Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Smartare Teams med AI

Teams blir smartare med hjälp av AI, Linkedin integreras med Outlook och flera nya funktioner som höjer säkerheten. Det var några av nyheterna i Microsoft 365 som lanseras under Ignite i Orlando.

Text Elisabeth Nore Foto Adobestock 25 september 2018 digit

microsoft-teams-news-960640.jpg

– Modern workplace innebär kreativitet för varje enskild individ och när vi har utvecklat Microsoft 365 har vi lyssnat på vad användarna efterfrågar, säger Ron Markewich, CIO på Microsoft.

ron-cio-microsoft.jpg

Ron Markewich, CIO, Microsoft.

Enligt Ron Markewich anser 75 procent av medarbetarna att de inte har tillgång till de verktyg som gör att de kan jobba effektivt. Det vill Microsoft nu råda bot på bland annat genom att lägga till AI i flera delar av Microsoft 365. Allt för att det ska bli enklare och snabbare att gå från en idé till ett färdigt jobb.

Teams växer

Teams är verktyget som Microsoft satsar på och som bolaget anser är det bästa för en tät och daglig kontakt mellan medarbetare. Idag används Teams av 329 000 företag och organisationer och kan hantera 44 språk. 

Jack Elmore på Microsoft Technology Center, menar att Teams kommer att vara den gemensamma plattformen för verktyg som excel och powerpoint. Nyheten för dagen är att Microsoft implementerar AI i Teams.

– Teams blir på många sätt smartare och kommer att ha koll på vad du gör och även ge förslag på vad du kan lägga till. Har du till exempel en lista med länder i en excel kan du med ett par knapptryckningar få ytterligare information, som befolkningsmängden i länderna eller vad bolagen i respektive land omsätter.

Ytterligare en funktion är att samtliga Office-applikationer får knappen Ideas. I powerpoint innebär knappen att du snabbt får förslag på bilder som passar till din text.

– Vill du kolla upp något när du sitter och jobbar i ett dokument så skriver du @ tillsammans med namnet på din kollega som du tror kan hjälpa dig så får den personen ett mejl med din fråga, säger Jack Elmore.

Även säkerheten ökar. Om du sparar ett dokument med högre säkerhet kommer AI:n att söka efter liknande innehåll i andra dokument och göra dig uppmärksam om även de ska sparas med ökad säkerhet.

Linkedin integreras allt mer

Det är snart två år sedan som Microsoft köpte Linkedin för motsvarande drygt 200 miljarder kronor. Än så länge har det varit sparsamt med konkreta nyttor för Microsoft men på scenen under Ignite demade Jack Elmore hur Outlook och Linkedin kopplas samman. Får du ett mötesförslag från en bekant kan du i Outlook se en summering av personens Linkedinprofil.

Raji-rajagolapan-microsoft-960640.jpg

Raji Rajagopalan, Partner Engineering Director, Microsoft.

Dessutom blir kalenderbokningen smartare och du kan redan i mejlet, utan att gå omvägen via kalendern, föreslå lediga tider, det vill använda funktionen tillgänglighet.   

Parallellt har säkerheten i Microsoft 365 ökat. Raji Rajagopalan, Partner Engineering Director, visar bland annat hur Microsoft secure score kan vara ett stöd för it-avdelningen genom att poängsätta vilka risker som i organisationen. Och framöver kommer kanske antalet bedrägerier, via så kallade vd-mejl, att minska.

– Om jag får ett mejl från Microsofts vd Satya Nadella, och jag inte brukar få mejl från honom, kommer jag att få en varningstext att mejlet kan vara ett hot, säger Raji Rajagopalan, som ytterligare ett exempel på att Microsoft 365 har blivit smartare.

Rekommenderad läsning

Regionen som jobbar med Teams

14 nov 2017 digit

sjukhus 4.jpg sjukhus 4.jpg sjukhus 4.jpg video

Region Västmanland använder alltmer av de olika delarna i Office 365. Senaste tillskottet är Teams.  

Digitaliserad Gnosjöanda

1 nov 2016 it i vården

17399372-gnosjo-station_960x640.jpg 17399372-gnosjo-station_960x640.jpg 17399372-gnosjo-station_960x640.jpg

Allt fler kommuner satsar på Office 365 och Gnosjö är inget undantag. Nu har man rullat ut det i skolan och fler kommunala delar står på tur.

Så migrerade Carlsberg till O365

7 okt 2016 digit

Green Bottles_960x640.jpg Green Bottles_960x640.jpg Green Bottles_960x640.jpg

17 olika interna organisationer med 17 olika it-avdelningar. Carlsberg hade en svår utmaning i att skapa en gemensam plattform för alla i företaget. Lösningen blev en tyst utrullning av Office 365.

O365 för Rejlers konsulter

31 maj 2018 digit

vindsnurror-i-rapsfalt.jpg vindsnurror-i-rapsfalt.jpg vindsnurror-i-rapsfalt.jpg video

Med 2 000 medarbetare i Norden är smidigt samarbete en framgångsfaktor för teknikkonsultföretaget Rejlers. Office365 ger ökad delaktighet och säkerhet enligt GDPR, menar Mats Rehnqvist, CIO på Rejlers.

Scania i ledning med O365

5 jun 2018 digit

scaniabil-pa-vag.jpg scaniabil-pa-vag.jpg scaniabil-pa-vag.jpg video

Med koncernens största erfarenhet av O365 och Windows 10 är Scania en ledstjärna inom Volkswagen. Nu jobbar företaget för att med goda exempel förändra arbetssättet bland drygt 30 000 medarbetare.

Molnstrategin för Falu och Flen

14 jun 2018 digit

röda hus i falun längs med faluån.jpg röda hus i falun längs med faluån.jpg röda hus i falun längs med faluån.jpg video

Kommunerna Falu och Flen må ha valt olika molnlösningar men resultaten har mycket gemensamt: att med medborgarna i centrum utveckla god service och smidig kommunikation helt enligt kraven från GDPR och svensk lag. 

Framtiden är Tech intensity

25 sep 2018 digit

foto-microsoft-satya-nadell-960640.jpg foto-microsoft-satya-nadell-960640.jpg foto-microsoft-satya-nadell-960640.jpg

När Satya Nadella inleder Microsoft Ignite så ligger fokus på den nya strategin Tech intensity, där han lyfter H&M som ett lyckat exempel. Enligt Satya är säkerhet, förtroende och samarbete framtiden, något som han också visade genom att tillsammans med Adobe och SAP lansera Open Data Initiative. 

AI för en bättre värld

26 sep 2018 digit

ai-for-humanitarian-action960640.jpg ai-for-humanitarian-action960640.jpg ai-for-humanitarian-action960640.jpg

Genom det nya initativet AI for Humanitarian Action så ska Microsoft stötta utsatta barn, förhindra plöstlig spädbarnsdöd och snabbare undsätta människor som drabbas av naturkatastrofer. AI for Humanitarian Action lanserades av Satya Nadella under Ignite i Orlando.

 

Nord-Lock säkrar med Teams

11 okt 2018 digit

rymdfarja-pa-vag-ut.jpg rymdfarja-pa-vag-ut.jpg rymdfarja-pa-vag-ut.jpg video

Med verksamhet i 17 länder och kunder bland några av världens mest utmanande industrier är smidiga samarbeten A och O för Nord-Lock Group. Med Dynamics 365 och Office 365 har molnet blivit koncernens nya huvudkontor.