Spotify testar nödlarmsfunktion i Sverige

Bild På Ambulans Och Mobil Med Spotify Appen

Foto: Adobe stock

Spotify har bekräftat att de för närvarande testar ett system för krisvarningar såsom olyckor, allvarliga händelser eller störningar i samhällsviktiga tjänster. Systemet testas hittills endast på den svenska marknaden.

Den svenskgrundade musik- och ljudapplikationen är med sina 615 miljoner månadsanvändare globalt, redan ett nav för musik, ljudböcker och poddar men kan nu ha tagit det första klivet in på en helt ny marknad.

Chris Messina, teknolog och ingenjör, var först ut att avslöja testningen av krisvarningssystemet, enligt Techcrunch. Han spekulerade då att anledningen bakom ett eventuellt införande av ett nödlarmssystem var att få Spotify-lyssnare att aktivera notifikationer från appen, och därigenom få lättare att nå ut med sin marknadsföring.

Krisvarningarna ska enligt kodreferenser i appen komma att införas som offentliga meddelanden, och funktionen nämns ihop med budskap som ”Nödlarm i Sverige” och ”Besök Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webbplats för mer information”.

Spotify säger i ett uttalande att de löpande genomför tester med syfte att förbättra användarupplevelsen och att vissa fungerar som inlärning medan andra banar väg för en mycket bredare användarupplevelse.

Appar av mer underhållningskaraktär som redan idag varnar sina användare är Meta via funktionen Safety Check och Google med funktionen jordbävningsvarningar i Android.

2 juli 2024Uppdaterad 2 juli 2024Reporter Therese Bengtnerstreaming

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng