Regeringen vill ha 200 skoltimmar teknik

Aftonbladet Debatt skriver näringsminister Mikael Damberg (S) och utbildningsminister Gustav Fridolin (Mp) att de vill införa mer teknik i skolan, närmare bestämt 200 timmar.

23 augusti 2016 digitalt ledarkskap

elever programmering .jpg

Damberg och Fridolin menar att en grundläggande förståelse för teknik är central för att kunna delta aktivt i samhället, och att det i grunden är en demokratifråga att alla barn ska få med sig en teknisk och digital kompetens i livet.

Programmering ska vara ett viktigt inslag i undervisningen i såväl matematik, teknik och samhällskunskap.
“Det handlar också om vilket land Sverige kan vara. Tekniskt kunnande och digital kompetens blir allt mer avgörande för att människor ska kunna hävda sig på arbetsmarkanden, men också för att länder ska kunna hävda sig i den globala ekonomin”, skriver de bland annat.

Senaste nytt

AI-styrda drönare ska sköta Eon:s besiktning

27 mars 2023

Drönare som styrs av AI ska ersätta helikoptrar när det gäller Eon:s årliga kontroller av det 24 000 kilometer långa luftburna elnätet. Drönarna ska öka kvaliteten och leveranssäkerheten samt minska bolagets miljöpåverkan. 

44 procent av kommuner och regioner utsatta för cyberattacker

27 mars 2023

Närmare hälften av Sveriges kommuner och regioner har utsatts för it-attacker det senaste året, visar en ny enkät. Ett exempel är förra veckans attack mot 150 kommuners trygghetslarm, som misstänks vara en rysk aktion. För att komma tillrätta med problemen krävs bland annat att offentlig sektor ställer ökade krav på sina leverantörer.

Regeringen: Låt kommuner kameraövervaka utan tillstånd

24 mars 2023

Snart kan det bli lättare för Sveriges kommuner att kameraövervaka. Som ett led i att vända brottsutvecklingen föreslår regeringen nämligen att kommuner inte ska behöva tillstånd för att sätta upp övervakningskameror i fortsättningen. 

Säkrare vägar när Mercedes hjälper Trafikverket med vägdata

23 mars 2023

I ett nytt projekt ska Mercedes bidra med vägdata till Trafikverket. Via 350 olika sensorer i Mercedes bilar mäter man vägskicket, vägens vågighet och skickar data om aktuella problem som dimma, halka eller stillastående bilar.

Stäng