Så utvecklas framtidens ryttare med AI

Ridtjej; Ridesum App; Ai, Hästar

En hästtjej, analys och övningar i Ridesum. Foto: Ridesum

Två av Realgymnasiets skolor har blivit introducerade för en digital plattform som erbjuder en AI-baserad sitsanalystjänst för ryttare.

Som en del av undervisningen och för att utveckla ryttarnas sits och färdighet sker nu ett samarbete mellan Realgymnasiet och Ridesum, som bidrar med sitsanalystjänsten AI Seat Analytics. En bättre sits på hästen utvecklar i det långa loppet inte bara ryttaren utan främjar också hästens välmående och hållbarhet.

– Vi arbetar ständigt för att förbättra hästvälfärden och vi tror starkt på att en bättre sits hos ryttarna bidrar till hästarnas långsiktiga hållbarhet, säger Marie Törnqvist, yrkeslärare vid Realgymnasiet i Trollhättan, via ett pressmeddelande.

Att Realgymnasierna använder Ridesums AI-baserade sitsanalys i undervisningen ger eleverna en unik möjlighet att utveckla sina färdigheter och förbättra sin sits.

– Jag känner skillnad i ridningen efter att ha utfört övningarna som rekommenderades för just mig, och det ger en bra analys som gynnar både mig som ryttare och hästen, säger Freia Hassvik, som går första året på Realgymnasiet i Trollhättan.

24 maj 2024Uppdaterad 24 maj 2024Reporter Sofia HellströmerAI

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng