Genombrott för kodåtervinning

Forskare vid MIT har utvecklat ett nytt system som gör att programmerare kan transplantera kod från ett program till ett annat. CodeCarbonCopy möjliggör automatisk, sömlös kodåteranvändning oberoende av standard.

25 september 2017 digit

AdobeStock_141375136_2.jpg

Med CodeCarbonCopy kan programmeraren välja koden från ett program och en infogningspunkt i ett annat program, och systemet kommer automatiskt att göra ändringar för att integrera koden i sitt nya sammanhang. Forskarna vid MITs datavetenskap och artificiella intelligenslaboratorium, CSAIL, presenterade nyligen sitt forskningsgenombrott för experterna inom ACM, Association for Computing Machinery Symposium.

Sömlös import

Den avgörande egenskapen hos CodeCarbonCopy är att systemet kan översätta och tolka mellan binärkoden som används av givar- respektive mottagarprogrammen. Ett bildbehandlingsprogram behöver exempelvis kunna hantera filer i olika format, som jpeg, tiff eller png. Men internt kommer det att representera alla sådana bilder med ett enda standardiserat format. Dessa kan dock variera mellan olika programvaror och CodeCarbonCopy kartlägger automatiskt donatorprogrammet för sömlös import av koden.

– CodeCarbonCopy är ytterligare ett steg mot att automatisera människan bort från utvecklingscykeln. Enligt vår uppfattning finns redan merparten av den programvara som någonsin kan behövas - vi behöver bara återanvända den, säger Stelios Sidiroglou-Douskos, forskare vid CSAIL och medlem i teamet bakom CodeCarbonCopy.

Forskarna utförde åtta experiment där de använde CodeCarbonCopy för att transplantera kod mellan sex populära open source-bildbehandlingsprogram. Sju av de åtta transplantationerna lyckades.

Källa: MIT

Senaste nytt

Linkedin kan få GDPR-böter på 4,5 miljarder

2 juni 2023

Linkedin kommer att få en bot på över 4,5 miljarder kronor för att ha brutit mot GDPR. Santkionsavgiften är inte offentlig än men Microsoft flaggar redan nu för att den är på ingång.

EU och USA enade om uppförandekod kring AI

1 juni 2023

Vid handelstoppmötet i Luleå kom EU och USA överens om att införa en frivillig uppförandekod för AI. Uppförandekoden ska gälla fram tills dess att EU:s AI-lagstiftning AI Act är på plats. 

Nytt upprop: AI ett lika stort hot som kärnvapenkrig

31 maj 2023

350 personer som är ledande inom AI-området har i ett nytt uttalande pekat ut AI som ett lika stort hot som kärnvapenkrig och pandemier. Bland namnen syns exempelvis OpenAI:s vd Sam Altman och Max Tegmark från MIT. 

Ny studie: Svenskar önskar mer kontroll över sin data

30 maj 2023

Majoriteten av svenska konsumenter vill ha mer kontroll över sin data och är villiga att skippa bekvämlighet för större ägande. Speciellt gäller detta inom finansiella tjänster (77 procent) samt hälso- och sjukvård (73 procent). 

Appen som kan alla parkeringsskyltar

29 maj 2023

KTH-studenterna Zakarias Hedenfalk och Maximillian Claesson blev trötta på alla krångliga parkeringsregler och böter. Därför skapade de appen Nofine, som kan läsa av och förklara parkeringsskyltar.

Stäng