Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

"Surface Hub är spindeln i nätet"

Surface Hub är den nya samlingsplatsen för kunder och anställda vid Moelven Modus – och den jättelika skärmdatorn väntas spara både tid och pengar åt industrikoncernen.

Text Karin Arnell Foto Andreas Hylthén 20 september 2016 mobilitet

surfacehubjpg.jpg

Surface Hub är den nya knutpunkten på Moelven Modus i Göteborg.

– Vi fastnade snabbt när vi hörde talas om den här lösningen som kommer att revolutionera användandet av skärmar vid framför allt möten och teamwork, säger Magnus Johansson, regionchef syd på Moelven Modus.

Surface Hub

Läs mer om Surface Hub och hur den kan hjälpa din verksamhet.

Den stora touchskärmen med bland annat inbyggd dator, kameror, högpresterande mikrofoner, infraröda närvarosensorer och 4K-upplösning har just monterats upp i ett projektrum i hjärtat av lokalerna i Göteborg.
Även om hubben kommer att börja användas på allvar först om ett par veckor – när personalen har utbildats – är förväntningarna stora när det gäller de nya möjligheterna till presentationer, samarbete och kommunikation.
– Det är en paketerad produkt där dator och alla smarta system redan är installerade och klara. Det är ett otroligt lyft från dagens konferensrum med projektor, whiteboard och bläddertavla. Att kunna dela och visa skärm är perfekt för oss som jobbar tätt mellan avdelningarna med Skype- och Lync-möten.

Ett steg mot ökad digitalisering

Moelven Modus är Nordens ledande producent och leverantör av flexibla rumslösningar för kommersiella byggnader.När försäljningskontoret i Göteborg nyligen flyttade in i nya lokaler var tanken också att ta ytterligare ett steg mot digitalisering, och användandet av ny teknik, i en annars rätt traditionell bransch där mycket fortfarande görs manuellt.
– Syftet är att tekniken ska effektivisera både försäljning och genomförande, alltså de processer som är intjäningen i vår affärsmodell.
En konceptuell säljare visar rörliga bilder där kunderna kan få se det virtuella kontoret innan det byggs. De som i dag jobbar med materialprojektering i genomförandet använder sig av både 2D- och 3D-ritningar för att ta fram materialspecifikationer och montageunderlag.
– Här är det viktigt att ha möjlighet att jobba i många olika fönster, vilket hubben stödjer på ett föredömligt sätt.

Slut på teknikstrul och väntan.

Magnus Johansson , Regionchef syd, Moelven Modus

Verksamheten består av många led där kunden, oavsett projekt, träffar en handfull olika yrkesroller – allt från koncept- och projektsäljare till projektingenjör, montageledare och montörer.
– Samarbete och närhet är nyckelord för att få en nöjd slutkund. Där ser jag hubben som en central plats när vi ska lämna över information och ansvar i den här kedjan.
Vilken är den största nyttan?
– Användargränssnittet, det vill säga att två individer kan stå vid skärmen samtidigt och jobba i olika program på samma skärm är en jättefördel. Och att allting funkar från början utan att man ska koppla ihop videokameror, Skype och högtalare. På så sätt kommer vi att slippa att så mycket tid går till teknikstrul och väntan.

Rekommenderad läsning

digital signage sofia bjureblad

Hur skapar man nytta av Digital Signage?

25 maj 2016 digit

Sofia Larsson och Magnus Bjureblad från Atea föreläste på Atea Bootcamp om fördelarna med digital skyltning. 
– Digital Signage är världens bästa kommunikationsverktyg, säger Sofia Larsson. 

surface hub snip.JPG
video

En yta för samverkan

7 jun 2016 ledarskap

En whiteboard för den digitala eran. Så kan man beskriva Microsoft Surface Hub, men den nya mötesplattformen är mer än så.
– Det är ett hjälpmedel för gruppen att göra mer, säger Sebastian Gode, produktmarknadschef på Microsoft.

Ahus_beach_150718_191006_6688_960x640.jpg

Handbollsfestival satsar på eventnät

29 jun 2016 digit

Från en liten handbollsturnering med 75 lag för snart tjugo år sedan till ett jätteevent med 60 000 deltagare och besökare ­– Åhus beachhandbollsfestival har vuxit så det knakar och blivit allt mer digitaliserad.

RedHatSummit2_960x640.jpg

"Bygg datacenter med öppen källkod"

30 jun 2016 digit

Det mjukvarudefinierade samhället är den fjärde industriella revolutionen. Det var budskapet från Jim Whitehurst, CEO på Red Hat, som inledde årets Summit. 

AdobeStock_53015351_960x640.jpg

Träffa din läkare från solstolen

1 jun 2016 digit

Träffar du din läkare ofta? Då finns mycket tid att spara. På Karolinska universitetssjukhuset har man infört en videolösning för besök i öppenvården, något som sparar tid för både patienter och vårdpersonal.

AdobeStock_93393870-Anders_960x640.jpg

Människan - smartare än tekniken

27 jul 2016 digit

Att dra med fingret över skärmen är en självklar handling för vilket barn som helst idag, men många företag släpper avancerad teknik utan att tänka på den som ska hantera den: människan.

anna johansson pixlr.jpg

"Digitaliseringen innebär smidigare resor för alla"

15 jul 2016 digit

Infrastrukturminister Anna Johansson, (S), drömmer om ett Kollektivtrafiksverige med mer öppna data och där man kanske bara behöver ett enda kort till sina resor inom landet.
 Där skulle man kunna ha biljetter från flera olika system och kunna kombinera dem i en och samma lösning. Man skulle även kunna beställa andra färdmedel, som till exempel hyrcykel eller gå med i en bilpool.

AMF-fastigheter-Kontor_960x640.jpg

IoT styr utvecklingen av framtidens kontor

15 aug 2016 digit

Inopererade chip som ger dig tillgång till kontoret, sensorer som reglerar syrehalten i konferensrummen och dataanalys – digitaliseringen ger fastighetsbranschen nya möjligheter och utmaningar.