Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

"Surface Hub är spindeln i nätet"

surfacehubjpg.jpg

Surface Hub är den nya knutpunkten på Moelven Modus i Göteborg.

Surface Hub är den nya samlingsplatsen för kunder och anställda vid Moelven Modus – och den jättelika skärmdatorn väntas spara både tid och pengar åt industrikoncernen.

– Vi fastnade snabbt när vi hörde talas om den här lösningen som kommer att revolutionera användandet av skärmar vid framför allt möten och teamwork, säger Magnus Johansson, regionchef syd på Moelven Modus.

Surface Hub

Läs mer om Surface Hub och hur den kan hjälpa din verksamhet.

Den stora touchskärmen med bland annat inbyggd dator, kameror, högpresterande mikrofoner, infraröda närvarosensorer och 4K-upplösning har just monterats upp i ett projektrum i hjärtat av lokalerna i Göteborg.
Även om hubben kommer att börja användas på allvar först om ett par veckor – när personalen har utbildats – är förväntningarna stora när det gäller de nya möjligheterna till presentationer, samarbete och kommunikation.
– Det är en paketerad produkt där dator och alla smarta system redan är installerade och klara. Det är ett otroligt lyft från dagens konferensrum med projektor, whiteboard och bläddertavla. Att kunna dela och visa skärm är perfekt för oss som jobbar tätt mellan avdelningarna med Skype- och Lync-möten.

Ett steg mot ökad digitalisering

Moelven Modus är Nordens ledande producent och leverantör av flexibla rumslösningar för kommersiella byggnader.När försäljningskontoret i Göteborg nyligen flyttade in i nya lokaler var tanken också att ta ytterligare ett steg mot digitalisering, och användandet av ny teknik, i en annars rätt traditionell bransch där mycket fortfarande görs manuellt.
– Syftet är att tekniken ska effektivisera både försäljning och genomförande, alltså de processer som är intjäningen i vår affärsmodell.
En konceptuell säljare visar rörliga bilder där kunderna kan få se det virtuella kontoret innan det byggs. De som i dag jobbar med materialprojektering i genomförandet använder sig av både 2D- och 3D-ritningar för att ta fram materialspecifikationer och montageunderlag.
– Här är det viktigt att ha möjlighet att jobba i många olika fönster, vilket hubben stödjer på ett föredömligt sätt.

Slut på teknikstrul och väntan.

Magnus Johansson , Regionchef syd, Moelven Modus

Verksamheten består av många led där kunden, oavsett projekt, träffar en handfull olika yrkesroller – allt från koncept- och projektsäljare till projektingenjör, montageledare och montörer.
– Samarbete och närhet är nyckelord för att få en nöjd slutkund. Där ser jag hubben som en central plats när vi ska lämna över information och ansvar i den här kedjan.
Vilken är den största nyttan?
– Användargränssnittet, det vill säga att två individer kan stå vid skärmen samtidigt och jobba i olika program på samma skärm är en jättefördel. Och att allting funkar från början utan att man ska koppla ihop videokameror, Skype och högtalare. På så sätt kommer vi att slippa att så mycket tid går till teknikstrul och väntan.

20 september 2016 Reporter Karin Arnell mobilitet Foto Andreas Hylthén

Rekommenderad läsning

nya arbetslivet.jpg
video

Daniel Siberg: Så ökar du din produktivitet

20 jun 2017 ledarskap

Trots mobila arbetssätt och aktivitetsbaserade kontor så jobbar de flesta på precis samma sätt som tidigare. Daniel Siberg på Microsoft ger tips hur både produktiviteten och engagemanget kan öka.

SvantesonNiclas_960x640.JPG
video

Delad data påskyndar digitalisering

9 dec 2016 it i vården

Behoven av digitalisering inom vård och omsorg är oändliga. Samtidigt går utvecklingen långsamt. Sofia Svanteson, strateg Ocean Observations, och Niklas Pettersson, ansvarig IoT Atea, vill se testbäddar av delad data.

OurPeople_AZ_Andreas_Holmgren-025_v2_960x640.jpg

AstraZeneca satsar på en enhet

7 nov 2016 digit

De senaste året har AstraZeneca jobbat med implementeringen av en "one device"-strategi. Nu står man redo att rulla ut den senaste iterationen i början av nästa år, och då är det Windows 10 som tar över efter iOS och W7.

Nyfolkjpg.jpg

Red Hat: open source från nörd till industri

18 okt 2016 digit

 

Allt fler företag använder sig av open source för att sänka sina kostnader och få fram innovativa it-lösningar.

Nästan alla teknologier som driver utvecklingen har sitt ursprung i open source, säger Ted Schönbeck, nordisk teknikchef på Red Hat.

Ola Piteå.PNG
video

Bygg digitaliseringen på dina styrkor

6 okt 2016 ledarskap

Undvik att vara en copycat när du skapar en plan för digitalisering och utgå istället från din unikitet. Piteå kommun är mitt uppe i arbetet med en handlingsplan och it-strateg Ola Lidström tipsar om riktningen.

SSAB_960x640.JPG
video

Så förbättrade SSAB sin servicedesk

6 okt 2016 digit

En global servicedesk med lokal förankring gav bästa resultatet. Anders Svensson, globalt ansvarig för supporten på SSAB berättar om arbetet.

bevattningjpg.jpg (1)

Så tog Husqvarna fram sin IoT-strategi

29 sep 2016 digit

Husqvarnas Connectivity Hub blev avstampet för utvecklingsfrågor relaterade till IoT. I dag är strategin klar.

 Just nu är framgångsfaktorn att vi har begränsat oss kraftigt och valt vilka vägar vi ska följa, säger Petra Sundström som är chef för hubben.

MGM_Grand_Hotel pixlr.jpg

Nyhetstätt på IBM Edge

28 sep 2016 digit

IBM höll förra veckan sin teknikkonferens Edge på MGM Grand i Las Vegas. På agendan var bland annat blockchain, SDS, business-computing och, kanske inte alldeles oväntat, molnet. 

snip oscar frisendahl.JPG
video

"Med Surface Hub skulle man kunna följa lektionerna hemifrån"

23 sep 2016 it i skolan

Göranssonska skolan i Sandviken blev en gång i tiden prisat som årets teknikskola, men nu har andra skolor kommit ikapp och gått förbi digitalt. Det vill läraren Oscar Frisendahl ändra på, och som en del i spanar han bland annat in Surface Hub.