Interpol och Cisco mot cyberbrott

För att bekämpa den ökande cyberbrottsligheten har Cisco och Interpol inlett ett globalt samarbete. Detta första steg innebär att Cisco och Interpol delar hotbildsinformation med varandra.

23 november 2017 säkerhet

AdobeStock_105713734_2.jpg

– Vi är väldigt glada att kunna samarbeta med Interpol för utbyte av information om hot och hitta andra möjligheter till kunskapsutbyten för att besegra cyberbrottslighet, säger Henrik Bergqvist, områdeschef cybersecurity, Cisco i ett pressmeddelande.

Den växande globala cyberbrottsligheten gör att behovet av samarbete ökar. Cisco och Interpol, världens största internationella polisorganisation, ska dela information om säkerhetshot med varandra för att Interpol ska lättare kunna identifiera cyberkriminella och deras brott. Konkret innebär det att hot kan upptäckas betydligt snabbare. Samarbetet ska också främja framtida behov av träning och kunskapsutbyte för att bekämpa cyberbrottslighet.

 

Senaste nytt

Nya Teams – snabbare, smidigare och med AI-assistans

29 mars 2023

Nya Microsoft Teams blir snabbare att öppna upp, använder 70 procent mindre lagringsutrymme och får en helt ny design. Därtill kommer AI att integreras för att underlätta arbetet innan, under och efter dina möten. 

Svenska forskare undersöker hur en typisk hackare ser ut

29 mars 2023

Vilka socioekonomiska, demografiska och tekniska aspekter är signifikanta för cyberbrottslighet? Det ska forskare från tre svenska lärosäten ta reda på. Syftet är att stärka det förebyggande arbetet mot cyberbrott.

IMY:s nya innovationshubb

28 mars 2023

Inom sitt regeringsuppdrag har Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) utfört ”metod- och kunskapsutvecklande insatser" för olika aktörer i samhället. Detta har nu mynnat ut i en ny innovationshubb.

AI-styrda drönare ska sköta Eon:s besiktning

27 mars 2023

Drönare som styrs av AI ska ersätta helikoptrar när det gäller Eon:s årliga kontroller av det 24 000 kilometer långa luftburna elnätet. Drönarna ska öka kvaliteten och leveranssäkerheten samt minska bolagets miljöpåverkan. 

44 procent av kommuner och regioner utsatta för cyberattacker

27 mars 2023

Närmare hälften av Sveriges kommuner och regioner har utsatts för it-attacker det senaste året, visar en ny enkät. Ett exempel är förra veckans attack mot 150 kommuners trygghetslarm, som misstänks vara en rysk aktion. För att komma tillrätta med problemen krävs bland annat att offentlig sektor ställer ökade krav på sina leverantörer.

Stäng