Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Bris vinner digitaliseringspris

Abused emojis, Brisbott och kvällsgränsnitt på hemsidan. Det är några av de digitala lösningar på Bris som gjort att kommunikationschef Silvia Ernhagen har utnämnts till Årets digitaliseringsledare.

Text Tim Leffler Foto Karina Ljungdahl 9 mars 2018 ledarskap

dubbelbild där silvia ernhagen tar emot pris för årets digitaliseringsledare till vänster och visar upp priset till höger.jpg

– Det känns så bra och jag är så himla glad och stolt över vad vi tillsammans har åstadkommit på Bris. Alla har bidragit så mycket till den utvecklingen vi har gjort, och allt arbete har skett tillsammans i ett samarbete mellan verksamheterna, säger Silvia Ernhagen efter att ha blivit tilldelad priset på Chefgalan.

Silvia Ernhagen, tidigare kommunikationschef på Bris och numera vd för den ideella organisationen Hungerprojekt, är den drivande kraften bakom en mängd digitala lösningar på Bris. Hon har bland annat varit med och utvecklat Abused Emojis – emjois som barn kan använda för att med bilder beskriva sin situation i chattform.

För att det ska bli lättare för barn att få svar på frågor om jobbiga saker som hänt dem, har Silvia Ernhagen även drivit utvecklingen av chatbotten Brisbot, som i dagsläget fungerar som en sofistikerad FAQ, där kuratorer har svarat på vanliga och allvarliga frågor som de brukar få.

Juryns motivering

Att möta barnen på barnens arena är en av nycklarna för framgång. När barnen sätter agendan för hur de vill kommunicera och söka hjälp skapar hon trygghet. Har öppnat nya digitala vägar – här kan barn till exempel uttrycka sina känslor i form av emojis. Ett arbete som skapat ringar på vattnet både i Sverige och utomlands.

– Silvia Ernhagen har drivit digitalisering för att möta barn på barns villkor på ett fantastiskt sätt. I situationer där möte mellan människor brukar vara det normala, har hon trots allt hittat ett sätt att nå ut till sin målgrupp den digitala vägen eftersom hon har sett att det behovet finns, säger Ann-Marie Ovin, CIO på Vinge.

Läs mer: Årets finalister

I en värld som blir allt mer digital blir det viktigare och viktigare för organisationer som Bris att utveckla sina verksamheter för att möta barnen där de finns.

Vad betyder det här priset för er?                  

– Att vi får uppmärksamhet och kan visa att Bris kan utvecklas i takt med sin tid, och också att vi får mod och energi att fortsätta jobba med digitalisering och inte bara släppa det och tänka att vi har gjort vårt. Bris kommer fortsätta den här utvecklingen och just nu pågår ett stort utvecklingsarbete med Brisbot för att nå ut med den på andra språk, säger Silvia Ernhagen.

Rekommenderad läsning

flicka håller fram handflattan för att signalera stopp.jpg

Barnens rätt i digitvärlden

16 jan 2018 digit

När Bris introducerade Abused Emojis fick organisationen en stor internationell uppmärksamhet. Nästa steg är att utveckla en smart Brisbot.

årets digitaliseringsledare finalister2.jpg

Årets finalister utsedda

24 jan 2018 ledarskap

Att tolka framtiden, kundernas och personalens behov är några av de stora utmaningar som finns inom digitalisering. Det har samtliga tre finalister till Årets digitaliseringsledare visat prov på – Silvia Ernhagen, Peyman Vahedi och Mats Snäll.

ekorre_i_tall.jpg

Guld och digitala skogar

12 jan 2018 ledarskap

Med rötterna i 1800-talet är det inte helt enkelt att förändra skogsnäringen. Men för Norrskog låg medlemmarnas bästa i den digitala skogen och en webbplats och en app gör förvaltningen enklare och mer flexibel.

KallePuffbild_960x640.jpg

Nominera årets digitaliseringsledare

29 jun 2016 ledarskap

Är din verksamhetschef en djärv drivkraft bakom digitaliseringen på din arbetsplats? Kanske stämmer du själv in på beskrivningen? Då ska du nominera honom eller henne –eller dig själv – till Årets digitaliseringsledare

ann-marie ovin, vinge.jpg
podcast

Så jobbar Vinge med digitalisering

27 jun 2018 digit

Det pågår en digital islossning inom advokatbranschen. Men för Vinge handlar AI och molnet inte enbart om att effektivisera arbetsformerna för ökad kundnytta. I svallet av möjligheter kommer också komplexa frågor om kompetensutveckling, immaterialrätt och klienternas cybersäkerhet.

kiruna-kommun.jpg (1)

Ny styrning i Kiruna

26 sep 2018 ledarskap

När it-avdelningen i Kiruna kommun utvecklar ett mer processorienterat arbetssätt påverkar det hela organisationen. Nu ska 3 000 användare få hjälp att bli bättre beställare av rätt kvalitet till rätt pris.

kvinna-solglasögon-retail-960640.jpg
video

Början av retails stålbad

19 jun 2018 ledarskap

Retails stålbad kommer att påverka hela branschen och för de europeiska bolagen ökar pressen då allt fler amerikanska bolag etablerar sig i Europa. Det menar Mats Oretorp, Europachef inom försäljning på Dell EMC.

stor-maskin-river-fastighet.jpg

Sämst i klassen

12 jun 2018 ledarskap

Mindre än fyra av tio företag inom bygg och fastighet har en digitaliseringsstrategi. Detta trots att mer än sju av tio anser att digitaliseringen är viktig för det egna företaget enligt en studie av fyra olika sektorer. 

digitaliseringsradets-rapport-om-digital-kompetens.jpg

En bit kvar till digital ledartröja

28 jun 2018 ledarskap

Digitaliseringsrådets rapport om den digitala kompetensen i Sverige visar på ett gott grundläge men också på stora utmaningar. Bland annat för att motarbeta digitalt utanförskap samt på kort och lång sikt säkra kompetensbehoven inom bland annat välfärds- och IKT-sektorn. Ett stort ansvar för utvecklingen ligger på regeringen, SKL och Skolverket.