Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Monica Eckerdal - Årets digitaliseringsledare

monica 960640.jpg

Monica Eckerdal tar emot pris som Årets digitaliseringsledare under Chefgalan på Grand Hôtel.

Med hjälp av digitalisering och chattfunktion ökade framkomligheten hos jourhavande präst. Monica Eckerdal är kvinnan bakom effektiviseringen av den livsviktiga verksamheten och får nu utnämningen som Årets digitaliseringsledare.

Juryns motivering.

Kandidaten har genom digitalisering skapat resultat som inte är möjliga att övervärdera. Från ett begränsat initialt uppdrag har kandidaten i en traditionstyngd miljö, på eget initiativ och med enormt tålamod verkat genom digital vardagsteknik för att göra skillnad och rädda liv. Hon har överbryggat geografiska hinder och mött människor där och när de behöver det som mest.

– När jag fick reda på att jag blivit nominerad tyckte jag att det var en kul grej. Jag blev chockad över att jag hade gått vidare till final och att jag vinner är helt otroligt, säger en högst omtumlad Monica Eckerdal när hon stiger av scenen som första pristagare på Chefgalan på Grand Hôtel.

Monica Eckerdal är präst i Svenska kyrkan och tar emot utnämningen för sitt arbete som nationell samordnare för jourhavande präst. 

Vi i juryn var imponerade över Monicas enträgna och målinriktade arbete och det resultat som digitaliseringen innebar. Att i en traditionstyngd miljö införa digital vardagsteknik som räddar människoliv är mycket imponerade, säger Johnny Bröms, CIO Max Hamburgerrestauranger.

Tidigare kom omkring 20 procent av de som ringde till jourhavande präst fram. Med flera nya digitala funktioner ökade framkomligheten till 92 procent.

Med hjälp av en virtuell mottagning kan idag präster från olika delar av landet ta samtal. Dessutom finns nu både chatt och digitalt brev för dem som hellre kommunicerar via nätet.

Det är första året som Årets digitaliseringsledare utnämns. Atea står bakom priset som går till en person från verksamheten som åstadkommit stora förändringar och förbättringar genom att digitalisera.

Digitalisering kan ske i alla verksamheter men det krävs mod och långsiktighet. Årets digitaliseringsledare är ett viktigt pris för det tar temperaturen på innovation och nytänkande i Sverige, säger Carl Johan Hultenheim, Atea.

Utnämningen betyder mycket för jourhavande präst och alla de 500 präster som på något sätt årligen är involverade i verksamheten. Själv tycker jag bara att jag gjorde mitt jobb som nationell samordnare, säger Monica Eckerdal.

De nominerade var ...

Voister har under vintern gjort intervjuer med ett antal av de nominerade till Årets digitaliseringsledare. Läs dem här. 

10 mars 2017 Uppdaterad 21 november 2019 Reporter Elisabeth Nore årets digitledare

Rekommenderad läsning

kalle-hultenheim-960640.jpg

Segla rätt för din verksamhet

30 maj 2018 ledarskap

I den digitala transformationen kan man inte härma andra utan man måste gå sin egen väg och våga att misslyckas. Det var några av ledorden under den inledande keynoten med Kalle Hultenheim och Peter Falk på årets Atea Bootcamp.

årets digitaliseringsledare finalister2.jpg

Årets finalister utsedda

24 jan 2018 ledarskap

Att tolka framtiden, kundernas och personalens behov är några av de stora utmaningar som finns inom digitalisering. Det har samtliga tre finalister till Årets digitaliseringsledare visat prov på – Silvia Ernhagen, Peyman Vahedi och Mats Snäll.

trelleborg.jpg

Lejondrottningen och Trelleborg

2 jan 2018 ledarskap

Trelleborgs kommun kan dela in tiden i före och efter Cecilia Lejon, som med hjälp av mod och AI vänt upp och ner på vedertagna sanningar om socialtjänstens uppdrag och förutsättningar.

LMK_samtliga_kassar_2014_2.jpg

Så tar PostNord Logistics nya marknader

9 aug 2017 Digit

Med kunder som Linas Matkasse och Dagab jobbar PostNord Logistics med en ny affärsplan för termoverksamheten. Genom smart användning av koncernens digitala muskelmassa är målet att erbjuda mervärden som uppdragsgivarna inte ens visste att de saknade. 

Kongo_960x640.jpg
video

Transparens ett måste för hållbarhet

7 jul 2017 ledarskap

Hållbarhetsinitiativ som jobbar över branschgränser är nödvändiga för att få effekt, inte minst för att nå utanför Europas gränser. Sören Enholm, TCO development och Theo Jaekel, människorättsjurist, Vinge advokatbyrå kämpar för mänskliga rättigheter i hela leverantörskedjan.

ABB_960x640.jpg
video

ABB: Robotar ger fler jobb

5 jul 2017 ledarskap

Johan Söderström, vd för ABB, är inte orolig att robotar ska göra allt fler arbetslösa. Däremot menar han att de stora industriföretagen måste ta ett stort ansvar för att se till att omskolningen till den nya arbetsmarknaden görs på rätt sätt. 

snip jan olsen.JPG
video

Bingo när Folkspel digitaliserar

26 jun 2017 digit

Folkspel transformerar Bingolotto och numera finns lotterna båda att köpa och spela digitalt. Nu ligger fokus på att få över de analoga spelarna som ofta är lite äldre, menar Jan Olsen, it-chef.

nya arbetslivet.jpg
video

Daniel Siberg: Så ökar du din produktivitet

20 jun 2017 ledarskap

Trots mobila arbetssätt och aktivitetsbaserade kontor så jobbar de flesta på precis samma sätt som tidigare. Daniel Siberg på Microsoft ger tips hur både produktiviteten och engagemanget kan öka.

snip joe baguley.JPG
video

Joe Baguley: Utgå från kunden så tar du affären

15 jun 2017 ledarskap

Prata med dina kunders kunder och kolla in hur Google och Facebook jobbar med interaktion. Allt annat måste du skapa genuint. Joe Baguley, VP och CTO EMEA VMware tipsar hur du når framgång i det digitala ekosystemet.