Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nyheter i korthet

Dell EMC först med havsplast

21 juni 2017

Dell EMC är den första datortillverkaren som återanvänt så kallad havsplast som förpackningsmaterial. Det visar årets CSR-rapport från den amerikanska datortillverkaren.

Cisco lanserar avsiktsbaserat nätverk

21 juni 2017

Cisco har presenterat en ny nätverksdesign byggd för att intuitivt känna igen avsikter, hantera hot samt lära och anpassa sig över tid.

Ökad hotbild får Cisco och IBM Security att samarbeta

5 juni 2017

Cisco och IBM Security har börjat samarbeta för att ta itu med den växande globala cyberkriminaliteten. De två företagen kommer arbeta nära varandra både när det gäller produkter och tjänster för att på så sätt gynna kunder.

Härryda tilldelas Guldtrappan

29 maj 2017

Härryda kommun får utmärkelsen Guldtrappan 2017, för sitt långsiktiga arbete med digitalt lärande i förskola och skola.

Molnmarknaden ökar - Amazon dominerar

19 maj 2017

Marknaden för molninfrastrukturtjänster ökade med 42 procent under årets första kvartal, och Amazon håller fortfarande ett stadigt grepp om marknaden.

Kalifornien ska spara energi med svensk hjälp

17 maj 2017

Efter två års samarbete teamar nu KTH-startupen Greenely ihop sig med universitet Stanford för att få ut sin energibesparande app på marknaden i Kalifornien. 

Ny app mot cancer räddar liv

16 maj 2017

Ett nytt genombrott för e-hälsa kan erbjuda kvinnor i utvecklingsländer tidig och livräddande diagnos av livmoderhalscancer.

WannaCry – ett verk av amatörer?

16 maj 2017

Trots sin massiva spridning börjar säkerhetsexperter världen över misstänka att ransomwareattacken döpt till WannaCry är ett verk av amatörer