Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Bris vinner digitaliseringspris

Abused emojis, Brisbott och kvällsgränsnitt på hemsidan. Det är några av de digitala lösningar på Bris som gjort att kommunikationschef Silvia Ernhagen har utnämnts till Årets digitaliseringsledare.

Text Tim Leffler Foto Karina Ljungdahl 9 mars 2018 ledarskap

dubbelbild där silvia ernhagen tar emot pris för årets digitaliseringsledare till vänster och visar upp priset till höger.jpg

– Det känns så bra och jag är så himla glad och stolt över vad vi tillsammans har åstadkommit på Bris. Alla har bidragit så mycket till den utvecklingen vi har gjort, och allt arbete har skett tillsammans i ett samarbete mellan verksamheterna, säger Silvia Ernhagen efter att ha blivit tilldelad priset på Chefgalan.

Silvia Ernhagen, tidigare kommunikationschef på Bris och numera vd för den ideella organisationen Hungerprojekt, är den drivande kraften bakom en mängd digitala lösningar på Bris. Hon har bland annat varit med och utvecklat Abused Emojis – emjois som barn kan använda för att med bilder beskriva sin situation i chattform.

För att det ska bli lättare för barn att få svar på frågor om jobbiga saker som hänt dem, har Silvia Ernhagen även drivit utvecklingen av chatbotten Brisbot, som i dagsläget fungerar som en sofistikerad FAQ, där kuratorer har svarat på vanliga och allvarliga frågor som de brukar få.

Juryns motivering

Att möta barnen på barnens arena är en av nycklarna för framgång. När barnen sätter agendan för hur de vill kommunicera och söka hjälp skapar hon trygghet. Har öppnat nya digitala vägar – här kan barn till exempel uttrycka sina känslor i form av emojis. Ett arbete som skapat ringar på vattnet både i Sverige och utomlands.

– Silvia Ernhagen har drivit digitalisering för att möta barn på barns villkor på ett fantastiskt sätt. I situationer där möte mellan människor brukar vara det normala, har hon trots allt hittat ett sätt att nå ut till sin målgrupp den digitala vägen eftersom hon har sett att det behovet finns, säger Ann-Marie Ovin, CIO på Vinge.

Läs mer: Årets finalister

I en värld som blir allt mer digital blir det viktigare och viktigare för organisationer som Bris att utveckla sina verksamheter för att möta barnen där de finns.

Vad betyder det här priset för er?                  

– Att vi får uppmärksamhet och kan visa att Bris kan utvecklas i takt med sin tid, och också att vi får mod och energi att fortsätta jobba med digitalisering och inte bara släppa det och tänka att vi har gjort vårt. Bris kommer fortsätta den här utvecklingen och just nu pågår ett stort utvecklingsarbete med Brisbot för att nå ut med den på andra språk, säger Silvia Ernhagen.

Rekommenderad läsning

flicka håller fram handflattan för att signalera stopp.jpg

Barnens rätt i digitvärlden

16 jan 2018 digit

När Bris introducerade Abused Emojis fick organisationen en stor internationell uppmärksamhet. Nästa steg är att utveckla en smart Brisbot.

årets digitaliseringsledare finalister2.jpg

Årets finalister utsedda

24 jan 2018 ledarskap

Att tolka framtiden, kundernas och personalens behov är några av de stora utmaningar som finns inom digitalisering. Det har samtliga tre finalister till Årets digitaliseringsledare visat prov på – Silvia Ernhagen, Peyman Vahedi och Mats Snäll.

KallePuffbild_960x640.jpg

Nominera årets digitaliseringsledare

29 jun 2016 ledarskap

Är din verksamhetschef en djärv drivkraft bakom digitaliseringen på din arbetsplats? Kanske stämmer du själv in på beskrivningen? Då ska du nominera honom eller henne –eller dig själv – till Årets digitaliseringsledare

Sallbring.jpg

Recap av årets svenska it-toppmöte

30 maj 2016 ledarskap

Missade du Atea Bootcamp i år? Oroa dig inte. Här kommer en summering innehållandes lite av det bästa från årets fullsatta event på Hotel Tylösand.

Ylva_Sundkvist 960640.jpg

Öppet, smart och optimerat - tre nyckelord för Piteå kommun

3 jan 2017 årets digitledare

Redan efter sex månader på sin nya tjänst som kommunchef för Piteå kommun så nominerades Ylva Sundkvist till det nya priset årets digitaliseringsledare.
 Jag blev otroligt överraskad, det kändes väldigt inspirerande och kul.

JonasOchArash12_fotoMagnusLiamKarlsson_960x640.jpg

"Alla företag måste bli mjukvaruföretag"

28 dec 2016 årets digitledare

Arash Gilan är vice vd på Viva Media och författare till boken ”Get digital – or die trying”. Han är en av de nominerade till tidningen Chefs pris för Årets digitaliseringsledare. För honom och hans bolag är målet med digitaliseringen tydligt: att förändra marknadsföringen i grunden.

inger_lindhe1_960x640.jpg

"Digitalisering kräver kommunikativt ledarskap"

29 dec 2016 årets digitledare

Inger Lindhe, chef för fastighetsinskrivningen på Lantmäteriet, är en av de nominerade till Årets digitaliseringsledare för sitt jobb med att systematiskt införa digitaliserade processer i en traditionellt manuell verksamhet.

suzanne jacobsson _960x640-blur.jpg

"Använd alla kollegor - ingen kan göra allt men alla kan göra mycket"

11 jan 2017 årets digitledare

Det finns 21 länsstyrelser i Sverige och Suzanne Jacobsson är tillfällig länsöverdirektör och avdelningschef för verksamhetsstöd på den näst största, nämligen Skånes. Nyligen blev hon av sina kollegor nominerad till Årets digitaliseringsledare.
– Digitalisering för mig handlar mer om processöversyn och att jobba teambaserat och mindre om enskilda ledare, säger hon.

eckerdal 960640.jpg

Digital präst räddar liv

27 jan 2017 årets digitledare

Monica Eckerdal digitaliserade Svenska kyrkan på ett sätt som har räddat liv. Som nationell samordnare för jourhavande präst fick hon ut tjänsten på internet och når nu fler användare än någonsin. Monica Eckerdal är nominerad till Årets digitaliseringsledare.