Slutet för sim-kort

glada-kvinnor-som-surfar2.jpg

Nu finns eSim för iPhone i Sverige och därmed är dagarna räknade för användningen av flera telefoner för att få arbete och privatliv att gå ihop. För företag innebär lösningen mindre administration och enklare operatörsbyten. 

– eSim är en spännande tjänst som kommer att ha stor inverkan på hur vi använder mobilen framöver. Med eSim för Apple Watch Series 3 påbörjade vi den digitala resan och jag är väldigt glad att vi nu som första operatör i Sverige även kan erbjuda våra kunder eSim i mobilen, säger Johan Johansson, vd på Tre, i ett pressmeddelande.

Scanna QR-kod

eSim står för embedded sim och innebär att det fysiska sim-kortet inte längre behövs. Det installeras istället genom att scanna en QR-kod med mobilen.

Än så länge är nog den möjligheten att ha flera abonnemang i samma telefon den största fördelen med eSim. Apples lösning gör det möjligt att ha ett vanligt sim-kort och ett eSsim aktivt samtidigt. Därmed behöver ingen längre ha två telefoner, en för arbetsnumret och en för det privata. Det går dessutom att ha flera eSim lagrade på en iPhone, som kan aktiveras ett i taget.

eSim kommer även underlätta vardagen för företag som inte behöver hålla reda på och hantera stora antal fysiska sim-kort, till exempel vid operatörsbyte.

5 december 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng