Bris vinner digitaliseringspris

dubbelbild där silvia ernhagen tar emot pris för årets digitaliseringsledare till vänster och visar upp priset till höger.jpg

Abused emojis, Brisbott och kvällsgränsnitt på hemsidan. Det är några av de digitala lösningar på Bris som gjort att kommunikationschef Silvia Ernhagen har utnämnts till Årets digitaliseringsledare.

– Det känns så bra och jag är så himla glad och stolt över vad vi tillsammans har åstadkommit på Bris. Alla har bidragit så mycket till den utvecklingen vi har gjort, och allt arbete har skett tillsammans i ett samarbete mellan verksamheterna, säger Silvia Ernhagen efter att ha blivit tilldelad priset på Chefgalan.

Silvia Ernhagen, tidigare kommunikationschef på Bris och numera vd för den ideella organisationen Hungerprojekt, är den drivande kraften bakom en mängd digitala lösningar på Bris. Hon har bland annat varit med och utvecklat Abused Emojis – emjois som barn kan använda för att med bilder beskriva sin situation i chattform.

För att det ska bli lättare för barn att få svar på frågor om jobbiga saker som hänt dem, har Silvia Ernhagen även drivit utvecklingen av chatbotten Brisbot, som i dagsläget fungerar som en sofistikerad FAQ, där kuratorer har svarat på vanliga och allvarliga frågor som de brukar få.

Juryns motivering

Att möta barnen på barnens arena är en av nycklarna för framgång. När barnen sätter agendan för hur de vill kommunicera och söka hjälp skapar hon trygghet. Har öppnat nya digitala vägar – här kan barn till exempel uttrycka sina känslor i form av emojis. Ett arbete som skapat ringar på vattnet både i Sverige och utomlands.

– Silvia Ernhagen har drivit digitalisering för att möta barn på barns villkor på ett fantastiskt sätt. I situationer där möte mellan människor brukar vara det normala, har hon trots allt hittat ett sätt att nå ut till sin målgrupp den digitala vägen eftersom hon har sett att det behovet finns, säger Ann-Marie Ovin, CIO på Vinge.

Läs mer: Årets finalister

I en värld som blir allt mer digital blir det viktigare och viktigare för organisationer som Bris att utveckla sina verksamheter för att möta barnen där de finns.

Vad betyder det här priset för er?                  

– Att vi får uppmärksamhet och kan visa att Bris kan utvecklas i takt med sin tid, och också att vi får mod och energi att fortsätta jobba med digitalisering och inte bara släppa det och tänka att vi har gjort vårt. Bris kommer fortsätta den här utvecklingen och just nu pågår ett stort utvecklingsarbete med Brisbot för att nå ut med den på andra språk, säger Silvia Ernhagen.

9 mars 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerledarskapFoto Karina Ljungdahl

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng