Facebook och Google springer ifrån i reklamracet

Facebook och Google är de två helt överlägsna företagen när det gäller världens digitala intäkter.

15 september 2016 digitalt ledarskap

digital reklam .jpg

En övergripande del av utgifter spenderade på digital reklam går till Facebook och Google. Tillsammans håvade de in 75 procent av alla online-annonsintäkter under 2015, enligt rapporten Internet Trends. Under årets första kvartal i USA gick 85 procent av annonsintäkterna online till de två giganterna.  

Detta spelar stor roll eftersom digital reklam snabbt växer. Enligt analysföretaget Emarketer kommer intäkterna inom området under 2017 att vara högre än vad de är för TV, och där lejonparten förmodligen kommer att gå till Facebook och Google.

Källor: Internet Trends, Emarketer 

Senaste nytt

EU och USA enade om uppförandekod kring AI

1 juni 2023

Vid handelstoppmötet i Luleå kom EU och USA överens om att införa en frivillig uppförandekod för AI. Uppförandekoden ska gälla fram tills dess att EU:s AI-lagstiftning AI Act är på plats. 

Nytt upprop: AI ett lika stort hot som kärnvapenkrig

31 maj 2023

350 personer som är ledande inom AI-området har i ett nytt uttalande pekat ut AI som ett lika stort hot som kärnvapenkrig och pandemier. Bland namnen syns exempelvis OpenAI:s vd Sam Altman och Max Tegmark från MIT. 

Ny studie: Svenskar önskar mer kontroll över sin data

30 maj 2023

Majoriteten av svenska konsumenter vill ha mer kontroll över sin data och är villiga att skippa bekvämlighet för större ägande. Speciellt gäller detta inom finansiella tjänster (77 procent) samt hälso- och sjukvård (73 procent). 

Appen som kan alla parkeringsskyltar

29 maj 2023

KTH-studenterna Zakarias Hedenfalk och Maximillian Claesson blev trötta på alla krångliga parkeringsregler och böter. Därför skapade de appen Nofine, som kan läsa av och förklara parkeringsskyltar.

8000 svenska betalkort till salu på dark web

26 maj 2023

Två av tre kort som säljs på dark web, säljs tillsammans med annan privat information. Experter menar att de stulna betalkorten endast är ”toppen av isberget”. Korten säljs bland annat med användarens adress och telefonnummer, men också med personnummer och socialförsäkringsnummer. Detta visar NordVPN:s senaste undersökning.

Stäng