Red Hats lösningar del i AI Sweden

Red Hat På Telefon Och Skärm; Ai Sweden, Ai

Med Red Hat Openshift i AI Swedens AI Labs är förhoppningen att organisationer lättare ska kunna testa nya koncept och algoritmer i en lågriskmiljö.

– Vi ser en enorm möjlighet att hjälpa organisationer från olika branscher och offentlig sektor att gemensamt lösa viktiga samhälls- och affärsutmaningar med hjälp av AI. Vi är glada över att erbjuda våra partners ett så kraftfullt verktyg som Red Hat Openshift AI så att de kan förverkliga sina idéer i våra AI-labb, med fokus på att skapa värde, vara djärva och innovativa, samt skala samarbete, säger Agneta Jacobson, Director of Strategic Partnerships and Partner Management för Global tech, AI Sweden, i ett pressmeddelande.

Flexibel och öppen miljö

AI Labs är den del av AI Sweden där verksamheter och partner kan experimentera med AI-infrastruktur för att påskynda sin kompetensuppbyggnad. I AI Labs får man tillgång till faciliteter för data och algoritmer, edge computing, AI-säkerhet, med mera. Med Red Hat Openshift hoppas man kunna skapa en än mer flexibel, öppen och skalbar miljö i test-syfte.

– Att inkludera Red Hat OpenShift AI i AI Swedens utvecklingsmiljö gör det möjligt för oss att stödja organisationer i att snabbt testa nya koncept och iterera dem i en lågriskmiljö. Detta är en del av vårt fokuserade arbete för att samla de rätta verktygen på en enhetlig plattform, vilket möjliggör snabbare implementering av revolutionerande AI-kapacitet, säger Steve Heuls, vice vd och General Manager, AI Business Unit, Red hat.

AI Sweden

AI Sweden är det svenska nationella centret för tillämpad artificiell intelligens. Organisationens uppdrag är att accelerera användningen av AI till förmån för det svenska samhället, Sveriges konkurrenskraft och för alla som bor i Sverige. AI Sweden är inte vinstdrivande, och samarbetar med över 120 partners från både privat och offentlig sektor samt akademi.

13 maj 2024Uppdaterad 13 maj 2024Reporter Tim LeffleraiFoto Adobe Stock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng