Denna sida är ett samarbete mellan Voister och Microsoft

Effektiva möten med mötesrum som tjänst

Projektor, whiteboard och videokonferensutrustning innebär för de flesta företag en stor investering. Mycket pengar ska ut på ett bräde och efter några år blir utrustningen omodern och en ny investering måste göras.

Surface Hub - whiteboard, projektor och videokonferens i 1

5 tips när du använder Surface Hub

  • Skynda långsamt. Surface Hub är väldigt kraftfull och det finns stor potential att utveckla helt nya arbetsmetoder. Men börja med att använda whiteboarden och de andra basfunktionerna. När organisationen är mogen tar ni nästa steg.
  • Använd den! Surface Hub är inte krånglig att använda, till skillnad från många “smart boards” som står och dammar.
  • Våga bli helt digital. Använd digitala verktyg även innan och efter din session med Surface Hub, då ökar du din produktivitet rejält.
  • Gå tomhänt in i mötet. Du behöver inte ha med dig en dator. Rätt använd sköter hubben jobbet åt er och du kan vara mer aktiv i själva mötet.
  • Ta chansen och digitalisera det analoga. Surface Hub ger dig chansen att släppa pennor och papper för gott.

Ett klick på mötesinbjudan och jag befinner mig virtuellt i ett konferensrum hos Microsoft i Akalla. Michael Bohlin, teknisk specialist för Surface Hub, hälsar mig välkommen och sätter igång och ritar och förklarar direkt.

- Just nu kan man säga att du befinner dig i en Surface Hub, närmare bestämt den mindre varianten på 55 tum. Det är en helt ny produktkategori som är en projektor, whiteboard och videokonferens men också betydligt mycket mer.

Medan Michael pratar skiftar Surface Hub automatiskt mellan de två kamerorna som sitter på vardera sidan om den gigantiska touchskärmen, den följer hans ansikte. Närvarokänslan är riktigt bra, ljudupptagningen funkar utmärkt trots att Michael går bort en bit i rummet.

- Surface Hub är ett interaktivt verktyg för att främja aktiva möten. Ingen ska sitta bakom sin dator och gömma sig. Vi är framme vid hubben och arbetar.

Microsoft har lagt mycket fokus på att det ska väldigt fort att komma igång med Hub. Lyft ur en penna från sidan på panelen och whiteboard-funktionen kommer igång direkt.

- Vi vet att det ofta tar tio minuter att koppla upp sig mot en videokonferens och 20 minuter att dokumentera det man höll på med. Rätt använd sköter Surface Hub allt det där åt dig. När mötet är klart rensas hubben och nästa gäng kan komma in och jobba.