt kring lagringen, i och med att man köper Hyperflex som ett paket.

Började med version 3

Komatsu Forest

Komatsu Forest är en av världens största tillverkare av skogsmaskiner. Det är ett dotterbolag till Komatsu-koncernen, sysselsätter cirka 1700 anställda och har sitt huvudkontor i Umeå.

Komatsu Forest gick direkt in på Hyperflex 3.0 som innehåller stöd för stretchat kluster över två hallar, vilket var nytt för den versionen. Rent konkret innebär det att Komatsus datahallar står 200 meter ifrån varandra i två olika byggnader, men om en brand eller ett strömavbrott sker i någon av hallarna så behöver inte konsekvenserna bli så stora.

 Med den här lösningen kan vi nyttja all kapacitet samtidigt. Vi har gjort tester där vi har ryckt strömmen i ena datacentret och då har driften tagits upp av det andra. Då tappar man hälften av serverkapaciteten men driften av de viktigare systemen klarar sig. Det finns ett stort värde för oss att kunna ha systemen igång trots elstörningar.

– Traditionellt har det varit svårt att managera såna här lösningar, men i och med att man nu har dubbla kopior på varsin sida så skapas en ökad tillgänglighet på ett helt annat sätt än tidigare. Och prestandan blir inte speciellt lidande.

Nytt och under utveckling

En av få baksidor med Hyperflex är att det är en färsk lösning, menar Andreas Hedström.

– Vi har uppfattat det som så att Cisco är en relativt ny spelare på den här marknaden, och tekniken med stretchade kluster är under utveckling. Därav finns ju en oro av att vara först ute med något nytt, men å andra sidan kan man ju också säga att vi blir först med den senaste tekniken.

Finns det utvecklingsmöjligheter med Hyperflex?

Cisco Hyperflex

Vill du veta mer om hur Hyperflex kan passa i din verksamhet? 

– Ja, verkligen. Driftmässigt har det fungerat bra men vi har inte hunnit titta på vissa uppdateringar än. Sedan tror jag också att vi med Hyperflex på sikt kan managera våra datacenter med färre kompetenser, vilket gör att våra anställda kan bidra i andra mer värdeskapande aktiviteter.

Rekommenderad läsning

HyperFlexNew_960x640.jpg video

Nätverk nyckelfaktor i Hyperflex

24 feb 2017 cisco live

Ciscos Hyperflex som är komplett med nätverk har uppdaterats till 2.0. Greger Jerlehagen, affärsområdeschef datacenter Cisco Sverige berättar om senaste uppdateringen av den hyperkonvergerade lösningen.

tennis-bastad-960640.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Simplivity lätt val för Båstad

18 sep 2018 digit

Sedan Båstad kommun investerade i den hyperkonvergerade datacenter-lösningen Simplivity har de upplevt mindre komplexitet, bra prestanda och en hög driftsäkerhet. Kommunen har också tjänat in stora summor pengar på köpet. 

datacenter.jpg video

Framtidens datacenter hos Cisco

8 sep 2017 digit

Frank Palumbo, SVP Data Center på Cisco, och Greger Jerlehagen, ansvarig för datacenter på Cisco Sverige, pratar om framtiden inom datacenter, skillnader mellan Sverige och USA och varför Hyperflex är nummer ett. 

cisco-live-mässa-960640.jpg video

Nya flexibla Hyperflex

1 feb 2018 digit

Den senaste versionen av Hyperflex har precis lanserats. Kaustubh Das förklarar nyttan med de nya funktionerna och berättar om planerna framöver.

tre kirurger opererar.jpg
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Säker storagelösning för vården

20 jun 2018 digit

Inga driftstopp och stor frihet och trygghet. Det är några av fördelarna med IBM:s lagringslösning Spectrum Virtualize. Det menar Göran Lindmark, it-arkitekt infrastruktur på VLL som var bland de första att investera i en virtualiserad lagringslösning.

forskare-i-laboratorium.jpg video
Ett samarbete mellan Videxio och Voister

Rätt från början för PolyPeptide

24 aug 2018 digit

För ett internationellt företag med ett livsviktigt uppdrag är snabba möten en del av vardagen. Med höga krav på kvalitet och tillgänglighet har PolyPeptide valt den molnbaserade videomötesplattformen Videxio. Att valet är rätt bekräftas av två noggranna upphandlingar.

alphace.jpg

Så fick AlphaCE trådlöst

11 apr 2018 digit

Expansiva utbildningsföretaget AlphaCE behövde en säker och flexibel nätverkslösning till samtliga kontor inom bolaget. Det blev molnbaserade Cisco Meraki.

garo-plock-meraki-960640.jpg

Garo väljer molnbaserat

3 apr 2018 digit

Elinstallationsföretaget Garo växer konstant. För att kunna möta den ökade it-efterfrågan så har de outsourcat driften och börjat använda lösningen Molnbaserat nätverk.

Cisco Per Samuelsson .jpg video

Cisco: Så skyddar du dig mot hot

7 jun 2017 säkerhet

Bygg in säkerheten i nätverket, minska mänskliga misstag genom automation och tänk innovativt. Det är några av Per Samuelssons råd för att möta ransomware och andra attacker.