Var tredje chef vill sluta på grund av krav på kontorsnärvaro 

Personer På Kontor

Foto: Adobe stock

Var tredje chef som fått krav på att genomföra en återgång till kontoret planerar att säga upp sig på grund av det. 19 procent av anställda som inte är i en chefsposition planerar att sluta av samma anledning. Det visar en undersökning från Gartner.

Allt fler företag kräver att anställda ska återvända till kontoret. I en ny undersökning från Gartner framkommer att detta inte är speciellt populärt hos chefer. Var tredje chef som fått krav på att genomföra en återgång till kontoret planerar säga upp sig som en följd av detta.

– Trots att 58 procent av cheferna som fått en uppmaning om att återvända till kontoret säger att deras organisation gett dem övertygande skäl till beslutet, så är det många höga chefer som inte är villiga att återvända till kontoret, säger Caroline Ogawa, chef på Gartner HR practice, via ett pressmeddelande.

Oro för ökad personalomsättning

Undersökningen visar också att 19 procent av anställda utan chefsposition planerar att säga upp sig på grund av nya krav på kontorsnärvaro. Över 3 500 personer deltog i Gartners undersökning som genomfördes i november 2023.

I en annan Gartner-undersökning med 64 HR-chefer svarade 64 procent att de oroas för att ökade krav på kontorsnärvaro kommer att öka personalomsättningen.

13 maj 2024Uppdaterad 13 maj 2024Reporter Fredrik Adolfssonarbetsplats

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng