Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HPE och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Årets molnhändelse i Madrid

När världens ledande tekniker, forskare och leverantörer möts på HPE Discover i Madrid den 27-29 november blir dagarna packade med allt från det senaste inom hybridmolnlösningar till hur dataanalys kan förändra livet för alzheimerpatienter. Här möts konkret affärsnytta med framtidsvisioner för svenska företag och organisationer.

Text anne hammarskjöld Foto adobestock 2 oktober 2018 digit

tjurfaktare-i-madrid.jpg

Välkommen till HPE Discover i Madrid den 27-29 november 2018.

Anmäl dig här

– Programmet under HPE Discover i Madrid erbjuder våra kunder såväl de senaste verktygen som ett försprång i form av information och inspiration om möjligheter och genombrott som är på väg. Här visar vi den senaste teknologin och hur den gör skillnad för dagens företag, men också innovation inom till exempel AI och machine learning som kan göra världen till en bättre plats, säger Toni Drk, HPE channel sales leader.

hpe_discover_ver4.jpg

Anmäl dig här

Välkommen till HPE Discover i Madrid den 27-29 november 2018.

Du hittar mer information och anmäler dig här.

Anmäl dig här

Han beskriver HPE Discover som bolagets flaggskeppsevent och det är lätt att förstå varför. Med hundratals föredrag, workshops och presentationer får deltagarna tillgång till smarta lösningar och aktuell forskning inom bland annat AI och big data, hybridmoln, IoT, serverteknik och mjukvarudefinierade infrastrukturer, SDI. Här möts också branscledarna inom respektive område.

Den aggregerade informationen ger vi utan kostnad tillbaka till våra kunder som hjälp för att konsolidera och förbättra deras datacenter.

toni drk , hpe channel sales leader

– Vi kan inte ensamma förbättra världen med teknologi. För att lyckas jobbar vi nära fantastiska ekosystemspartners som Red Hat, Microsoft, Intel och Citrix som alla finns på plats i Madrid.

Mervärde med metadata

På tal om affärsnytta som resultat av den senaste teknologin har besökarna på HPE Discover möjligheten att fördjupa bekantskapen med lösningen Toni Drk beskriver som ett ekosystem för AI och machine learning.

– Analysplattformen InfoSight innebär att vi samlar in metadata från våra kunders datacenter, dc. Det handlar om körningar från tusentals programmatiska sensorer som analyseras med hjälp av AI. Den aggregerade informationen ger vi utan kostnad tillbaka till våra kunder som hjälp för att konsolidera och förbättra deras datacenter och proaktivt förebygga fel och problem som andra råkat ut för.

Deltagarna får med sig nya kunskaper om aktuella lösningar som stärker de strategier man redan arbetar med.

christer eklund , chef för Ateas hårdvara, mjukvara och produktnära tjänster

Han nämner också HPE OneSphere som en spännande lösning besökarna på Discover kan lära känna närmare.

– Det är en multicloudlösning som snabbt och enkelt integrerar privata och publika molntjänster. Jag beskriver den som en brobyggare som gör det möjligt för it-avdelningen att enkelt och överskådligt styra alla molntjänster tillsammans med den egna infrastrukturen i hybridmoln.

Nyckeln till alzheimer

Toni Drk återkommer till HPE:s ständiga strävan att driva teknisk utveckling som gör skillnad för världen inom områden som sjukvård och miljö.

– Vi arbetar bland annat med ett tyskt forskningsinstitut för att lösa gåtan kring alzheimer. Idag finns forskning som tyder på att de första symptomen på denna svåra demenssjukdom uppträder 20-30 år innan en individ får diagnosen. Nu arbetar forskarna för att på gennivå hitta dessa förändringar, med målet att över tid bromsa eller helt förhindra sjukdomsförloppet, säger han och fortsätter:

– Forskningsunderlaget består av gensekvenser från 30 000 patienter. Varje sådan sekvens väger svindlande 180 GB och alla beräkningar skulle ta flera hundra år. Nu jobbar vi med en ny teknik som kortar den tiden till några år, från 25 minuter per sekvens till cirka 25 sekunder. Det är ett tydligt exempel på hur vår teknik bidrar till nytta för mänskligheten.

Som exempel på miljöarbete som engagerar HPE nämner Toni Drk ett projekt där man med drönare och AI gör det möjligt att fotografera grödorna på ett fält, och sedan bespruta enbart de enskilda plantor som visar tecken på angrepp av sjukdomar eller skadeinsekter.

Nätverkande i samma tidszon

Från konkret affärsnytta till verklighetsnära visioner – kan besökarna förvänta sig något mer av dagarna i Madrid?

– Varje deltagare formar sitt eget program för inspiration och utveckling. Dessutom erbjuder vi en rad tillfällen till trevligt umgänge och nätverkande. Våra 200 deltagare från Sverige representerar en lång rad ledande företag och organisationer. Det öppnar för möten och erfarenhetsutbyte som är svårt att få del av i andra sammanhang, sammanfattar Toni Drk.

Det är helheten vardagsnytta, stärkta visioner och nya vänner som gör HPE Discover så speciellt, menar Christer Eklund, chef för Ateas hårdvara, mjukvara och produktnära tjänster.

– Deltagarna får dels med sig nya kunskaper om aktuella lösningar som stärker de strategier man redan arbetar med. Här presenteras också morgondagens teknik av världens främsta forskare, innovatörer och entreprenörer. Dessutom vet jag att det blir väldigt spännande samtal mellan deltagarna om deras olika digitala resor. Sedan är det inte en nackdel att vi möts i Madrid som inte kräver någon tidsomställning, avslutar han.

Rekommenderad läsning

folk går över ett övergångställe i en liten fixad cool bild.jpg
video

Första vågen av autonom lagring

23 maj 2018 digit

I takt med att behovet av AI, IoT och ML ökar så kommer även kraven på lagring att växa. Därför lanserar Dell EMC Powermax, som är en plattform som klarar att självläka och självoptimera och är den första nivån av autonom lagring. Det menar Jeff Boudreau, president storage på Dell EMC.

mountain-native-app-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Så gör du en säker molnflytt

30 maj 2018 digit

Många vill ut i molnet men är rädda för att tappa kontrollen över sin data på vägen. NetApp hjälper dig med att säkra och anpassa övergången, oavsett om du väljer Azure, AWS eller Googles moln.

verktyg-primera-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Säker, smart, Primera

18 okt 2019 digit

Med Primera vill HPE förändra sättet hur vi hanterar data. Genom en hög skalbarhet, en integrerad AI och en 100-procentig tillgänglighetsgaranti så kan du fokusera på verksamheten och Primera sköter resten.

två killar på boliden med en platta i en gruva.jpg
video

BI gör Boliden bättre

16 dec 2019 digit

Boliden tar hjälp av Power BI för att få struktur och koll på all data. I kombination med plattor i gruvorna är planen att verktygen ska förbättra bolagets processer och även vara ett stöd för medarbetarna att ta nya digitala kliv.

händer med penna och miniräknare och en dator framför sig mot ljusblå bakgrund.jpg
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Smartare fakturor i molnet

31 jan 2020 digit

Medius använder sig av hela utbudet i Microsoft 365. Utöver den ökade säkerheten får företaget även tillgång till Windows Autopilot. Lösningen innebär att all hantering av de anställdas datorer, och snart även mobiler, är molnbaserad.

turning torso flygbild.jpg (1)
video

AI för tryggare Malmö

9 sep 2019 digit

För att skapa en tryggare stadsmiljö tar Malmö stad hjälp av AI för att undersöka medborgarnas rörelsemönster. Projektet görs i samarbete med Telia och AI Sustainability Center.

hjärna-ai-data960640.jpg

En AI vi förstår

23 apr 2019 digit

Inom AI finns en datadriven metod, exempelvis deep learning, samt en kunskapsdriven metod som baseras mer på logik. Dessa två kan än så länge inte samarbeta som hos människor, men det ska ett forskningsprojekt på Örebro Universitet försöka ändra på. 

jordbruk-960640.jpg

Hållbart jordbruk med tech

10 jun 2019 digit

Rise har invigt en testbädd för digitaliserat jordbruk i Uppsala. Här ska man arbeta med utveckling och samarbeten kring teknik som kan leda till ett fossilfritt samt mer lönsamt och hållbart jordbruk.