Svenskar missnöjda med digitala möten – vill helst skippa möten helt 

Kvinna Har Videomöte Med Kollegor

Foto: Adobe stock

Över hälften av svenska folket är missnöjda med sina videomöten och önskar att dessa skulle ha ett tydligare syfte och struktur, visar en ny undersökning. Samtidigt anser en majoritet att fysiska möten tar för lång tid, och att inga möten alls skulle förbättra deras produktivitet. 

En ny Sifo-undersökning, genomförd på uppdrag av techbolaget Dstny, visar att sex av tio svenskar anser att deras jobbrelaterade stress skulle minska om digitala möten hade ett tydligare syfte. Därtill anser åtta av tio svenskar att det är ett problem att de inte kan läsa av kroppsspråk i digitala möten. 

En majoritet av respondenterna anser att inga möten alls skulle förbättra deras produktivitet. Man tycker också att fysiska möten tar för lång tid och är svåra att få till schemamässigt. 

Viktigt med hybrid arbetsplats

Samtidigt anser sex av tio att möjligheten till digitala och hybrida arbetsplatser är viktigt när man väljer arbetsgivare. 

– Mina två tips är att satsa på bra support och tydliga mötesstrukturer för digitala möten. Många föredrar hybrida arbetsplatser och digitala möten, men är missnöjda med bristfälliga processer. Genom att förbättra dessa kan vi minska missnöjet, spara tid och öka produktiviteten, säger Christian Hed, CMO på Dstny. 

I undersökningen intervjuades 1025 personer i åldern 18-65 år. 

25 juni 2024Uppdaterad 25 juni 2024Reporter Fredrik Adolfssonarbetsplats

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng