Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Smartare Teams med AI

Teams blir smartare med hjälp av AI, Linkedin integreras med Outlook och flera nya funktioner som höjer säkerheten. Det var några av nyheterna i Microsoft 365 som lanseras under Ignite i Orlando.

Text Elisabeth Nore Foto Adobestock 25 september 2018 digit

microsoft-teams-news-960640.jpg

– Modern workplace innebär kreativitet för varje enskild individ och när vi har utvecklat Microsoft 365 har vi lyssnat på vad användarna efterfrågar, säger Ron Markewich, CIO på Microsoft.

ron-cio-microsoft.jpg

Ron Markewich, CIO, Microsoft.

Enligt Ron Markewich anser 75 procent av medarbetarna att de inte har tillgång till de verktyg som gör att de kan jobba effektivt. Det vill Microsoft nu råda bot på bland annat genom att lägga till AI i flera delar av Microsoft 365. Allt för att det ska bli enklare och snabbare att gå från en idé till ett färdigt jobb.

Teams växer

Teams är verktyget som Microsoft satsar på och som bolaget anser är det bästa för en tät och daglig kontakt mellan medarbetare. Idag används Teams av 329 000 företag och organisationer och kan hantera 44 språk. 

Jack Elmore på Microsoft Technology Center, menar att Teams kommer att vara den gemensamma plattformen för verktyg som excel och powerpoint. Nyheten för dagen är att Microsoft implementerar AI i Teams.

– Teams blir på många sätt smartare och kommer att ha koll på vad du gör och även ge förslag på vad du kan lägga till. Har du till exempel en lista med länder i en excel kan du med ett par knapptryckningar få ytterligare information, som befolkningsmängden i länderna eller vad bolagen i respektive land omsätter.

Ytterligare en funktion är att samtliga Office-applikationer får knappen Ideas. I powerpoint innebär knappen att du snabbt får förslag på bilder som passar till din text.

– Vill du kolla upp något när du sitter och jobbar i ett dokument så skriver du @ tillsammans med namnet på din kollega som du tror kan hjälpa dig så får den personen ett mejl med din fråga, säger Jack Elmore.

Även säkerheten ökar. Om du sparar ett dokument med högre säkerhet kommer AI:n att söka efter liknande innehåll i andra dokument och göra dig uppmärksam om även de ska sparas med ökad säkerhet.

Linkedin integreras allt mer

Det är snart två år sedan som Microsoft köpte Linkedin för motsvarande drygt 200 miljarder kronor. Än så länge har det varit sparsamt med konkreta nyttor för Microsoft men på scenen under Ignite demade Jack Elmore hur Outlook och Linkedin kopplas samman. Får du ett mötesförslag från en bekant kan du i Outlook se en summering av personens Linkedinprofil.

Raji-rajagolapan-microsoft-960640.jpg

Raji Rajagopalan, Partner Engineering Director, Microsoft.

Dessutom blir kalenderbokningen smartare och du kan redan i mejlet, utan att gå omvägen via kalendern, föreslå lediga tider, det vill använda funktionen tillgänglighet.   

Parallellt har säkerheten i Microsoft 365 ökat. Raji Rajagopalan, Partner Engineering Director, visar bland annat hur Microsoft secure score kan vara ett stöd för it-avdelningen genom att poängsätta vilka risker som i organisationen. Och framöver kommer kanske antalet bedrägerier, via så kallade vd-mejl, att minska.

– Om jag får ett mejl från Microsofts vd Satya Nadella, och jag inte brukar få mejl från honom, kommer jag att få en varningstext att mejlet kan vara ett hot, säger Raji Rajagopalan, som ytterligare ett exempel på att Microsoft 365 har blivit smartare.

Rekommenderad läsning

scaniabil-pa-vag.jpg
video

Scania i ledning med O365

5 jun 2018 digit

Med koncernens största erfarenhet av O365 och Windows 10 är Scania en ledstjärna inom Volkswagen. Nu jobbar företaget för att med goda exempel förändra arbetssättet bland drygt 30 000 medarbetare.

ai-for-humanitarian-action960640.jpg

AI för en bättre värld

26 sep 2018 digit

Genom det nya initativet AI for Humanitarian Action så ska Microsoft stötta utsatta barn, förhindra plöstlig spädbarnsdöd och snabbare undsätta människor som drabbas av naturkatastrofer. AI for Humanitarian Action lanserades av Satya Nadella under Ignite i Orlando.

 

skyddhjalmar-pa-rad.jpg

AFA Försäkring väljer O365

28 jan 2019 digit

Med införandet av Office 365 och Windows 10 vill AFA Försäkring erbjuda medarbetare, konsulter och gäster nya möjligheter. Samtidigt får it-avdelningen ett helt annat uppdrag.

röda hus i falun längs med faluån.jpg
video

Molnstrategin för Falu och Flen

14 jun 2018 digit

Kommunerna Falu och Flen må ha valt olika molnlösningar men resultaten har mycket gemensamt: att med medborgarna i centrum utveckla god service och smidig kommunikation helt enligt kraven från GDPR och svensk lag. 

en våg håller på att slå över intill en solig strand.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Inget brus med HP

17 sep 2018 digit

Nu presenterar HP en viktig pusselbit för smarta, digitala möten. Konferenssystemet HP Elite Slice skalar bort onödigt brus, innebär hög säkerhet och är lätt att använda.

myser-med-gullig-katt.jpg

Smartare hem med Microsoft

1 nov 2018 digit

E.ON och Microsoft har inlett ett samarbete med fokus på att utveckla en mjukvarulösning för hemmet som kommer att sätta en ny standard för uppkopplade, smarta hem. E.ON räknar med att kunna lansera den första produkten på marknaden i början av nästa år.

rymdfarja-pa-vag-ut.jpg
video

Nord-Lock säkrar med Teams

11 okt 2018 digit

Med verksamhet i 17 länder och kunder bland några av världens mest utmanande industrier är smidiga samarbeten A och O för Nord-Lock Group. Med Dynamics 365 och Office 365 har molnet blivit koncernens nya huvudkontor.

lantmateriet-mixedrealirt-960640.jpg

MR och containrar för Lantmäteriet

15 okt 2018 digit

När Lantmäteriet omvärldsbevakar så är det bland annat Windows Server 2019, mixed reality, containrar och automatisering som är i fokus. Gemensamt för lösningarna är att de ska kunna leda till en ökad effektivisering inom flera olika områden. 

 

solnedgang-over-centrala-uppsala.jpg
video

Uppsala uppskattar Teams

5 nov 2018 it i skolan

Med hjälp av Teams har utbildningsförvaltningen i Uppsala fått ny energi i arbetet med digitalisering. Nu kan information delas snabbt och enkelt och ger också möjlighet till nya samarbeten mellan pedagoger och rektorer.