Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Bris vinner digitaliseringspris

dubbelbild där silvia ernhagen tar emot pris för årets digitaliseringsledare till vänster och visar upp priset till höger.jpg

Abused emojis, Brisbott och kvällsgränsnitt på hemsidan. Det är några av de digitala lösningar på Bris som gjort att kommunikationschef Silvia Ernhagen har utnämnts till Årets digitaliseringsledare.

– Det känns så bra och jag är så himla glad och stolt över vad vi tillsammans har åstadkommit på Bris. Alla har bidragit så mycket till den utvecklingen vi har gjort, och allt arbete har skett tillsammans i ett samarbete mellan verksamheterna, säger Silvia Ernhagen efter att ha blivit tilldelad priset på Chefgalan.

Silvia Ernhagen, tidigare kommunikationschef på Bris och numera vd för den ideella organisationen Hungerprojekt, är den drivande kraften bakom en mängd digitala lösningar på Bris. Hon har bland annat varit med och utvecklat Abused Emojis – emjois som barn kan använda för att med bilder beskriva sin situation i chattform.

För att det ska bli lättare för barn att få svar på frågor om jobbiga saker som hänt dem, har Silvia Ernhagen även drivit utvecklingen av chatbotten Brisbot, som i dagsläget fungerar som en sofistikerad FAQ, där kuratorer har svarat på vanliga och allvarliga frågor som de brukar få.

Juryns motivering

Att möta barnen på barnens arena är en av nycklarna för framgång. När barnen sätter agendan för hur de vill kommunicera och söka hjälp skapar hon trygghet. Har öppnat nya digitala vägar – här kan barn till exempel uttrycka sina känslor i form av emojis. Ett arbete som skapat ringar på vattnet både i Sverige och utomlands.

– Silvia Ernhagen har drivit digitalisering för att möta barn på barns villkor på ett fantastiskt sätt. I situationer där möte mellan människor brukar vara det normala, har hon trots allt hittat ett sätt att nå ut till sin målgrupp den digitala vägen eftersom hon har sett att det behovet finns, säger Ann-Marie Ovin, CIO på Vinge.

Läs mer: Årets finalister

I en värld som blir allt mer digital blir det viktigare och viktigare för organisationer som Bris att utveckla sina verksamheter för att möta barnen där de finns.

Vad betyder det här priset för er?                  

– Att vi får uppmärksamhet och kan visa att Bris kan utvecklas i takt med sin tid, och också att vi får mod och energi att fortsätta jobba med digitalisering och inte bara släppa det och tänka att vi har gjort vårt. Bris kommer fortsätta den här utvecklingen och just nu pågår ett stort utvecklingsarbete med Brisbot för att nå ut med den på andra språk, säger Silvia Ernhagen.

9 mars 2018 Uppdaterad 22 oktober 2020 Reporter Tim Leffler ledarskap Foto Karina Ljungdahl

Rekommenderad läsning

ann-marie ovin, vinge.jpg
podcast

Så jobbar Vinge med digitalisering

27 jun 2018 digit

Det pågår en digital islossning inom advokatbranschen. Men för Vinge handlar AI och molnet inte enbart om att effektivisera arbetsformerna för ökad kundnytta. I svallet av möjligheter kommer också komplexa frågor om kompetensutveckling, immaterialrätt och klienternas cybersäkerhet.

årets digitaliseringsledare finalister2.jpg

Årets finalister utsedda

24 jan 2018 ledarskap

Att tolka framtiden, kundernas och personalens behov är några av de stora utmaningar som finns inom digitalisering. Det har samtliga tre finalister till Årets digitaliseringsledare visat prov på – Silvia Ernhagen, Peyman Vahedi och Mats Snäll.

flicka håller fram handflattan för att signalera stopp.jpg

Barnens rätt i digitvärlden

16 jan 2018 digit

När Bris introducerade Abused Emojis fick organisationen en stor internationell uppmärksamhet. Nästa steg är att utveckla en smart Brisbot.

ekorre_i_tall.jpg

Guld och digitala skogar

12 jan 2018 ledarskap

Med rötterna i 1800-talet är det inte helt enkelt att förändra skogsnäringen. Men för Norrskog låg medlemmarnas bästa i den digitala skogen och en webbplats och en app gör förvaltningen enklare och mer flexibel.

KallePuffbild_960x640.jpg

Nominera årets digitaliseringsledare

29 jun 2016 ledarskap

Är din verksamhetschef en djärv drivkraft bakom digitaliseringen på din arbetsplats? Kanske stämmer du själv in på beskrivningen? Då ska du nominera honom eller henne –eller dig själv – till Årets digitaliseringsledare

Markus Lingman 960640

Så jobbar Årets AI-svensk

1 feb 2021 digit

Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer vi att få skräddarsydda behandlingar baserade på vårt unika genom. Det menar Markus Lingman, överläkare i Region Halland som 2020 utsågs till Årets AI-svensk. 

Kvinnor Inom It

Var är kvinnorna?

28 jan 2021 digit

Andelen kvinnor på teknikutbildningar är numera på rekordnivåer, men det syns inte i teknikbranschen. Idag är snedfördelningen densamma som för drygt 30 år sedan. 

Semira Vikström

Så jobbar Årets skolledare

12 jan 2021 digit

Semira Vikström utsågs till Årets skolledare 2020. Visättraskolan var tidigare en skola som hade problem att attrahera elever, men nu har trenden vänt. Arbetet startade med en stor kartläggning av verksamheten, ett ökat fokus på trivsel och tydliga visioner.

Fyra Bensinpump
voister trend 2020

När viruset kom till Qstar

12 aug 2020 digit

Med Teams utrullat till alla medarbetare och proaktiva säkerhetsrutiner var Qstar redo för distansarbete när pandemin krävde hemmajobb. För att allt ska fungera krävs både hög flexibilitet och en ökad omvärldsbevakning.