Monica Eckerdal - Årets digitaliseringsledare

monica 960640.jpg

Monica Eckerdal tar emot pris som Årets digitaliseringsledare under Chefgalan på Grand Hôtel.

Med hjälp av digitalisering och chattfunktion ökade framkomligheten hos jourhavande präst. Monica Eckerdal är kvinnan bakom effektiviseringen av den livsviktiga verksamheten och får nu utnämningen som Årets digitaliseringsledare.

Juryns motivering.

Kandidaten har genom digitalisering skapat resultat som inte är möjliga att övervärdera. Från ett begränsat initialt uppdrag har kandidaten i en traditionstyngd miljö, på eget initiativ och med enormt tålamod verkat genom digital vardagsteknik för att göra skillnad och rädda liv. Hon har överbryggat geografiska hinder och mött människor där och när de behöver det som mest.

– När jag fick reda på att jag blivit nominerad tyckte jag att det var en kul grej. Jag blev chockad över att jag hade gått vidare till final och att jag vinner är helt otroligt, säger en högst omtumlad Monica Eckerdal när hon stiger av scenen som första pristagare på Chefgalan på Grand Hôtel.

Monica Eckerdal är präst i Svenska kyrkan och tar emot utnämningen för sitt arbete som nationell samordnare för jourhavande präst. 

Vi i juryn var imponerade över Monicas enträgna och målinriktade arbete och det resultat som digitaliseringen innebar. Att i en traditionstyngd miljö införa digital vardagsteknik som räddar människoliv är mycket imponerade, säger Johnny Bröms, CIO Max Hamburgerrestauranger.

Tidigare kom omkring 20 procent av de som ringde till jourhavande präst fram. Med flera nya digitala funktioner ökade framkomligheten till 92 procent.

Med hjälp av en virtuell mottagning kan idag präster från olika delar av landet ta samtal. Dessutom finns nu både chatt och digitalt brev för dem som hellre kommunicerar via nätet.

Det är första året som Årets digitaliseringsledare utnämns. Atea står bakom priset som går till en person från verksamheten som åstadkommit stora förändringar och förbättringar genom att digitalisera.

Digitalisering kan ske i alla verksamheter men det krävs mod och långsiktighet. Årets digitaliseringsledare är ett viktigt pris för det tar temperaturen på innovation och nytänkande i Sverige, säger Carl Johan Hultenheim, Atea.

Utnämningen betyder mycket för jourhavande präst och alla de 500 präster som på något sätt årligen är involverade i verksamheten. Själv tycker jag bara att jag gjorde mitt jobb som nationell samordnare, säger Monica Eckerdal.

De nominerade var ...

Voister har under vintern gjort intervjuer med ett antal av de nominerade till Årets digitaliseringsledare. Läs dem här. 

10 mars 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth Noreårets digitledare

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng