Kinas Ernie Bot har nu över 200 miljoner användare

Mobiltelefon Med Ernie Bot

Foto: Adobe stock

Den generativa AI-tjänsten Ernie Bot har snabbt blivit Kinas ledande Chat GPT-alternativ. Baidus chattbot används nu av över 200 miljoner personer, och användarantalet har därmed fördubblats sedan i december. 

Baidus vd Robin Li uppger att antalet personer som använder den generativa AI-botten Ernie har vuxit kraftigt den senaste tiden. Enligt Robin Li ligger användarantalet på över 200 miljoner, samtidigt som antalet företag som nyttjar Ernie Bot är uppe i över 85 000, skriver Reuters.

Den kinesiska techjätten Baidu lanserade Ernie Bot till allmänheten för åtta månader sedan. Det var den första Chat GPT-liknande tjänsten som utvecklades i Kina. 

Utmanas av Kimi

En annan kinesisk chattbot som just nu växer ännu snabbare är Kimi. Enligt AIcpb.com – en webbplats som spårar användarbesök på AI-tjänster – besöktes Kimi 12,6 miljoner gånger i mars, vilket innebär en uppgång med 321 procent sedan i februari.

Fortfarande är OpenAI:s ChatGPT den mest använda AI-botten i världen. Enligt AIcpb besöktes ChatGPT 1,86 miljarder gånger under mars.

19 april 2024Uppdaterad 19 april 2024Reporter Fredrik Adolfssongenerativ AI

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng