Apoteks-app för djurrecept

Nu kan Kronans Apoteks app ta emot djurrecept och husse och matte slipper oroa sig över om deras djurläkemedel finns på det lokala apoteket.

15 september 2017 digit

AdobeStock_57758186_2.jpg

I Sverige finns uppskattningsvis över två miljoner katter och hundar. Det finns cirka 350 000 hästar, 1,5 miljoner nötkreatur, 1,3 miljoner svin, 9,4 miljoner kycklingar och höns, 594 000 får och över 100 000 smådjur som hamstrar, marsvin, möss, råttor och fåglar. Och precis som människor blir de ibland sjuka och skadade och behöver vård och omsorg och läkemedel.

Hemleverans

Vissa djurläkemedel kan vara svåra för apotek att lagerhålla eftersom de förskrivs relativt sällan och därför behöver beställas. Genom Kronans Apoteks app kan nu djurägare se lagersaldo på lokala apotek och beställa sitt djurläkemedel direkt till apoteket eller få det levererat hem. Läkemedel som är kylvara eller specialläkemedel hämtas alltid på apotek.

Appen kan laddas ned via Google Play eller App Store. För de som redan har appen kommer den enkelt att uppdateras med den nya funktionen.

Källa: Kronans Apotek

Senaste nytt

AI-modell sållar mejl åt Bolagsverket

5 juni 2023

Bolagsverket har utvecklat en AI-modell som tar hand om inkommande mejl. Modellen sorterar nu 60 procent av det som skickas till den generella inkorgen, vilket skapar tid för annat för myndighetens anställda. 

Linkedin kan få GDPR-böter på 4,5 miljarder

2 juni 2023

Linkedin kommer att få en bot på över 4,5 miljarder kronor för att ha brutit mot GDPR. Santkionsavgiften är inte offentlig än men Microsoft flaggar redan nu för att den är på ingång.

EU och USA enade om uppförandekod kring AI

1 juni 2023

Vid handelstoppmötet i Luleå kom EU och USA överens om att införa en frivillig uppförandekod för AI. Uppförandekoden ska gälla fram tills dess att EU:s AI-lagstiftning AI Act är på plats. 

Nytt upprop: AI ett lika stort hot som kärnvapenkrig

31 maj 2023

350 personer som är ledande inom AI-området har i ett nytt uttalande pekat ut AI som ett lika stort hot som kärnvapenkrig och pandemier. Bland namnen syns exempelvis OpenAI:s vd Sam Altman och Max Tegmark från MIT. 

Stäng