Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HPE och Voister

Årets molnhändelse i Madrid

tjurfaktare-i-madrid.jpg

När världens ledande tekniker, forskare och leverantörer möts på HPE Discover i Madrid den 27-29 november blir dagarna packade med allt från det senaste inom hybridmolnlösningar till hur dataanalys kan förändra livet för alzheimerpatienter. Här möts konkret affärsnytta med framtidsvisioner för svenska företag och organisationer.

Välkommen till HPE Discover i Madrid den 27-29 november 2018.

Anmäl dig här

– Programmet under HPE Discover i Madrid erbjuder våra kunder såväl de senaste verktygen som ett försprång i form av information och inspiration om möjligheter och genombrott som är på väg. Här visar vi den senaste teknologin och hur den gör skillnad för dagens företag, men också innovation inom till exempel AI och machine learning som kan göra världen till en bättre plats, säger Toni Drk, HPE channel sales leader.

hpe_discover_ver4.jpg

Anmäl dig här

Välkommen till HPE Discover i Madrid den 27-29 november 2018.

Du hittar mer information och anmäler dig här.

Anmäl dig här

Han beskriver HPE Discover som bolagets flaggskeppsevent och det är lätt att förstå varför. Med hundratals föredrag, workshops och presentationer får deltagarna tillgång till smarta lösningar och aktuell forskning inom bland annat AI och big data, hybridmoln, IoT, serverteknik och mjukvarudefinierade infrastrukturer, SDI. Här möts också branscledarna inom respektive område.

Den aggregerade informationen ger vi utan kostnad tillbaka till våra kunder som hjälp för att konsolidera och förbättra deras datacenter.

toni drk , hpe channel sales leader

– Vi kan inte ensamma förbättra världen med teknologi. För att lyckas jobbar vi nära fantastiska ekosystemspartners som Red Hat, Microsoft, Intel och Citrix som alla finns på plats i Madrid.

Mervärde med metadata

På tal om affärsnytta som resultat av den senaste teknologin har besökarna på HPE Discover möjligheten att fördjupa bekantskapen med lösningen Toni Drk beskriver som ett ekosystem för AI och machine learning.

– Analysplattformen InfoSight innebär att vi samlar in metadata från våra kunders datacenter, dc. Det handlar om körningar från tusentals programmatiska sensorer som analyseras med hjälp av AI. Den aggregerade informationen ger vi utan kostnad tillbaka till våra kunder som hjälp för att konsolidera och förbättra deras datacenter och proaktivt förebygga fel och problem som andra råkat ut för.

Deltagarna får med sig nya kunskaper om aktuella lösningar som stärker de strategier man redan arbetar med.

christer eklund , chef för Ateas hårdvara, mjukvara och produktnära tjänster

Han nämner också HPE OneSphere som en spännande lösning besökarna på Discover kan lära känna närmare.

– Det är en multicloudlösning som snabbt och enkelt integrerar privata och publika molntjänster. Jag beskriver den som en brobyggare som gör det möjligt för it-avdelningen att enkelt och överskådligt styra alla molntjänster tillsammans med den egna infrastrukturen i hybridmoln.

Nyckeln till alzheimer

Toni Drk återkommer till HPE:s ständiga strävan att driva teknisk utveckling som gör skillnad för världen inom områden som sjukvård och miljö.

– Vi arbetar bland annat med ett tyskt forskningsinstitut för att lösa gåtan kring alzheimer. Idag finns forskning som tyder på att de första symptomen på denna svåra demenssjukdom uppträder 20-30 år innan en individ får diagnosen. Nu arbetar forskarna för att på gennivå hitta dessa förändringar, med målet att över tid bromsa eller helt förhindra sjukdomsförloppet, säger han och fortsätter:

– Forskningsunderlaget består av gensekvenser från 30 000 patienter. Varje sådan sekvens väger svindlande 180 GB och alla beräkningar skulle ta flera hundra år. Nu jobbar vi med en ny teknik som kortar den tiden till några år, från 25 minuter per sekvens till cirka 25 sekunder. Det är ett tydligt exempel på hur vår teknik bidrar till nytta för mänskligheten.

Som exempel på miljöarbete som engagerar HPE nämner Toni Drk ett projekt där man med drönare och AI gör det möjligt att fotografera grödorna på ett fält, och sedan bespruta enbart de enskilda plantor som visar tecken på angrepp av sjukdomar eller skadeinsekter.

Nätverkande i samma tidszon

Från konkret affärsnytta till verklighetsnära visioner – kan besökarna förvänta sig något mer av dagarna i Madrid?

– Varje deltagare formar sitt eget program för inspiration och utveckling. Dessutom erbjuder vi en rad tillfällen till trevligt umgänge och nätverkande. Våra 200 deltagare från Sverige representerar en lång rad ledande företag och organisationer. Det öppnar för möten och erfarenhetsutbyte som är svårt att få del av i andra sammanhang, sammanfattar Toni Drk.

Det är helheten vardagsnytta, stärkta visioner och nya vänner som gör HPE Discover så speciellt, menar Christer Eklund, chef för Ateas hårdvara, mjukvara och produktnära tjänster.

– Deltagarna får dels med sig nya kunskaper om aktuella lösningar som stärker de strategier man redan arbetar med. Här presenteras också morgondagens teknik av världens främsta forskare, innovatörer och entreprenörer. Dessutom vet jag att det blir väldigt spännande samtal mellan deltagarna om deras olika digitala resor. Sedan är det inte en nackdel att vi möts i Madrid som inte kräver någon tidsomställning, avslutar han.

2 oktober 2018 Uppdaterad 22 oktober 2020 Reporter anne hammarskjöld digit Foto adobestock

Rekommenderad läsning

Industri Ovanifrån

VDI och moln-klart för Malux

26 maj 2021 digit

Sedan Malux gick över till molnet och virtuella skrivbord har arbetet förenklats och pc-beroendet minskat. Dessutom var bolaget redo för distansarbete och behövde inte göra några nyinvesteringar när pandemin ställde krav på hemmajobb. 

Smart City
video
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Skog Träd Dell
video
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Aruba Säkert Nätverk
video
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Humla Ai 960640

AI kollar pollen

18 mar 2021 digit

AI gör det lättare att analysera pollen, vilket öppnar upp för nya forskningsmöjligheter. På Lunds universitet använder man pollenanalys för att lära sig mer om matvanorna hos humlor.

Person På Ett Av Bolidens Smältverk

Lönsam data för Boliden

23 feb 2021 digit

För att öka lönsamheten har Boliden Smältverk utvecklat en algoritm som ska optimera inköpsprocessen. En AI tränas med en stor mängd data om alltifrån råvarukvalitet till valutakurser och nu handlar det om att hitta den mest relevanta datakombinationen.

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

3 Väskor I Färg
video
ett samarbete med Netapp

Netapps tre löften

18 dec 2020 digit

Hög säkerhet, enkel hantering av data i molnet och kostnadseffektiva AI-projekt. Det är Netapps tre löften till it-branschen 2021.

En Genomskinlig Cell, Conceptbild

Revolution med Googles AI

11 dec 2020 digit

Alphafold är Deepminds nya AI som kan kartlägga ett proteins tredimensionella form. Enligt forskarna bakom är det ett väldigt stort genombrott för den medicinska vetenskapen.