IDC: Investeringar i digital transformation når 4 biljoner dollar 2027

Bild På Pengar

Foto: Adobe stock

De globala investeringarna i digital transformation förväntas uppgå till fyra biljoner dollar år 2027, enligt en ny rapport från IDC. Detta innebär en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 16,2 procent under perioden 2022-2027. 

– Digital transformation är inte längre en valfrihet, och de digitala investeringarna ökar ännu fortare nu med tillkomsten av generativ AI, säger Angela Vacca, forskningschef på IDC Data & Analytics Group. 

Utvecklingen inom generativ AI och AI driver upp investeringarna i digital transformation, som förväntas nå 4 biljoner dollar (4 000 miljarder dollar) till 2027, enligt en ny rapport från IDC. 

Finans- och tillverkningsindustrin stora investerare

Inom finanssektorn ökar investeringarna mer än snittet, där spår IDC en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 20,5 procent. Några användningsområden som förväntas växa kraftigt här är RPA-baserad skadehantering (35 procent) och finansiell rådgivning i realtid (29 procent). 

Industrin som kommer att investera mest i digital transformation mellan 2022 och 2027 är diskret tillverkning, det vill säga produktion av distinkta produkter som exempelvis bilar, möbler, leksaker, telefoner. 2024 förväntas tillverkningsindustrins investeringar i digital transformation landa på en halv biljon dollar, vilket kommer att öka till mer än 700 miljarder dollar 2027.

Regionerna som spås öka sin digitala transformation mest är Latinamerika och Kina, som kommer att ha en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 17,9 procent respektive 17,4 procent de kommande fem åren.

3 juni 2024Uppdaterad 3 juni 2024Reporter Fredrik AdolfssonIDC

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng