Microsofts AI-miljardregn över Indonesien

Indonesiens Flagga Mot Blå Himlen; Microsoftlogga På Byggnad; Microsoft, Satya Nadella, Ai

Microsoft ska investera närmare 20 miljarder kronor över kommande fyra år för att bygga en ny AI- och molninfrastruktur. Pengarna ska bland annat räcka till att AI-utbilda 840 000 indonesier och blir ett led i landets mål att bli en ”global ekonomisk stormakt” till år 2045.

– Denna nya generation av AI förändrar hur människor lever och arbetar överallt, inklusive i Indonesien. Investeringarna vi tillkännager idag omfattar digital infrastruktur, kompetensutveckling och stöd för utvecklare, och kommer hjälpa Indonesien att blomstra, säger Satya Nadella, ordförande och VD för Microsoft, i ett uttalande.

Microsoft kommer att satsa 1,7 miljoner dollar, eller närmare 20 miljarder kronor, för att bygga AI- och molninfrastruktur i Indonesien. Det rapporterar CNBC. Tillkännagivandet kommer samtidigt som CEO Satya Nadella träffar den indonesiska presidenten Joko Widodo, bland annat för att diskutera genombrott inom AI.

Vill bli ekonomisk stormakt

Pengarna ska bland annat gå till att 840 000 indonesier får chansen att utbilda sig inom AI och Microsoft kommer att bilda partnerskap med myndigheter och organisationer för att kommande år AI-träna 2,5 miljoner människor i länder anslutna till Association of Southeast Asian Nations.

Indonesien siktar på att bli en ekonomisk stormakt till år 2045 och Microsofts investeringar kan bland annat bidra till att möta den efterfråga på molntjänster som växer i landet.

30 april 2024Uppdaterad 30 april 2024Reporter Tim LeffleraiFoto Adobe Stock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng