Ann Hellenius årets CIO

annn_960x640.jpg

Stockholm stads it-direktör Ann Hellenius har utsetts till Årets CIO 2017.

När Ann Hellenius tillträdde som it-direktör i Stockholms Stad i maj 2015 började hon med att lägga ned it-avdelningen. I dess ställe lät hon bygga upp en avdelning för digital utveckling. Ett beslut som har inneburit besparingar på 300 miljoner och satt fokus på det övergripande målet – utvecklingen av den smarta och hållbara staden.

Juryns motivering

Ann Hellenius är super-CIO:n som tagit hela världen med storm och satt it och it-ledarrollen på kartan, långt utanför den gängse skaran it-invigda – och bortom Sveriges gränser. En sällan skådad kommunikatör och visionär som sparar miljoner och sjösätter innovationer. Aldrig släpps fokus på målet – att skapa världens smartaste stad för med­borgarna – och ett hållbart ledarskap.

Under sina två år som it-direktör har Ann Hellenius utmärkt sig som en tydlig och synlig it-ledare. Hon har arrangerat barn-hackaton i Stadshuset, och initierat samarbeten med startup-företag. Ann Hellenius har be­lönats med utmärkelser som "Europas bästa CIO 2016" och i november utsågs Stockholm till Sveriges Digitaliseringskommun.

CIO Awards arrangeras sedan 2005 av IDG/CIO Sweden i samarbete med Accenture. 

Läs mer om Ann Hellenius och smarta Stockholm.

Källa: IDG

20 december 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto stockholms stad

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng