Techvarslen fortsätter – hundratals uppges förlora sina jobb

Person Går Från Jobb Med Låda Fylld Med Grejer

Foto: Adobe stock

Över 700 personer mister sina jobb på Apple, ett besked som endast kommer veckor efter att bolaget skrotat sitt elbilsprojekt. Samtidigt uppges AWS planera att säga upp hundratals anställda inom bland annat försäljning, marknadsföring och service. 

För några veckor sedan stod det klart att Apple lägger ner sitt elbilsprojekt. Nu rapporterar sajten 9 to 5 Mac att att över 700 personer i Kalifornien förlorar sina anställningar på Apple, och hänvisar till dokument som lämnats in till amerikanska myndigheter. 

Personerna som berörs ska ha informerats i slutet av mars. Det framgår dock inte ännu om de uppsagda har arbetat med Apples elbilar. 

Samtidigt skriver CNBC att AWS har skickat ut ett meddelande till sina anställda att man planerar att säga upp hundratals personer. Detta sker för att trimma organisationen och få företaget att stå bättre rustat framöver. 

– Vi tar inte lätt på sådana här beslut, och jag vet att förändring kan vara svårt, uppges AWS-chefen Matt Garman ha skrivit i meddelandet till de anställda. 

Ericsson och Microsoft varslar

För en dryg vecka sedan meddelade även Ericsson att man varslar 1 200 anställda i Sverige. Här ska anledningen vara en utmanande mobilnätsmarknad 2024 där volymerna spås minska. 

I januari stod det också klart att Microsoft varslar 1 900 anställda från sin speldivision, majoriteten av dessa från nyligen förvärvade Activision Blizzard.

5 april 2024Uppdaterad 5 april 2024Reporter Fredrik Adolfssonapple

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng