Nyheter i korthet

Dataskyddsombuden varnar: Vårt GDPR-arbete brister

27 januari 2023

Färre än hälften av alla dataskyddsombud menar att deras egen organisation arbetar kontinuerligt och systematiskt med dataskyddsfrågor. Det visar en ny undersökning genomförd på uppdrag av IMY.

Internationella drönare på Västgötaflygplats

26 januari 2023

Trollhättan-Vänersborgs flygplats har signerat en så kallad avsiktsförklaring med det brittisk-bulgariska företaget Dronamics, som är det första drönarföretaget att få licens för flyg i Europa.

Orolig start på veckan för Microsoft

25 januari 2023

Tillväxten för Microsofts moln Azure ser ut att minska. Även tillväxten av M365-produkter som Teams ser ut att hålla sig på samma relativt låga nivå som december. Det framgår av bolagets kvartalsrapport. Samtidigt låg dessa tjänster nere under onsdagen på flera håll i världen.

Baksidorna med VR och AR inom industrin undersöks

25 januari 2023

Kunskapen om hur AR och VR används och påverkar industrin är idag ganska tunn. Därför ska Högskolan i Skövde ta fram en vägledning i hur verktygen bör användas i denna miljö. 

Meta-chef: Chat GPT är inte revolutionerande

24 januari 2023

De allra flesta uppfattar OpenAI:s Chat GPT som innovativ. Dock inte Yann LeCun, AI-forskningschef på Meta, som menar att flera andra forskningslabb använder samma tekniker och gör samma arbete. 

Sveriges nya kommersiella kvantdator

24 januari 2023

En kopia av den kvantdator som idag finns på Chalmers ska göras tillgänglig för näringslivet och forskare. Förhoppningen är att höja kompetensen och ge fler möjligheten att testa att lösa problem med kvantteknologi.

Därför betalar färre ransomware-offer ut lösen

23 januari 2023

Andelen ransomware-offer som betalar lösensumma har minskat kraftigt under de senaste åren, visar en ny undersökning. 2019 betalade 76 procent av de utsatta. 2022 låg siffran på 41 procent.

Robotarm hjälper ukrainare som skadats av minor

23 januari 2023

Två soldater som förlorat delar av sina armar på minor i Ukraina har fått prova tech bolaget Open Bionics 3d-utskrivna robotarmar. Och resultatet var lyckat.

Nästa storvarsel: 12 000 får lämna Googles moderbolag

20 januari 2023

Googles moderbolag Alphabet planerar att göra sig av med 12 000 anställda globalt, vilket motsvarar sex procent av den totala personalstyrkan. Beskedet kommer bara en dag efter att Microsoft aviserat att man ska varsla 10 000 personer. 

Stäng